Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Dakkapel nieuws

laatste nieuws en trends

Dakkapel nieuws en ontwikkelingen. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.

Het laatste nieuws over dakkapellen en de trends op dakkapel gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Dakkapel: bereken de extra ruimte

De meeste mensen nemen een dakkapel om hun huis meer leefruimte te geven. Een dakkapel op zolder geeft genoeg ruimte voor een extra slaapkamer, werkkamer of speelkamer. Bereken zelf eenvoudig hoeveel ruimte je wilt winnen, voordat je een dakkapel kiest.

Naast daglicht op zolder is ruimtewinst een belangrijk voordeel van een dakkapel. Ruimtewinst betekent natuurlijk dat je meer met je zolder kunt doen, en levert ook waardestijging van je huis op. In de meest standaard situatie - een gemiddeld schuin dak en een dakkapel van 3 meter breed - krijg je er 4 m2 leef- en loopruimte bij.
Alles over de dakkapel

Dakkapel op steil of flauw dak

De ruimtewinst van een dakkapel wordt bepaald door de breedte van de dakkapel en de hellingshoek van het dak. Hoe minder steil het dak, hoe meer ruimte je wint. Ga maar na: met een minder steil dak overbrugt de dakkapel, bij een gegeven hoogte, meer centimeters.

Dakkapel met plat dak

Het maak voor de ruimtewinst niet uit of de dakkapel zelf een plat dak krijgt, of een schuin dak. De meeste Nederlanders kiezen voor een dakkapel met plat dak. Dat is de goedkoopste dakkapel. Een dakkapel met schuin dak is wel stijlvol, maar geeft je geen vloeroppervlak extra.

Extra leefruimte met dakkapel

Heeft je huis een normaal schuin dak (dakhelling van 40 graden) en neem je een dakkapel van 3 meter breed, dan win je 4 m2 loopruimte. Is het dak steiler, bijvoorbeeld een dakhelling van 60 graden, dan win je met een dakkapel 2,1 m2 loopruimte. Op een flauwe dakhelling (minder dan 35 graden) krijg je met zo'n dakkapel 6 m2 erbij.

Tabel ruimtewinst dakkapel

Zelf bepalen hoeveel extra ruimte je krijgt met een dakkapel? In deze tabel zie je hoeveel ruimte je wint; afhankelijk van de breedte van de dakkapel en de hellingshoek van het dak.
Bekijk de dakkapel ruimtewinst

Wil je weten welke dakkapel geschikt is voor jouw huis? Doe dan de dakkapel Koopwijzer. In enkele stappen ontdek je welk type dakkapel past bij jouw huis. En hoeveel ruimte je erbij krijgt.

Via hoe-koop-ik.nl kun je meerdere offertes tegelijk aanvragen bij dakkapel bedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je de kosten van de dakkapel, de adviezen, garantie en service goed met elkaar vergelijken.

Meer nieuws dakkapel

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie