Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Na-isolatie spouwmuur

hoe gaat na isoleren?

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Na-isoleren van de spouwmuur bespaart geld en verhoogt het comfort. Alles over na-isolatie van de spouwmuur bij bestaande woningen. Hoe gaat na-isolatie van de spouwmuur? Hoe kies je juist isolatiemateriaal voor na-isoleren spouw?

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Na-isoleren spouwmuur


Na-isoleren van de spouwmuur is een prima manier om je huis te isoleren. Tussen 1920 en 1975 zijn veel huizen gebouwd met een spouwmuur, maar zonder spouwmuurisolatie.

Hier lees je alles over het na-isoleren van de spouwmuur. Wat zijn de kosten van na-isolatie spouwmuur? Onafhankelijke informatie, advies en tips.

Na-isoleren spouwmuur van bestaande woning

Spouwmuur isoleren. Hoe gaat dat? Is jouw huis ges...Na-isoleren van spouwmuren wordt het meest toegepast bij bestaande woningen. Vanaf 1985 is isolatie van de spouwmuur verplicht bij het bouwen van een huis. Voor die tijd.
De eerste spouwmuren zijn gebouwd rond 1920. Voor die tijd waren het vooral steensmuren.

Na-isoleren spouw bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw wordt in vrijwel alle gevallen direct isolatie in de spouw aangebracht tijdens de bouw. Nieuwbouw woningen moeten voldoen aan eisen van energiezuinigheid. Er zijn huiseigenaren die toch kiezen voor na-isolatie bij nieuwbouw. Zij verwachten een nog hogere isolatiewaarde door een perfect naadloze aansluiting van de gevulde spouw op de kozijnen van ramen en deuren. Door na-isolatie blijft er geen loze ruimte over in de spouw. De spouw wordt volledig gevuld. Zo denken zij de allerhoogste isolatiewaarde te halen (Rc-waarde) voor hun woning.

Voordelen na-isoleren spouw

Spouwmuurisolatie: de voordelen van spouwmuurisola...Na-isolatie van de spouwmuur heeft veel voordelen. Je merkt direct meer comfort in huis. Zowel in de winter als in de zomer. Ook woon je gezonder, door een beter binnenklimaat. Daarnaast bespaar je flink op je gasrekening. Wel 25% of meer per jaar. De kosten van na-isoleren van de spouwmuur heb je dan ook binnen 3 tot 4 jaar terugverdiend. Na-isolatie zorgt ook dat je huis meer waard is bij verkoop.
Doordat je minder gas verbruikt, stoot je ook minder CO2 uit. Zo profiteert het milieu ook.
Ontdek na-isolatie met spouwmuurisolatie

Na-isoleren spouwmuur nadelen

Er zijn huiseigenaren, die twijfelen over na-isoleren. In de jaren ’70 heeft na-isolatie van de spouwmuur voor vochtproblemen gezorgd. In die tijd werden er andere soorten isolatiemateriaal gebruikt. Ook de manier van aanbrengen van na-isolatie was anders dan nu. De materialen konden inzakken in de spouw. Daardoor ontstond een verbinding tussen de buitenmuur en de binnenmuur (een koudebrug). Vocht kon zo van buiten naar binnen getransporteerd worden. Daardoor zijn vochtproblemen ontstaan door na-isoleren van de spouwmuur.

Hoe gaat het na-isoleren spouwmuur?

Spouwmuurisolatie vullen : de spouwmuur vullen met...Nu gaat na-isoleren van spouwmuren anders dan vroeger. Het begint met een zorgvuldig onderzoek van de spouw. Met een camera wordt vastgesteld of de spouw geschikt is voor na-isolatie. Daarna wordt het beste pasende isolatiemateriaal gekozen. Bijvoorbeeld glaswol, pur of isolatieparels voor het na-isoleren van de spouw.

Ook de aanbrengtechniek is veranderd. Het isolatiemateriaal wordt door inblazen of spuiten in de spouwmuur gebracht. Goede spouwmuurisolatie voorkomt vochtproblemen en kan zelfs bestaande vochtproblemen oplossen.
Alles over spouwmuurisolatie aanbrengen
Lees over vochtproblemen

Na-isolatie spouwmuur met glaswol, pur of parels?

Glaswol voor spouwmuurisolatie. Vergelijk isolatie...Ga je de spouwmuur na-isoleren? Dan is het goed te weten dat er verschillende soorten isolatiemateriaal. Sommige isolatiematerialen zijn meer geschikt voor na-isolatie van jouw huis, dan andere. Dat hangt o.a. af van de ligging van je huis en de soort gevelsteen die gebruikt is. Ook de hoogte van de voeg heeft invloed. Dit bepaalt de grootte van de gaten, die geboord kunnen worden.

De spouw zelf is ook belangrijk. Met name de breedte van de spouw en de staat van onderhoud. Is de spouw schoon of vormen metselresten een verbinding tussen buiten en binnen. Zo wordt bepaald wat de beste spouwmuurisolatie als na-isolatie is voor jouw huis.

Wil je weten welk soort isolatiemateriaal het beste is voor jouw huis? We hebben alle soorten isolatiemateriaal voor je op een rij gezet.

Kijk & Vergelijk na-isolatie materialen

Na-isolatie spouwmuur kosten

Spouwmuurisolatie kosten: hoe bereken je dat? wat ...De prijs van na-isoleren van de spouwmuren is voor elke woning anders. De kosten worden op maat berekend door de isolatie-adviseur. Hij beoordeeld de mogelijkheden van je huis. De prijzen verschillen per situatie, omdat de spouw bijvoorbeeld heel smal is of juist heel breed. Dat betekent dat bepaalde isolatiematerialen meer of minder geschikt zijn. Daar zitten verschillen in prijs in.
Maar ook de bereikbaarheid van de buitenmuren kan een verschil in na-isolatie prijs opleveren. Daarom is het van belang dat een isolatie adviseur bij je langs komt om de situatie zorgvuldig te bekijken.
Hoe kies je een erkend na-isolatie bedrijf?

Na-isolatie spouwmuur offertes

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor na-isoleren van de spouwmuur. Dat kan met 1 aanvraag gemakkelijk via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van isolatie, isolatie methode en service van de isolatiebedrijven vergelijken.

De na-isolatie bedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

  • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
  • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
  • staan kwalitatief goed bekend.
  • zijn service gericht.
  • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen (IKOB-BKB).
  • werken met KOMO-garantie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie na isolatie spouwmuur:

Spouwmuurisolatie info
Spouwmuurisolatie kosten
Hoe kies je een goed isolatiebedrijf?
Heeft jouw huis een spouwmuur?

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten spouwmuurisolatie
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie