CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Pas op voor koolmonoxide cv-ketel!

Met open geisers was het altijd al oppassen. Cv ketel informatie! Punten om op te letten.Maar ook met nieuwe cv-ketels dreigt koolmonoxide gevaar. Tenminste als ze niet professioneel geïnstalleerd zijn. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid vanavond op TV.

Het gevaar van koolmonoxide

We schreven 2 jaar geleden al een bericht over het gevaar van koolmonoxide. Vanavond is het een item in ‘Dit is de Dag Onderzoek’ van de EO op NPO 2 om 21.30 uur. Als gas niet goed verbrandt dreigt het gevaar van koolmonoxide. Dat kun je niet ruiken en ook niet zien. Elk jaar overlijden 10 tot 20 mensen aan koolmonoxide vergiftiging. Meer dan 150 mensen raken er door verwond.

Verkeerd geïnstalleerde cv-ketels

Tot nu toe ging alle aandacht uit naar de oude open geisers. Zij zijn al jaren berucht als het gaat om koolmonoxide gevaar. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft nu vastgesteld dat de groei van koolmonoxide slachtoffers wordt veroorzaakt door verkeerd geïnstalleerde nieuwe cv-ketels. De foutieve installatie zou inmiddels de bron zijn van 75% van de jaarlijkse koolmonoxide slachtoffers. Het beroep van installateur is tegenwoordig een vrij beroep. Diploma’s zijn niet vereist. De Onderzoeksraad spreekt dan ook van onbekwame installateurs en ‘beunhazerij’. Vanaf volgend jaar start het keurmerk 'OK-CV'.

Hoe ontstaat koolmonoxide?

Voor de verbranding van gas is zuurstof nodig. Een open verwarmingsketel haalt die zuurstof uit de ruimte waar de cv ketel hangt. Is er te weinig zuurstof, of functioneert je ketel niet goed, dan verbrandt het gas niet volledig. Er vormt zich dan koolmonoxide.
In de jaren 60 en 70 zijn veel open cv ketels en geisers geïnstalleerd. Die zijn nog niet allemaal vervangen. Met zo’n oude installatie moet je goed oppassen.

Wat kun je doen?

Let er op dat de vlam blauw is en niet oranje. Een blauwe vlam geeft aan dat de verbranding goed verloopt. Let er ook op dat de vlam niet hoger is dan normaal.
Zijn de ramen beslagen? Dan wordt de vrijkomende waterdamp onvoldoende afgevoerd door de afvoer. Je kunt een koolmonoxidemelder plaatsen. Die geeft een signaal als er koolmonoxide wordt gemeten.

Controle oude cv ketel

Heb je zo’n open installatie, laat deze dan jaarlijks controleren en goed onderhouden. Extra ventilatie is bij een open verwarmingsketel heel belangrijk. Daarom is een open verwarmingsketel niet zo geschikt voor goed geïsoleerde woningen. Zet ook het centrale luchtafzuigsysteem niet af, als jouw huis dat heeft. Heb je een nieuwe cv ketel? Neem een cv-ketelonderhoudscontract. De onderhoudsmonteur controleert niet alleen op veiligheid, maar zorgt ook voor een zuinige afstelling.

Veilige cv ketel

Ben je van plan een nieuwe cv ketel aan te schaffen, kies dan voor een gesloten cv ketel. Bij een gesloten verwarmingsketel wordt de lucht, die nodig is voor de verbranding, van buiten je huis gehaald. Installatie van een gesloten verwarmingsketel kan in principe overal. Een gesloten cv ketel is veel veiliger dan een open verwarmingsketel. Laat deze cv-ketel installeren door een erkende installateur. Die heeft zijn vakdiploma’s en houdt zijn kennis op peil, door bijscholing.

Nieuwe cv ketel

Wil je weten welke verwarmingsketel het meest geschikt is voor jouw huis? Doe dan de cv ketel Koopwijzer. Je ontdekt dan welk type verwarmingsketel het beste past bij jouw huis en wensen. Ook weet je wat de verwarmingsketel kosten zijn. En hoe je offertes kan aanvragen en vergelijken.

ander cv ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie