CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Werking HR-ketel

hoe werkt een cv-ketel?

Werking cv-ketel. Werking verwarming. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl
Werking cv-ketel. De cv-ketel verwarmt water en pompt dit door leidingen van de centrale verwarming. Hoe werkt een HR-ketel? En hoe werkt een combiketel?

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Werking cv-ketel

Cv-ketel merken. Alles over Atag cv-ketel, Remeha cv-ketel, Vaillant cv-ketel en meer merken cv-ketels. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

In de werking van een cv-ketel zijn veel mensen niet geïnteresseerd. Ze willen warmte in huis, zonder nadenken. Wil jij wel de cv-ketel werking begrijpen? Hier vind je uitleg. Ook over de werking van een HR-ketel en een combiketel.

Hoe werkt een CV-ketel?

De meeste mensen hebben wel een vaag idee van de werking van een cv-ketel. Maar af en toe krijgen we toch de vraag voorgelegd: hoe werkt een cv-ketel? De werking van een cv-ketel kun je zo samenvatten: de cv-ketel verwarmt water en pompt dit door de leidingen van de centrale verwarming. In elke kamer hangen verwarmingsradiatoren. Bij een goede cv-ketel werking worden deze warm, en geven hun stralingswarmte af aan de omgeving.
Lees alles over de cv-ketel

Werking CV-ketel in detail

Elke cv-ketel is aangesloten op het net van verwarmingsleidingen in het huis, en op de gasleiding. Als de cv-ketel in werking treedt, dan slaat de brander aan. De brander verbrandt aardgas. De hitte hiervan wordt door middel van een warmtewisselaar afgegeven aan het water dat door de verwarmingsleidingen loopt. Het water stroomt door alle verwarmingsleidingen met behulp van de cv-ketel pomp. Vervuiling, slijtage of een defect aan deze onderdelen heeft direct effect op de cv-ketel werking.
Alles over de cv-installatie
Hoe vind je een goede cv-installateur?

Onderhoud en werking CV-ketel

Cv installatie en veiligheid.De werking van de cv-ketel hoort elke 2 jaar gecontroleerd te worden door een ervaren cv-monteur. Vervuiling van de brander, oxidatie van de warmtewisselaar en een defecte pomp zijn veelvoorkomende problemen die de cv-ketel werking ondermijnen. Daarom is regelmatig cv-ketel onderhoud van groot belang voor de ongestoorde werking van jouw cv-ketel.
Meer over onderhoud cv-ketel

Werking cv-ketel onderdelen

Als je denkt dat de werking van de cv-ketel niet goed is, dan kijk je meestal eerst op de thermostaat, de waterdrukmeter of het display van de cv-ketel. Met de kamerthermostaat stuur je de cv-ketel werking aan; vaak geeft dit ook informatie over eventuele storingen.
Het display van de cv-ketel zelf geeft ook vaak informatie over de cv-ketel werking: de waterdruk, de temperatuur en mogelijke cv-ketel storingen. Als de radiatoren niet meer goed warm worden, kun je ook even kijken op de waterdrukmeter. Voor een goede cv-ketel werking hoort de waterdruk tussen 1,5 en 2 bar te staan.

Welke cv-ketel onderdelen zijn er? En hoe werken de cv-onderdelen?
Bekijk cv-onderdelen

Een cv-installatie moet veilig gebeuren. Anders bestaat er kans op koolmonoxide cv-ketel. Laat de cv-ketel daarom vakkundig installeren door een erkend cv-installatiebedrijf.
Lees over veilige cv-ketel

Werking HR-ketel

De werking van een HR-ketel is in grote trekken gelijk aan die van een gewone cv-ketel. Het rendement van een HR-ketel is echter veel hoger. Dat komt onder meer omdat de werking van een HR-ketel gebruik maakt van de restwarmte van de rookgassen, die bij een gewone cv-ketel door de schoorsteen verdwijnen. Een belangrijk verschil: voor een goede werking van een HR-ketel moet er een afvoer zijn voor condenswater.
Lees alles over de HR-ketel

Werking combiketel

nieuws cv ketelDe werking van een combiketel is ingewikkelder. Een combiketel zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor warm water in huis. Er zijn combiketels met een voorraadvat voor warm water, en zogeheten ‘doorstroomketels’.

Er zijn ook HR-combiketels met een hoger rendement. Met een HR-combiketel gebruik je voor warm water minder energie dan bij warm water maken met een aparte boiler. Ook hierbij geldt: elke 2 jaar onderhoud is de garantie voor een goede werking van de combiketel.
Wil je meer weten over de werking van een combiketel?

Nieuwe cv-ketel nodig? Vraag nu offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen voor een prijs op maat. Daarmee kun je de adviezen, de service en de totaalprijs van de cv-ketel goed vergelijken. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik. Gratis en vrijblijvend. Hoe-koop-ik.nl heeft voor jou een selectie gemaakt van kwalitatief goede cv-installateurs.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."


Meer cv-ketel informatie:

hoe werkt centrale verwarming?
alles over cv-ketel vervangen
cv-aanleggen
OK-CV-keurmerk

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie