CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Thermostaat-cv

waar let je op?

CV-ketel nieuws. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Wat doet de CV-thermostaat voor je huis? Welke soorten cv-thermostaat zijn er voor verwarming? En welke cv-ketel merken bieden een thermostaat?

Verwarmingsketel TIP

Tips cv-ketel. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Ga je een verwarmingsketel aanschaffen? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Zo kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.
Bij hoe-koop-ik.nl krijg je GRATIS de checklist: hoe vergelijk je verwarmingsketel offertes?

Verwarmingsketel Top 5

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

CV-thermostaat


De cv-ketel thermostaat mag tegenwoordig gezien worden. Nieuwe vormen, nieuwe kleuren en vooral op afstand bedienbaar. Wat betekent dit en waar gaat het naar toe? Bekijk alles over de cv-thermostaat.

Wat doet de cv-thermostaat?

Een cv-thermostaat slimme thermostaat en oude thermostaat cv-ketelregelt automatisch de temperatuur die jij hebt ingesteld. Meestal hangt de thermostaat in de woonkamer (het hoofdvertrek). De thermostaat heeft een display die informatie geeft over de cv-ketel. Met een buitenvoeler kan de thermostaat rekening houden met de buitentemperatuur.

Verwarming onzichtbaar

De cv-ketel zelf hangt meestal op zolder. De thermostaat was altijd nog het meest zichtbare onderdeel van de verwarmingsinstallatie. Een saai instrument en niet altijd even gemakkelijk om in te programmeren. Dat gaat veranderen.

De cv-thermostaat komt voortaan binnen handbereik, 24 uur per dag. Gewoon op je smartphone, tablet of laptop. Simpel een app installeren en de gehele aansturing van de cv-ketel kan geregeld worden. Waar ook ter wereld. Zo kom je nooit meer thuis in een koud huis. High tech bedrijven zijn er al opgedoken. En de cv-ketel merken volgen nu zelf ook.

Cv-ketel merken met thermostaat

Tot voor kort kon je een cv-ketel van merk A alleen bedienen met een thermostaat van merk A.
Een aantal merken werkten wel met een ’open-protocol’. Zo kun je een Intergas cv-ketel bedienen met een Honeywell thermostaat.

Maar de cv-ketel merken hebben plots een versnelling ingezet. Ze moeten wel. Zo introduceert Nefit de Nefit Easy, Remeha de Wave en Intergas de Incomfort.
Dit worden slimme thermostaten genoemd. Vooral omdat ze zelf-lerend zijn, helpen gas te besparen, extra functies hebben en online te bedienen zijn.

Nieuwe aanbieders cv-thermostaat

Ook energiebedrijven storten zich op de thermostaat. Zo heeft Eneco een ‘slimme thermostaat’, die Toon heet. Maar er zijn ook nieuwe aanbieders, die naast ‘good-old’ Honeywell nieuwe producten introduceren. Bijvoorbeeld de Thermosmart. Die kun je zelf aanschaffen los van een energiebedrijf en zonder abonnement.

De nieuwe aanbieders zetten in op bedieningsgemak en energie besparen. Ze beloven zelfs een 20% lagere gasrekening. Dat is fors.

Je zou het niet verwachten. Zelfs in Silicon Valley wordt hard gewerkt aan de cv-thermostaat van de toekomst. Google kocht een bedrijf dat is opgericht door een ex-medewerker van Apple. Dat zegt genoeg. De thermostaat heeft de naam “Nest” meegekregen. Het heeft een aantal zelflerende functies. Dat maakt het gebruik voor de consument heel gemakkelijk. Maar om dat te kunnen moet de thermostaat wel informatie verzamelen. Daar ligt een gevoelig privacy-punt. Al die informatie deel je dus met Google. Zo’n ‘slimme thermostaat ’kan meten of je thuis bent, de open haard aan hebt en wat je gasverbruik is. Zelfs hoe lang je onder de douche staat.
Bekijk alle cv-ketel merken

CV-thermostaat app

Dat de smartphone of straks de smartwatch de nieuwe basis wordt voor de thermostaat is zeker. Combinaties met het aansturen van de verlichting en de beveiligingsinstallatie liggen voor de hand. Net als het besturen van tuinsproeiers, het starten van je wasmachine, het gebruik en de opslag van je zonnepanelen stroom en meer. Zo heb je jouw huis straks letterlijk in de hand.

Thermostaat mogelijkheden nieuwe cv-ketel

Ga je een nieuwe cv-ketel kopen? Kijk dan in de specificaties of de cv-ketel ‘open therm’ ondersteunt. Dan is hij geschikt om te ‘praten’ met een thermostaat van welk merk dan ook.  Zo ben je voorbereid op de ontwikkelingen en kun je later beslissen of je ook een slimme thermostaat wilt. Let ook op de zuinigheid van de cv-ketel zelf. Vraag altijd meerdere offertes aan. En vergelijk de adviezen, de  service en de prijzen.

Vraag nu offertes aan

Besparen met cv-thermostaat

Tips cv-ketel. Hoe-Koop-Ik.nlGemiddeld driekwart van de gasrekening gaat op aan centrale verwarming. Met de thermostaat regel je de warmte.

Je kunt die cv thermostaat zuiniger gebruiken om flink op je stookkosten te besparen. Met deze bespaartips voor je cv thermostaat kun je – met of zonder nieuwe cv ketel- besparen op verwarming.

 • 3 uur weg? Cv-thermostaat laag 

Als je eventjes de deur uit bent, heeft het geen zin de cv uit te zetten. Opwarmen vraagt meer energie dan de temperatuur op peil houden. Ben je langer dan 3 uur weg, dan heeft het wel zin om de cv thermostaat lager te zetten.

 • Een thermostaat voor jouw ritme

Een klokthermostaat kun je programmeren om je dagelijkse ritme te volgen. Dan hoef je niet met de hand de cv thermostaat te regelen en stook je het zuinigste. Een vakantiestand is er natuurlijk ook.

 • Wat denkt de cv-thermostaat?

De zuinigste cv thermostaten nemen al het denkwerk over. Ze berekenen hoe lang ze nodig hebben om je huis op te warmen en houden rekening met de buitentemperatuur. Deze thermostaten besparen het meest.

 • Zet thermostaat lager voor het slapen

Zet een uur voor bedtijd de thermostaat lager. Er is nog voldoende warmte in huis voor een uurtje. Zo kun je met de thermostaat besparen: zo’n 4% op stookkosten.

 • Cv-thermostaat bespaart € 50 per graad

Zet je de cv thermostaat 1 graad lager, dan bespaar je gemiddeld 7% op je energiegebruik voor verwarming. Je kunt ongeveer € 50,- per jaar met de thermostaat besparen. Iedere graad minder stoken bespaart zo’n 7% van de kosten.

 • Thermostaat-cv eventjes lager 

Besparen met thermostaat.Ben je overdag weg, dan kun je de cv thermostaat 5-7 graden lager zetten. Doe dit al een uur voor vertrek. Ga je meerdere dagen weg, dan kan hij terug tot ergens boven de 10° Celsius.

 • Waakvlam en cv- thermostaat

Heb je een cv ketel die nog een waakvlam heeft? Die vlam kan uit als je langer dan 5 dagen van huis gaat. Ook 's zomers kan de waakvlam uit. Dit bespaart ongeveer 90 kubieke meter gas en dus bijna € 50. Moderne cv ketels hebben elektronische ontsteking. Met de thermostaat besparen: zet hem op de vorstvrij-stand  als je met vakantie gaat.

 • Thermostaat-cv in stappen hoger 

Cv ketel kopen stap voor stap.Door de cv thermostaat geleidelijk hoger te zetten, verbruik je minder gas. Zet hem ´s ochtends niet meteen op 20° Celsius. Vaak is 18° Celsius eerst al voldoende.

 • Thermostaat-cv 's nachts

Een cv klokthermostaat kun je ’s nachts een paar graden lager instellen. Dit scheelt in stookkosten. Laat de cv-ketel ’s nachts niet helemaal uit gaan. Het kost de ketel meer energie om een koele kamer weer helemaal op te warmen.

 • IJk je thermostaat

Je vertrouwt op de cijfers op je thermostaat. Maar zijn die wel goed? Hang er eens een thermometer naast. Misschien kun je meer met de cv-thermostaat besparen dan je denkt.

 • Batterijen in de cv-thermostaat?

Als je cv thermostaat op batterijen werkt, dan doet ‘ie niets meer als de batterijen op zijn. En kan dus niet hoger of lager gezet worden. Houd reservebatterijen bij de hand.

 • Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...Luchten? Dan thermostaat lager 

Dagelijks luchten zorgt dat je verwarming zuiniger stookt. Zet wel even de cv-thermostaat laag als je ramen en deuren open zet.

Gratis meerdere offertes voor cv-ketel

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Ga je een andere verwarmingsketel kopen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Daarmee kun je de adviezen, de service en de prijzen van de cv-ketel en installatie goed vergelijken.

Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van kwalitatief goede cv-installateurs.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Meer cv-ketel informatie:

kosten cv-ketel
cv-ketel kopen
hoe werkt centrale verwarming?
alles over cv-ketel vervangen
cv-installatie
cv-ketel Home

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie