Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuren isoleren

welke stappen zet je?

De Spouwmuurisolatie: stap voor stap uitleg hoe je sp...spouwmuur isoleren doe je maar een keer voor je huis. Het gaat een levenlang mee. Welke stappen moet je zetten voor het kiezen van spouwmuur isolatie?

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuur isoleren

stappenplan spouwmuur isolatie


Spouwmuur isoleren. Hoe gaat dat? Is jouw huis ges...Spouwmuur isoleren doe je maar eenmaal. Isolatie van de spouw gaat namelijk een leven lang mee. Bereid je daarom goed voor op de keuze voor spouwmuren isoleren.

Daarvoor kun je de volgende 6 stappen nemen.

Stap 1:

Spouwmuur isolatie voorbereiden

Stel jezelf vooraf deze 4 vragen:

Vraag 1. Is je huis geschikt voor isolatie van de spouwmuren? Spouwmuurisolatie: alles wat je weten wilt voordat...

Wil je je huis isoleren, dan moet je huis wel een spouwmuur hebben. Een isolatiebedrijf kan dit onderzoeken, maar misschien kun je het zelf nagaan.
Een huis dat gebouwd is tussen 1920 en 1975 heeft spouwmuren. Direct het huis isoleren gebeurde in die tijd zelden. Zonder isolatie van de spouwmuren gaat veel warmte verloren door je muren.

Door je huis te isoleren zul je besparen op je stookkosten en krijg je er een warm en comfortabel voelend huis voor terug.
Weet je het bouwjaar van je huis niet? Ga naar een voor- of achterdeur en meet hoe dik de buitenmuur is. Is de afstand van de buitenkant tot de binnenzijde 24 cm of meer? Dan heb je zeker een spouwmuur. En kun je je huis isoleren.

Checklist spouwmuren isoleren

Vraag 2. Hoeveel kun je besparen met spouwisolatie? En wat kost het?Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...

Je huis isoleren bespaart altijd, en de kosten van spouwmuur isolatie verdien je snel terug. Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je energiekosten na isolatie van de spouwmuur?
Bekijk de spouwmuurisolatie besparing

Als je een ongeveer wilt zien wat spouwmuurisolatie kost voor een tussenwoning of 2-onder-1 kap woning, kijk dan bij spouwmuurisolatie kosten.
Bekijk spouwmuurisolatie kosten

Vraag 3. Waarom wil je de spouwmuur isoleren?
Wat is voor jou de belangrijkste reden om de spouwmuren van je huis te isoleren? Bijdragen aan het milieu? Wil je af van koude of vochtige muren? Wil je veel gaan besparen op je energierekening? Het energielabel van je huis verhogen? Dit is belangrijk om straks te bespreken met het isolatiebedrijf. Het kan de keuze voor het soort isolatiemateriaal bepalen.

Bekijk de voordelen van isolatie spouwmuren en ontdek de belangrijkste redenen voor jou om te kiezen voor spouwisolatie.
Lees over energielabel spouwmuren isoleren

Wil je weten of spouwisolatie mogelijk is voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer spouwmuurisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na isolatie van de spouwmuren, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiermateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Start de Koopwijzer spouwmuurisolatie
Vraag 4. Welk soort spouwisolatie materiaal wil je?

Voordelen spouwmuurisolatie op een rij. Zijn er na...Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal voor isolatie van de spouw. Zo kun je de spouwmuren isoleren met pur, met steenwol en met korrels. Niet elk isolatiebedrijf levert alle soorten isolatiemateriaal. Ontdek eens of je zelf een voorkeur hebt.

Ga naar de Kijk & Vergelijk spouwmuur isoleren. Daar kun je de voor- en nadelen van alle soorten spouwisolatie materiaal vergelijken. Het soort isolatiemateriaal dat het beste bij jouw huis past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere isolatiebedrijven. Als je via ons offerte aanvraagt, gaan die aanvragen naar isolatiebedrijven die meerdere isolatiematerialen aanbieden.

Kijk & Vergelijk spouwisolatie

Stap 2:

Offertes spouwmuur isoleren aanvragen

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...

Je wilt weten wat isolatie van de spouwmuur kosten gaat. Daarom is de tweede stap het aanvragen van offertes voor isolatie van de spouw. Offertes zijn altijd gratis en vrijblijvend via hoe-koop-ik.nl. Je zit nergens aan vast.

Ieder huis is anders. Daarom komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken. Is de spouwmuur isoleren mogelijk bij jouw huis? Hij let o.a. op de breedte van de spouw, vochtplekken, koudebruggen en de voegbreedte. Maar kijkt ook naar de windligging van het huis. Eventueel voert hij een beperkt onderzoek uit met een camera.
Zo weet het isolatiebedrijf wat er nodig is voor een juiste isolatie van de spouwmuren. Hij vertaalt dit in een offerte op maat. Soms ontvang je die direct en soms wordt die later toegestuurd.

Vergeet niet de isolatieadviseur een aantal belangrijke vragen te stellen. Wij sturen je per e-mail de gratis checklist ‘welke vragen stel ik mijn isolatieadviseur’, als je spouwisolatie offertes hebt aangevraagd via hoe-koop-ik.nl

Vraag meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik. nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes aanvragen aan de isolatiebedrijven van jouw keuze. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de prijs van spouwmuur isoleren vergelijken. Offertes aanvragen bij een isolatiebedrijf doe je heel eenvoudig via het aanvraagformulier offertes spouwmuur isoleren.

Vraag offertes spouwmuur isoleren

Stap 3:

Offertes spouwmuur isoleren beoordelen

Tips voor spouwmuurisolatie op een rij.

Offertes kunnen sterk verschillen. Let niet alleen op de prijs van spouwmuur isoleren per m2. Vraag ook of er nadelen kunnen zijn als je de spouwmuren laat isoleren en wat voor jouw huis de beste isolatie van de spouwmuren is.

Beoordeel wat het isolatiebedrijf je nu eigenlijk aanbiedt. Bij hoe-koop-ik.nl krijg je daarom ook een checklist met ‘10 tips om offertes te vergelijken’.
De checklist krijg je per e-mail als je offertes hebt aangevraagd. Zo kun je ‘appels met appels’ vergelijken en gericht vragen stellen over de spouwisolatie offertes.

Stap 4:

Keuze: welk bedrijf gaat de spouwmuren isoleren?

Als je de offertes voor isolatie van de spouwmuren goed hebt vergeleken ben je al dicht bij het besluit om je huis te isoleren. Je weet welk isolatiebedrijf je de opdracht wilt geven voor het isoleren van de spouwmuren. Spreek de laatste details door. Leg alles goed vast, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Je maakt een afspraak en het isolatiebedrijf komt je huis isoleren.
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Stap 5:

De dag van spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie vullen : de spouwmuur vullen met...De spouwmuren isoleren duurt meestal 1 dag, soms maar een halve dag. Meestal komen er twee uitvoerders van het isolatiebedrijf.

Er worden kleine gaatjes geboord in de muur. Daarna wordt de spouw gevuld met het gekozen spouwmuur isolatiemateriaal. Dit materiaal wordt in je spouw geblazen of gespoten. Tot slot worden de gaatjes bijna onzichtbaar dichtgemaakt. Je hebt nauwelijks overlast of rommel en er is geen verbouwing nodig om je huis te isoleren. 
Lees hoe gaat aanbrengen spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie gaat een leven lang mee. Vanaf nu ga je flink besparen op je energiekosten. Ook zul je merken dat je huis aangenamer aanvoelt.

Stap 6:

Subsidie aanvragen voor spouwmuren isoleren

Subsidie isolatie landelijkIn 2021 is er geen landelijke subsidie voor spouwmuurisolatie. Wel geldt een verlaagd BTW-tarief van 9% in 2021. Dat is een soort subsidie. Ook zijn er gemeentelijke of provinciale subsidies om je huis te isoleren. Bij je eigen gemeente kun je opvragen of er subsidieregeling is voor woningverbetering. Controleer of je subsidie kunt krijgen om je huis te isoleren. Dat scheelt in de kosten.
Bekijk alles over subsidie isolatie

Vraag nu offertes isolatie spouwmuur aan

Beste keuze voor spouwmuurisolatieWil je weten wat isolatie van de spouwmuur kost voor jouw huis? Met 1 aanvraag ontvang je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes op maat. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van spouwmuur isoleren vergelijken.


Vraag nu offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie spouwmuur isoleren

Alles over spouwmuurisolatie
Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie