Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuur huis

dikte spouwmuur

Spouwmuurisolatie: alles wat je weten wilt voordat je spouwmuurisolatie kiest.

De spouwmuur van een bestaande woning: hoe kun je checken of jouw huis spouwmuren heeft? Wat is de dikte spouwmuur? Bij welke huizen kun je de spouwmuur isoleren?

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuur


Spouwmuurisolatie: hoe gaat dat? Welk materiaal en...Een spouwmuur wordt ook wel spouw genoemd. Een spouwmuur is de ruimte tussen 2 muren die je kunt laten isoleren. Daarmee zorgt de spouwmuur dat de kou buiten blijft en niet de spouw in kan stromen. Dat scheelt veel op je stookkosten. Zonder isolatie van de spouwmuur voelen je muren koud aan.

Wat is nu eigenlijk een spouwmuur en hoe kun je die spouwmuur isoleren? Welke huizen hebben een spouwmuur? Komt jouw huis in aanmerking voor spouwmuur isolatie? Bekijk hoe je de dikte spouwmuur kunt bepalen. Onafhankelijke informatie, adviezen en tips.

Wat is een spouwmuur?

Wat is een spouwmuur? Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk...Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en een buitenmuur met daartussen een luchtruimte van ongeveer 6 cm: de spouw. Deze spouw kun je isoleren door hem te vullen met isolatiemateriaal. Kou gaat dan niet meer zo makkelijk door de spouwmuur heen.

In een spouwmuur beweegt de lucht; zo heeft een niet geïsoleerde spouw een slecht isolerende functie. Warmteverlies, vochtige muren en schimmels kunnen het gevolg zijn.

Spouwmuur isolatie zorgt voor stilstaande lucht. Dat is de beste isolatie. Door de spouw op te vullen met isolatiemateriaal wordt de temperatuur van de binnenmuren flink hoger dan voor de spouwmuur isolatie. De muur voelt na isoleren niet meer kil aan en straalt geen kou meer af. Je huis voelt comfortabel warm. Met isoleren van je spouwmuur kun je tot wel 25% op je gasrekening besparen.
Bekijk alles over spouwmuurisolatie

Bij welke huizen kun je de spouwmuur isoleren?

Spouwmuurisolatie: wat is de beste isolatie voor j...De spouwmuur isoleren kan bij huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975. Oudere woningen hebben geen spouw. Bij nieuwere woningen is de spouwmuur vaak al geïsoleerd.

Tip: Kies je voor spouwmuurisolatie, zorg dan ook dat het voegwerk, het dak en de goten in orde zijn. Zo voorkom je dat regenwater in de spouw loopt en de spouwmuurisolatie aantast.

Spouwmuur checklist

De spouw isoleren kan als je spouwmuur aan bepaalde voorwaarden voldoet. Is je spouwmuur geschikt voor spouwmuurisolatie? Met de spouwmuur checklist weet je het. Verder zal het isolatiebedrijf je spouwmuur zeker onderzoeken. Alleen al om een goede spouwmuurisolatie offerte af te geven.

Bekijk de checklist spouwmuurHeeft jouw huis een spouwmuur?

Spouwmuurisolatie: vraag advies aan bij isolatiebe...Het bouwjaar geeft aan of je een spouwmuur hebt. En anders de dikte van je buitenmuur. Check of je huis een spouwmuur heeft:
 • Bouwjaar van je woning
  Is je woning gebouwd voor 1920? Dan heeft die hoogstwaarschijnlijk geen spouw. Vanaf 1920 kregen de huizen wel een spouwmuur, omdat dit vochtproblemen in huis vermindert. De spouw voorkomt dat vocht van buiten naar binnen kan dringen.
 • Spouwmuur dikte
  Ook de dikte van de muur kan vertellen of het een spouwmuur is. De dikte van de spouwmuur moet tenminste 24 cm zijn, voor het isoleren van spouwmuren.
 • Advies spouwmuur
  Om zeker te weten of spouwmuurisolatie mogelijk is, moet je advies vragen bij een isolatiebedrijf. Je kunt  gratis en vrijblijvend een afspraak maken om je spouwmuur te onderzoeken. Wij adviseren 3 offertes voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Dat kan via hoe-koop-ik.nl met 1 aanvraag. Zo kun je goed de adviezen, de isolatie methode en de spouwmuurisolatie kosten vergelijken.

Dikte spouwmuur

Bereken aantal m2 van je muren en lees wat de spou...De dikte van de spouwmuur wordt gemeten tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Het isolatiebedrijf kan dat exact voor je meten. Zelf kun je de dikte van de spouwmuur ongeveer inschattten. Ga naar een voor- of achterdeur en meet hoe dik de buitenmuur is.
 • Is de afstand van de buitenkant tot de binnenzijde 24 cm of meer? Dan heb je zeker een spouwmuur.
 • Is de dikte spouwmuur minder dan 24 cm? Dan heb je een heel smalle spouw of helemaal geen spouwmuur.

De dikte van de spouwmuur bepaalt voor een deel welk isolatiemateriaal en isolatiemethode geschikt is voor jouw huis. Heb je een voldoende dikke spouwmuur, dan is er veel keuze uit soorten isolatiemateriaal: inblaaswol (glaswol), pur-isolatie, isolatiekorrels. Een smalle spouwmuur isoleren wordt meestal gedaan met isolatieparels.
Bekijk isolatiemateriaal

Tip: Woon je aan een drukke weg? Met een geisoleerde spouwmuur zorg je ook voor geluidsisolatie.

Koopwijzer spouwmuur isolatie

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Wil je eerst weten of spouwmuur isolatie mogelijk is voor jouw huis? Doe dan de Koopwijzer spouwmuur isolatie.
Je weet dan ook wat de besparing wordt na spouwmuur isolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Doe de Koopwijzer spouwmuur isolatie

Spouwmuur: isolatie advies

Beste keuze voor spouwmuurisolatiePlannen voor isolatie van de spouwmuur? Wij adviseren altijd om 3 offertes aan te vragen bij verschillende, erkende isolatiebedrijven.
Met 1 aanvraag ontvang je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes op maat. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van spouwmuur isoleren vergelijken.


Vraag nu offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie spouwmuur isolatie:

Hoe werkt spouwmuurisolatie?
Spouwmuur isoleren

Gevelisolatie

Na-isoleren spouwmuur

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie