CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Moeilijke cv-ketel termen

nu makkelijk

Soorten cv-ketel en typen cv-ketels. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Vaak gebruikte cv-ketel vaktaal wordt hier uitgelegd. Handig om te weten bij de voorbereiding van je aankoop voor een nieuwe cv-ketel.

Top 5 cv ketel termen

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Gaskeurlabel

Een gaskeurlabel geeft informatie over de prestaties van een toestel dat met gas stookt. Vooral op het gebied van veiligheid en doelmatigheid.

Cv-ketels hebben sinds september 2015 een energielabel. Daarvoor kregen cv-ketels alleen een Gaskeur label.

Energielabel en gaskeurlabel

Energielabel cv-ketel. Onafhankelijke info over de...Cv-ketels worden in Nederland beoordeeld door KIWA. Dat heeft een systeem van Gaskeur labels. Met de introductie van het Energielabel zijn een aantal gaskeurlabels opgeheven of aangepast.

Daarmee wordt voorkomen dat cv-ketels dubbele labels krijgen. Voor de consument is het daardoor ook duidelijker waar je op moet letten als je een nieuwe cv-ketel koopt.
Lees over het energielabel cv-ketel

Alle gaskeurlabels op een rij: CW, HR, HRww, NZ en SV-label.

  • CW-label

Met het Gaskeur CW label (Comfort WarmWater) en het energielabel cv-ketel kun je als koper direct zien hoe de cv ketel presteert op het gebied van warmwater.

Het energielabel laat via de letters A tot en met G zien hoe energiezuinig warmwater wordt aangemaakt. Het CW-label stelt daarnaast eisen aan het warmwater comfort van de cv ketel en combiketel. Dat zijn eisen als opwarmsnelheid, temperatuurstabiliteit en gebruiksrendement. Een cv-ketel kan klasse 1 t/m 6 krijgen. Hoe hoger de CW-klasse van de verwarmingsketel, hoe hoger het comfort voor de warmwatervoorziening. Op het energielabel cv-ketel worden beide scores getoond.

  • Gaskeur HR 107

HR-cv-ketels (Hoog Rendement).
Dit label was ingedeeld in 3 klassen: HR100, HR104 en HR107. Het cijfer geeft het rendement in procenten aan: HR107 geeft een rendement van 107%. Hoe hoger het getal, hoe milieuvriendelijker en energiezuiniger de cv ketel is. En dat betekent lagere energiekosten.

Sinds september 2015 bestaat er nog één Gaskeur HR-label. Dat label krijgt een cv-ketel als die voldoet aan de prestaties van 107% rendement bij verwarming. Cv-ketels die presteren op 100% of 104%, krijgen niet langer een Gaskeur HR-label. De enige cv-ketels die geen Gaskeur label 107 haalden waren de Verbeterd Rendements ketels (VR ketels). Maar die mogen in Europa niet meer gemaakt worden sinds september 2015.

In Nederland zijn er voor consumenten dus geen cv-ketels meer verkrijgbaar zonder Gaskeur HR-label.

  • Gaskeur ww-label

Het gaskeur ww staat voor Hoog Rendement warmwater. Dit Gaskeur label is per september 2015 komen te vervallen. Met dit Gaskeur label kon je zien of de combiketel warmwater maakt op een duurzame manier. Het nieuwe energielabel is daar al direct duidelijk over. De cv-ketel kan scoren van A tot en met G.

  • NZ-label

NZ-label staat voor Naverwarming Zonneboiler. Een combiketel met dit label kan als naverwarmer voor een zonneboiler functioneren. Bij een zonneboiler wordt het water zoveel mogelijk opgewarmd door de zon. De combiketel kan het water naverwarmen tot de gewenste temperatuur.  Zoek voor cv-installatie een gunstige plaats: hoe korter de leidingen van het zonnepaneel tot de combiketel, hoe minder warmteverlies.

  • SV-label

SV-label staat voor Schonere Verbranding. Cv ketels met een SV-label hebben speciaal ontwikkelde branders. Die cv-ketels zorgen voor een minimale uitstoot van milieuonvriendelijke stoffen als koolmonoxide (CO) en  van stikstofoxide (Nox).

Wil je weten welke cv-ketels een bepaald gaskeurlabel hebben? We hebben alle cv ketels in Nederland voor je op een rijtje gezet bij de Kijk & Vergelijk cv ketels. Daar kun je cv ketels vergelijken op alle gaskeurlabels: CW-label, HR-label, HRww-label, NZ-label en SV-label.

Gaskeurlabels vergelijken

Vergelijk cv ketels bij hoe-koop-ik.nlWat vind jij belangrijk bij een cv-ketel? Vergelijk alle cv-ketels op prestaties, garantie, prijs, afmeting en meer. Vind de verwarmingsketel op jouw prioriteiten.

Vergelijk cv-ketels


Cv-ketel nodig? Vraag meerdere offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Cv-ketel kopen, huren of leasen voor jouw huis? Vraag altijd meerdere offertes aan.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor een cv-ketel aanvragen bij erkende installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed cv-ketel offertes te vergelijken;''
● ''11 vragen om aan de installateur te stellen.''


Meer weten over de cv-ketel?
alles over de cv-ketel

terug naar cv-ketel termen abc

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie