Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Dakkapel nieuws

laatste nieuws en trends

Dakkapel nieuws en ontwikkelingen. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.

Het laatste nieuws over dakkapellen en de trends op dakkapel gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Fabels dakkapel

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...

Voor dakkapellen geldt: zoveel soorten, zoveel meningen. En er zijn nogal wat soorten dakkapel in Nederland. Over dakkapellen doen veel misverstanden de ronde. Als je een dakkapel zoekt, wil je gewoon de feiten kennen. En niet de fabels horen.


1. Fabel of feit?
Een nieuwe dakkapel is een enorme verbouwing

Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...Veel mensen maken zich van te voren zorgen over het werk dat een nieuwe dakkapel met zich meebrengt. Het dak moet open, de dakkapel moet gebouwd worden en dan moet het allemaal weer lek- en tochtvrij opgeleverd worden. Dat kost dagen werk!

Binnen een dag
De feiten: de meeste dakkapellen worden binnen een dag geplaatst. Dat is inclusief het verwijderen van de oude dakkapel. Daarbij maakt het weinig verschil of het een houten dakkapel is of een kunststof dakkapel. Van te voren is alles al opgemeten, de onderdelen of soms de hele dakkapel zijn in een fabriek al gemaakt. Daardoor is het mogelijk binnen een dag een dakkapel te plaatsen of te vervangen.
Met dit stappenplan bereid je de keuze van een dakkapel voor.
Stappenplan dakkapel kopen

2. Fabel of feit?
Je hebt voor een dakkapel altijd een vergunning nodig

Dakkapel vergunning?Onafhankelijke info van hoe-ko...Als je aan de buitenkant van jouw huis iets gaat aanbouwen, is er in principe een bouwvergunning nodig. Maar de tijd is voorbij dat je voor elke kleine ingreep een vergunning moet aanvragen.

Voorkant of achterkant?
Het maakt tegenwoordig verschil op welke plaats de dakkapel geplaatst wordt. Komt de dakkapel aan de voorzijde van het huis, dan is een vergunning nodig. Een dakkapel aan de achterzijde van het huis is meestal vergunningvrij. Zeker als de dakkapel binnen de standaard formaten valt en als de afstand tot de daknok, en het huis van de buren, voldoen aan de eisen.
Alles over dakkapel vergunning

3. Fabel of feit?
Houten dakkapel is goedkoper dan kunststof dakkapel

Houten dakkapel of kunststof dakkapel. De voor- en...Traditioneel zijn dakkapellen van hout. De meeste dakkapellen worden nog steeds van hout gemaakt, al wordt kunststof wel steeds populairder. Nog steeds is een houten dakkapel in aanschaf iets goedkoper dan een kunststof dakkapel.

Meer dan aanschafkosten
Een houten dakkapel, van 3 meter breed, kost € 3.700 tot € 4.400. Een kunststof dakkapel van dezelfde breedte kost € 3.800 tot € 4.500. Bovendien kun je ook verder kijken dan alleen de aanschafkosten. Een houten dakkapel moet na een aantal jaren opnieuw geschilderd worden. Voor een kunststof dakkapel is geen onderhoud nodig.
Meer over de kunststof dakkapel

4. Fabel of feit?
Op een klein dak past geen dakkapel

Voor een dakkapel moet je de ruimte hebben, zeggen ze. Dat past alleen op een groot dak. Maar als je een smal dak hebt, en toch meer ruimte en licht op zolder wilt? Hopelijk geloof je niet in dit fabeltje.

Vanaf 2 meter
Er zijn dakkapellen voor allerlei soorten daken, in allerlei breedtes. Er is al een dakkapel van slechts 2 meter breed. Als je een dakkapel zoekt moet je met 4 dingen rekening houden: de hoogte, grootte en hellingshoek van het dak en de kant van de woning waar je de dakkapel wilt.
Kijk maar eens bij onze checklist voor de beste dakkapel

5. Fabel of feit?
Je weet pas wat een dakkapel kost als ‘ie af is

Dakkapel prijzen; alle informatie over de dakkapel...Een dakkapel is altijd maatwerk. Zelfs al heb je een tussenwoning waarvan er honderden in de woonwijk staan, aan elke dakkapel wordt tot in de details aandacht besteed, zodat hij precies past bij jouw huis en jouw wensen. Maar zorgt dat er ook voor dat je van te voren niet weet hoeveel die dakkapel gaat kosten?
Alles over de dakkapel

Offerte aanvragen
Welnee, dat is een fabeltje. Als je met een betrouwbaar dakkapellen-bedrijf in zee gaat, weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Zo’n dakkapellen specialist komt eerst bij je thuis kijken, en met je praten over de wensen en mogelijkheden. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte, waarin precies staat wat de dakkapel kosten gaat. Als je slim bent, vraag je meerdere offertes aan. Dan kun je die ook nog onderling vergelijken.

Vraag nu offertes aan


Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...

Meer nieuws dakkapel

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie