Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Kies de juiste dakkapel

6 tips dakkapel kopen

Dakkapel stap voor stap kopen. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.

Hoe kies je de juiste dakkapel? Lees de 6 tips over een dakkapel kopen voor jouw huis.! Onafhankelijke tips over dakkapel kopen.

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Tips dakkapel kopen


Een dakkapel kopen doe je niet in een impuls. Zo'n uitbreiding van je huis, daar wil je goed over nadenken. Met deze 6 tips kies je de juiste dakkapel.

Dakkapel kopen Tip 1: Denk over type dakkapel

Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...Als je een dakkapel kopen wilt, vraag jezelf dan als eerste af wat voor type dakkapel het moet worden. Kijk eens naar de dakkapellen in jouw straat of buurt en probeer je de dakkapel op jouw dak voor te stellen. Moet de dakkapel een schuin dak, plat dak of puntdak krijgen? Hoe groot kan de dakkapel worden?
Waar let je op bij dakkapel kopen?

Dakkapel kopen Tip 2: Waarom wil je een dakkapel? 

Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...Een dakkapel kan allerlei bestemmingen krijgen. De reden waarom je een dakkapel neemt, kan invloed hebben op je keuze. Elke dakkapel geeft meer ruimte en licht in huis. En door de dakkapel stijgt de waarde van je huis. Maar wil je met de dakkapel alleen licht op de (speel-)zolder, of een extra slaapkamer? Is de dakkapel bedoeld voor een kantoor aan huis?

Afhankelijk daarvan kies je de omvang van de dakkapel. Ook zaken als zonwering, of betimmering aan de binnenzijde, zijn hiervan afhankelijk. Het is handig daar alvast rekening mee te houden als je een dakkapel kiest.
Ontdek alles over de dakkapel

Dakkapel kopen Tip 3: Plan de juiste maat dakkapel

Het is heel vervelend als je, na het plaatsen van de dakkapel, tot de ontdekking komt dat je toch liever een bredere dakkapel had gezien. Denk daarom goed na over de breedte van de dakkapel. Met een dubbelbrede dakkapel kun je meerdere ruimtes op zolder vergroten en verlichten.

De breedte van de dakkapel wordt bepaald door de breedte van het dak, de functie van de nieuwe (zolder-)kamer en jouw budget. Let ook op wettelijke voorschriften als de minimale afstand van jouw dakkapel tot de zijkant van de gevel, of de dakkapel van de buren.

Dakkapel kopen Tip 4: Kies het materiaal

Houten dakkapel of kunststof dakkapel. De voor- en...De traditionele dakkapel is van hout. Maar je ziet dat steeds meer huishoudens kiezen voor een kunststof dakkapel. Zo'n kunststof dakkapel vergt geen schilderwerk of onderhoud. Zeker als de dakkapel is uitgevoerd met kunststof kozijnen. Ook de polyester dakkapel wordt steeds populairder. Deze dakkapel is volledig van kunststof gemaakt en is verkrijgbaar in bijna elke kleur.

Wil je weten welke dakkapel geschikt is voor jouw huis? Doe dan de dakkapel Koopwijzer.

Dakkapel kopen Tip 5: Vraag meerdere offertes aan

Als je jouw eisen voor een dakkapel op een rijtje hebt staan, kun je offertes aanvragen bij meerdere dakkapel specialisten. Het voordeel daarvan is dat je die offertes goed kunt vergelijken, en uiteindelijk het bedrijf kunt kiezen dat het beste aan jouw eisen voldoet. De dakkapellen specialist komt voor een goede offerte meestal bij je thuis kijken en overleggen wat jouw wensen zijn.

Dakkapel kopen Tip 6: Kijk naar meer dan de prijs

Offertes voor een dakkapel kunnen sterk verschillen. Bij het bekijken van offertes is het slim om verder te kijken dan alleen de prijs.
Bij hoe-koop-ik.nl krijg je, als je dakkapel offertes hebt aangevraagd, een checklist met ‘10 tips om dakkapel offertes te vergelijken’. Gratis en vrijblijvend. Dan kun je goed de adviezen, garantie en dakkapel prijzen vergelijken.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan het dakkapellen bedrijf te stellen.''

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie