Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Fabels spouwisolatie

5 fabels & feiten

Voordelen spouwmuurisolatie op een rij. Zijn er nadelen spouwmuurisolatie?

Fabels over spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie kost veel? Geeft vochtproblemen? Wat zijn fabels over spouwmuurisolatie? En wat zijn de feiten? Onafhankelijk. Bekijk de Top 5 fabels spouwmuurisolatie.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Fabels spouwmuurisolatie

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Over spouwmuurisolatie doen veel fabels de ronde. ‘Spouwmuurisolatie kost duizenden euro’s’, en ‘Isolatie verdient zichzelf altijd terug’, of ‘Het is een enorme verbouwing’. Zijn dat spouwmuurisolatie fabels of feiten? De 5 meest gehoorde verhalen ontrafeld!

1. Isolatie fabel of feit?
Spouwmuurisolatie kost heel veel

Spouwmuurisolatie kosten: hoe bereken je dat? wat ...Spouwmuurisolatie is een flinke investering. Alleen al voor een tussenwoning ben je duizenden euro’s kwijt. Is dat een feit of een fabel?
Dat is een fabel. Veel mensen denken ten onrechte dat het duizenden euro’s kost. Als woningeigenaren gevraagd wordt in te schatten hoeveel geld het kost om spouwmuurisolatie aan te laten brengen, is die schatting bijna altijd te hoog.
Bekijk de spouwmuurisolatie kosten

Kosten eenvoudig inschatten
Feit is dat spouwmuurisolatie ongeveer € 15 per m2 kost. Als mensen offertes aanvragen voor spouwmuurisolatie zijn ze vaak blij verrast: het is goedkoper dan ze dachten. Je kunt zelf eenvoudig inschatten wat voor jou de kosten zijn. Bereken het oppervlak van je buitenmuren en vermenigvuldig dat getal met € 15. Voor een gemiddelde 2-onder-1-kap woning kost spouwmuurisolatie ongeveer € 1.500. De spouwmuurisolatie kosten voor een tussenwoning zijn gemiddeld € 900.

Wil je weten wat de spouwmuurisolatie kosten zijn voor jouw huis?
Doe de Koopwijzer spouwmuurisolatie


2. Isolatie fabel of feit?
Spouwmuurisolatie verdien je in 3 jaar terug

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.Dit is een feit. Veel mensen vragen zich af of de investering in spouwmuurisolatie wel terugverdiend wordt door minder energieverbruik. Die mensen hebben meestal geen idee hoeveel gas ze eigenlijk gebruiken voor verwarming van hun huis. Laat staan dat ze beseffen dat ze daar met spouwmuurisolatie flink op kunnen besparen.

Met spouwmuurisolatie gebruik je tot 25% minder gas per jaar voor verwarming. Gas voor verwarming is het belangrijkste deel van je energierekening.
Bekijk alle voordelen spouwmuurisolatie

Voorbeeld terugverdientijd
Reken maar mee. Een gezin in een hoekwoning verbruikt elk jaar 2880 m3 gas per jaar voor verwarming. Voor € 1.350 laten ze spouwmuurisolatie aanbrengen. Hun gasverbruik daalt met 720 m3 per jaar, oftewel € 475 minder aan energiekosten. Na 3 jaar is de isolatie al terugverdiend. En de besparing gaat daarna elk jaar door!

Wil je precies weten hoeveel spouwmuurisolatie voor jou kost, en hoeveel je terugverdient? Vraag dan vrijblijvende offertes aan van erkende isolatiebedrijven.

3. Isolatie fabel of feit?
Spouwmuurisolatie geeft vochtproblemen

Last van vochtige muren? Spouwmuurisolatie zorgt v...45 jaar geleden was dit een feit. Nu is het een fabel. Toen spouwmuurisolatie net populair werd, in de jaren ’70, was het isolatiemateriaal nog niet zo goed als nu. En vaak werd het ook niet op de juiste manier aangebracht. Daardoor kon vocht tussen het isolatiemateriaal en de constructie kruipen. Met vochtproblemen als zwamvorming en houtrot als gevolg. Maar die tijd hebben we allang achter ons gelaten.

Isolatie voorkomt vochtproblemen
Tegenwoordig worden er veel betere materialen gebruikt, en hangt de keuze van het beste isolatiemateriaal mede af van de situatie van jouw huis. Isolatie voorkomt juist vochtproblemen, omdat de muren niet meer sterk afkoelen. Op een koele muur condenseert waterdamp; dit wordt voorkomen door spouwmuurisolatie.
Lees over spouwmuurisolatie problemen

4. Isolatie fabel of feit?
Frisse lucht verdwijnt door spouwmuurisolatie

Isoleren? Dan ook ventileren! Alles over spouwmuur...Feit is dat isolatie de warmtelekken in je huis dicht. Als de ventilatie in huis alleen bestaat uit tocht door kieren en spleten, is spouwmuurisolatie een mooie gelegenheid om dat te veranderen. Een huis moet natuurlijk elke dag frisse lucht binnenkrijgen, met of zonder spouwmuurisolatie. Maar dan zonder dat de warmte continu verdwijnt.

Isolatie en ventilatie
Een goed isolatiebedrijf bekijkt dan ook de ventilatiemogelijkheden, voordat het een advies over de beste soort spouwmuurisolatie geeft. Ventilatie via roosters, of dagelijks bepaalde ramen openen, zorgt er voor dat je huis voldoende frisse lucht binnenkrijgt en toch goed geïsoleerd is.
Wil je meer weten over spouwmuurisolatie?

5. Isolatie fabel of feit?
Spouwmuurisolatie betekent een enorme verbouwing

Woningeigenaren die wel spouwmuurisolatie willen hebben, vragen zich soms af of dan het hele huis overhoop moet. ‘We hebben net het schilderwerk laten doen’ of ‘Staan er dan dagenlang steigers in de tuin?’ Dat zijn gelukkig fabels. Wat zijn de feiten?

Binnen 1 dag
Spouwmuurisolatie duurt meestal 1 dag, soms maar een halve dag. De uitvoerders van het isolatiebedrijf boren kleine gaatjes in de muur – bij voorkeur in de voeg. Via die gaatjes wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal. Daarna worden de gaatjes bijna onzichtbaar dichtgemaakt. Dat is alles.
Voor een goede voorbereiding op spouwmuurisolatie volg je de volgende 6 stappen.
Stappenplan spouwmuur isoleren


Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...
Dit is een artikel uit de serie Fabels en feiten van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.

Meer informatie spouwmuurisolatie

Alles over de spouwmuur
Zijn er nadelen spouwmuurisolatie?
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie