Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Kosten isolatie

wat kost spouwisolatie?

Spouwmuurisolatie kosten: hoe bereken je dat? wat kost spouwmuurisolatie?

Hoe kun je spouwmuurisolatie kosten berekenen? Wat gaat voor jouw huis spouwmuurisolatie kosten? Verschilt de prijs van isolatiemateriaal?

Tip isolatie kosten

Tips voor spouwmuurisolatie op een rij.

Wist je dat je de kosten voor spouwmuurisolatie al binnen 3 jaar terugverdiend? En met subsidie isolatie nog sneller. Vraag nu offertes aan!

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kosten


De spouwmuurisolatie kosten worden door een isolatiebedrijf berekend per vierkante meter (m2). Het oppervlak van jouw gevel bepaalt dus de spouwmuurisolatie kosten. Als vuistregel hanteer je voor de kosten van spouwmuurisolatie zo’n € 15 per m2. Dit zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen. Met spouwmuurisolatie bespaar je 9 tot 11 m3 gas per m2. De prijzen die hiervoor gerekend worden, heb je in 3 jaar terug verdiend.
Lees over spouwmuurisolatie

Prijs spouwmuur isolatiemateriaal

Spouwmuurisolatie: wat is de beste isolatie voor j...

Verschillen dan niet de prijzen per soort spouwmuurisolatie materiaal? In de praktijk lopen de prijzen voor het soort isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie niet zo uiteen. De spouwmuurisolatie prijzen worden met name bepaald door de arbeids- en machinekosten.
Als je weet hoeveel m2 buitengevel je hebt, kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel spouwmuurisolatie je gaat kosten. Bereken eerst lengte maal breedte van je buitenmuren. Daar haal je vervolgens het aantal m2 van je ramen en deuren af.

Wil je weten wat spouwmuurisolatie bespaart?
Bekijk de spouwmuurisolatie besparing

Spouwmuurisolatie kosten per m2

Spouwmuurisolatie: hoe bereken je de oppervlakte v...

Onderstaand rijtje geeft je een goede indicatie hoeveel m2 gevel je huis heeft.
Soorten huizen en het gemiddeld m2 geveloppervlak:

Vrijstaand huis 150 m2
2-onder-1 kap huis 100 m2
Hoekwoning rijtjeswoning   90 m2
Tussenwoning rijtjeswoning    60 m2
Appartement     25 m2

Voor een 2-onder-1-kap zijn de kosten voor spouwmuurisolatie ongeveer € 1.500. De spouwmuurisolatie prijs voor een tussenwoning zijn nog lager: gemiddeld
€ 900.
Wat voor jouw huis de kosten voor spouwmuurisolatie zijn, weet je precies als je offertes aanvraagt bij een of meerdere isolatiebedrijven. Je krijgt dan ook meteen te horen hoeveel energie je door spouwmuurisolatie kunt besparen per jaar.

Via hoe-koop-ik kun je in een keer aanvraagformulier meerdere offertes aanvragen bij de isolatiebedrijven van jouw keuze. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je de prijzen, adviezen en soort isolatiemateriaal vergelijken.

Kosten spouwmuurisolatie voor jouw huis

Wil je weten wat de kosten spouwmuurisolatie zijn voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer spouwmuurisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na spouwmuurisolatie en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn.

Start de Koopwijzer spouwmuurisolatie
Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kosten kun je zo berekenen.Spouwmuurisolatie kosten kun je goed vergelijken met de opbrengsten.
Kijk naar het voorbeeld van de familie Kramer. Zij kennen de spouwmuurisolatie kosten en opbrengsten voor hun huis in Amersfoort. Een hoekwoning uit de jaren ’30. Het gezin bestaat uit vier personen, waarvan 2 kinderen. Vorig jaar hebben zij hun huis laten isoleren met spouwmuurisolatie. 

Kosten spouwmuurisolatie: € 1.350. Hun gasverbruik daalde met 720 m3 per jaar na spouwmuurisolatie. Een besparing van 25% op hun gasrekening. Per jaar betalen zij € 475 minder aan energiekosten. De spouwmuurisolatie kosten zijn dan binnen 3 jaar terugverdiend.
Bij de berekening gaan we uit van een m3 gasprijs van € 0,65 (peildatum 2020). De prijs is incl. BTW en energiebelasting. De netwerkkosten zijn niet meegerekend.

Wil je weten wat spouwmuurisolatie kost voor jouw huis? Met 1 aanvraag ontvang je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes op maat. Gratis en vrijblijvend.
Vraag nu offertes

Spouwmuurisolatie kosten verlagen

Subsidie spouwmuurisolatie. Alle actuele regelinge... Voor 2021 is er geen landelijke subsidie voor spouwmuurisolatie. Wel zijn er provinciale en gemeentelijke regelingen voor subsidie isolatie.
Bovendien kun je profiteren van het lage BTW tarief van 9% op spouwmuurisolatie in 2021. Dat is ook een soort subsidie regeling.
Alles weten over spouwmuurisolatie subsidie

Overige prijzen muurisolatie

Of spouwmuurisolatie mogelijk is bij jouw huis, kun je makkelijk nagaan. Bekijk de checklist spouwmuurisolatie voor een bestaande woning.
Is jouw huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Als spouwmuurisolatie niet kan, zijn er andere mogelijkheden om de muren te isoleren. Die muurisolatie prijzen lopen uiteen, afhankelijk van de methode die je kiest.

Prijs binnenmuur isolatie:

De muurisolatie prijzen aan de binnenzijde liggen tussen de € 12 tot € 16 per m2. Dat lijkt het goedkoopst. Maar het is een doe-het-zelf klus, die veel werk oplevert. De besparing op gas is lager dan bij de andere methoden. De binnenmuren isoleren bespaart je jaarlijks 8 m3 gas per m2 muur. Zonder arbeidsloon (doe-het-zelf) verdien je het isoleren van de binnenmuur in ongeveer 3 jaar terug.

Prijs isolatie buitenzijde muur:

Is de enige oplossing het aan de buitenzijde aanbrengen van muurisolatie? Dat is de duurste methode van de 3 mogelijkheden. Deze muurisolatie prijs ligt tussen € 60 en € 80 per vierkante meter. Het isoleren van de buitenkant van de muur bespaart je 10 m3 gas per m2 muurisolatie. De kosten verdien verdien je in ongeveer 10 jaar terug.
Lees over muurisolatie

Spouwmuurisolatie kosten vergelijken

Type isolatie


 Kosten
 per  

 m2 geve

 Besparing
 m3 gas
 per m2 muur   

 Terugverdientijd

       

Muurisolatie binnenzijde

 € 12 - € 16 

 8 m3

 3 jaar (zelf doen) 

Muurisolatie buitenzijde

 € 60 - € 80

 10 m3

 10 jaar

Muurisolatie spouwmuur 

 € 15 - € 18

 9-11 m3

 3 jaar

Toelichting: De genoemde kosten per m2 zijn gemiddelde muurisolatie prijzen. Elke situatie is anders. Vraag daarom altijd offertes op maat aan. Dat kan via hoe-koop-ik.nl. Met een aanvraag ontvang je 3 offertes van erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Spouwmuurisolatie kosten advies

Beste keuze voor spouwmuurisolatieDe isolatie adviseur die bij je langs komt bekijkt de spouwmuur en gevel. Zijn er vochtplekken die eerst aangepakt moeten worden? Zijn er koudebruggen? Moeten er nog aparte voorzieningen voor ventilatie genomen worden? Ook let hij op o.a. de breedte van de spouw, de voegbreedte en de windligging van het huis. Eventueel voert hij een beperkt onderzoek uit met een camera.

Zo weet het isolatiebedrijf wat er nodig is voor de beste spouwmuurisolatie. Hij vertaalt dit in een offerte op maat. Zo weet je precies wat de spouwmuurisolatie prijs wordt voor je huis en hoeveel je bespaart. Zo kun jij de beste keuze voor spouwmuurisolatie nemen.
Hoe kies je een goed isolatiebedrijf?
Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Offertes voor spouwmuurisolatie kosten

Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...Dat kan met 1 aanvraag gemakkelijk via het hoe-koop-ik.nl. Zo kun je goed de kosten van spouwmuurisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatiebedrijven vergelijken.

Offertes die je via hoe-koop-ik.nl aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.
De isolatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

  • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
  • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
  • staan kwalitatief goed bekend.
  • zijn service gericht.
  • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen (IKOB-BKB).
  • werken met KOMO-garantie.


Offertes aanvragen doe je heel eenvoudig via het aanvraagformulier. Zo maak je de beste keuze voor spouwmuurisolatie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie spouwmuurisolatie kosten

9% BTW spouwmuurisolatie
Is er subsidie isolatie?

Alles over spouwmuurisolatie

Hoe kies je juiste isolatiemateriaal?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie