Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Subsidie spouwisolatie

alle subsidies

Subsidie isolatie spouwmuurisolatie.

Kan subsidie spouwmuurisolatie voordeliger maken? Is er gemeentelijke of provinciale subsidie voor isolatie van de spouwmuur? Verdien je zonder subsidie spouwmuurisolatie ook snel terug?

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Vergelijk isolatie kosten

gratis checklist

Tips voor spouwmuurisolatie op een rij.

Hoe vergelijk je spouwmuurisolatie kosten? Vraag offertes aan via hoe-koop-ik.nl. En ontvang GRATIS de checklist  'hoe vergelijk je offertes'.
offertes aanvragen

Subsidie spouwmuurisolatie 2017

welke subsidie spouwmuurisolatie regelingen zijn er?


Kun je met subsidie spouwmuurisolatie voordeliger maken? Dat is soms mogelijk. Subsidie spouwmuurisolatie 2017. Onafhankelijke in...
Er zijn verschillende regelingen voor isolatie subsidie.

Hier lees je alles over landelijke regelingen voor isolatie subsidie. Maar ook over de isolatie subsidie regelingen via de provincie of gemeenten. Het lage BTW tarief is ook een soort subsidie op isolatie.

Isolatie subsidie Landelijk:       Ja, dat is er weer. Lees hier meer over.

Isolatie subsidie Provinciaal:   Misschien, lees meer over subsidie per provincie.

Isolatie subsidie Gemeenten:   Ja, in verschillende gemeenten.

Verlaagd BTW tarief:                    Ja, op de arbeidskosten van spouwmuurisolatie.

Wil je weten wat de kosten zijn van spouwmuurisolatie voor jouw woning? En wat het je gaat besparen? Vraag dan gratis offertes aan via hoe-koop-ik.nl. De bedrijven waarmee wij samenwerken geven je advies op maat en weten alles over het aanvragen van subsidie.

Met subsidie isolatie is spouwmuurisolatie nog goedkoper!

Update mei 2017:
De subsidie voor isolatie was zo populair dat de subsidiepot sinds mei 2017 op is. Er kunnen geen aanvragen meer worden ingediend. Dat is geen reden voor uitstel van je subsidieplannen. Ook zonder subsidie is isolatie zeer interessant!

Voor 2017 is er weer een landelijke subsidie voor spouwmuurisolatie. Ook het BTW-tarief blijft in 2017 verlaagd tot 6%.

Aan de regeling zijn voorwaarden verbonden. Zo moet je sowieso 2 of meer isolatiemaatregelen tegelijk nemen. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie + dubbel glas, of spouwmuurisolatie + vloerisolatie. De regeling zorgt er voor dat de terugverdientijd van spouwmuurisolatie nog korter wordt dan 3-4 jaar.

Bovendien kun je ook profiteren van het lage BTW tarief van 6% op spouwmuurisolatie. Dat is ook een soort subsidie regeling.

Spouwmuurisolatie was in jaren niet zo goedkoop als nu! Door de subsidie is spouwmuurisolatie tot wel 30% goedkoper!

Subsidie isolatie landelijk

Subsidie isolatie landelijkDe overheid stimuleert energiebesparende maatregelen als woningisolatie. Daarom is er in 2017 weer subsidie spouwmuurisolatie. Voor spouwmuurisolatie betekent dit dat er voor het eerst sinds jaren weer een landelijke isolatie subsidie is voor woningeigenaren. Dat kan een voordeel opleveren tot 30%! De regeling stopt eind 2018.

Een unieke kans om nu zeer voordelig spouwmuurisolatie te nemen. De afgelopen jaren was er geen landelijke subsidie spouwmuurisolatie. Aan de regeling zijn voorwaarden verbonden. Bovendien geldt op=op. Wacht dus niet te lang.

Voorwaarden subsidie spouwmuurisolatie:

1. Combineer: De belangrijkste voorwaarde voor subsidie spouwmuurisolatie is dat je dit combineert met: vloer-, kruipruimte-, of dakisolatie of met dubbel glas.
2. Bedrijf: De werkzaamheden worden uitgevoerd door een ervaren glasbedrijf of isolatiebedrijf. Zij werken met de beste isolatiewaarden.
3. Oppervlak: Je laat het hele oppervlak isoleren van je ramen, dak, vloer of buitenmuren. Doe je een deel, dan is een minimum aantal vierkante meters vereist (ongeveer de helft van het totaal).
4. Procedure: Je vraagt eerst offertes aan. Nadat je akkoord bent, vraag je subsidie aan. Binnen 4 maanden moeten de werkzaamheden zijn uitgevoerd.
5. Woning: Je bent eigenaar van de woning en woont er zelf in.

De isolatiebedrijven helpen je met de aanvraag en kennen alle voorwaarden.

Besparing door subsidie spouwmuurisolatie

Een voorwaarde voor subsidie is dat je spouwmuurisolatie combineert met een andere isolatie maatregel: vloerisolatie, kruipruimte isolatie, bodemisolatie, dakisolatie of dubbel glas. De totale kosten en de besparing door subsidie verschillen per combinatie.

Combinatie 1: SPOUWMUURISOLATIE met VLOERISOLATIE

Landelijk subsidie spouwmuurisolatie en vloerisola...Voor een gemiddeld huis kost spouwmuurisolatie € 1.000 en vloerisolatie
€ 1.200. Totaal is dit normaal € 2.200. Met subsidie kost dit nu € 1.600. De subsidie levert een besparing op van € 600 (dat is ruim 25%). Bovendien bespaar je elk jaar € 550 op je energierekening.

Per type woning ziet het er als volgt uit:

Type woning                       

Kosten
normaal           

Kosten           
nu

 Besparing        
 door 
 subsidie  

 Besparing
 op energie
 per jaar       

Tussenwoning

 € 2.000

 € 1.500

 € 500

 € 550

Hoekwoning

 € 2.500

 € 1.900

 € 600

 € 750

2 onder 1 kap

 € 2.900

 € 2.100

 € 800

 € 850

Vrijstaand

 € 4.000

 € 2.900

 € 1.100

 € 1.200

Combinatie 2: SPOUWMUURISOLATIE met DAKISOLATIE

Landelijk subsidie spouwmuurisolatie en dakisolati...Voor een gemiddeld huis kost spouwmuurisolatie € 1.000 en dakisolatie
€ 3.000. Totaal is dit normaal € 4.000. Met subsidie kost dit nu € 3.000. De subsidie levert een besparing op van € 1.000 (dat is 25%). Bovendien bespaar je elk jaar € 800 op je energierekening.

Per type woning ziet het er als volgt uit:

Type woning                       

Kosten
normaal           

Kosten           
nu

 Besparing        
 door 
 subsidie  

 Besparing
 op energie
 per jaar       

Tussenwoning

 € 3.900

 € 2.300

 € 1.600

 € 750

Hoekwoning

 € 4.300

 € 2.600

 € 1.700

 € 900

2 onder 1 kap

 € 5.500

 € 3.300

 € 2.200

 € 1.000

Vrijstaand

 € 8.700

 € 5.500

 € 3.200

 € 1.600

Profiteer op tijd van de isolatie subsidie, want op=op! Kijk wat spouwmuurisolatie voor jouw huis gaat kosten.

Vraag nu offertes aan met subsidie voordeel


Combinatie 3: SPOUWMUURISOLATIE met DUBBEL GLAS

Landelijk subsidie spouwmuurisolatie en dubbel gla...Voor een gemiddeld huis kost spouwmuurisolatie € 1.000 en dubbel glas
€ 2.800. Totaal is dit normaal € 3.800. Met subsidie kost dit nu € 2.800. De subsidie levert een besparing op van € 1.000 (dat is ruim 25%). Bovendien bespaar je elk jaar € 750 op je energierekening.

Per type woning ziet het er als volgt uit:

Type woning                       

Kosten
normaal           

Kosten           
nu

 Besparing        
 door 
 subsidie  

 Besparing
 op energie
 per jaar       

Tussenwoning

 € 3.700

 € 2.700

 € 1.000

 € 700

Hoekwoning

 € 4.300

 € 3.200

 € 1.100

 € 900

2 onder 1 kap

 € 5.400

 € 3.900

 € 1.500

 € 1.000

Vrijstaand

 € 6.600

 € 4.800

 € 1.800

 € 1.400

De adviseur van het isolatiebedrijf weet alles over de isolatie subsidie. Hij kan je ook helpen bij de aanvraag.

Toelichting: Bij de bovenstaande combinaties is rekening gehouden met de volgende oppervlaktes:

Tussenwoning: Gevel 60m2, dak 55m2, glas 20m2 en vloer 45m2. Hoekwoning: Gevel 90m2, dak 55m2, glas 22m2 en vloer 50m2. Twee-onder-1-kap-woning: Gevel 100m2, dak 65m2, glas 28m2 en vloer 55m2. Vrijstaande woning: Gevel 150m2, dak 100m2, glas 32m2 en vloer 70m2.

Provinciale subsidie isolatie

In bijna alle provincies zijn de subsidie regelingen gestopt. Of er in jouw provincie een subsidieregeling actief is kun je zien op energiesubsidiewijzer.nl.
Als er een provinciale isolatie subsidie regeling is let dan goed op de voorwaarden. Deze verschillen per provincie. Bijvoorbeeld een maximum bedrag aan isolatie subsidie per inwoner, of een minimum investering. Voor veel isolatie subsidie regelingen geldt bovendien: op=op.
In de meeste gevallen wordt het verstrekken van een subsidie gekoppeld aan een verbetering van de Energie Index (EI) van je woning. Een verbeterde energie index van bijvoorbeeld 0,50 geeft dan recht op een bepaald subsidiebedrag.

Gemeentelijke subsidie isolatie

Bij de Rijksoverheid en per provincie zijn de regelingen voor isolatie subsidie nog overzichtelijk. Op het niveau van gemeenten is dat heel anders. Per gemeente kan deze subsidie voor isolatie sterk verschillen. Er kunnen ook verschillende voorwaarden zijn om isolatie subsidie aan te vragen. Een maximum bedrag aan isolatie subsidie per inwoner, of een minimum investering.
Voor veel isolatie subsidie regelingen geldt: op=op. Informeer voor de mogelijkheden bij jouw gemeente. Ook kun je meer informatie over de subsidies van gemeenten vinden op energiesubsidiewijzer.nl.

Subsidie isolatie met verlaagd BTW-tarief van 6%

Spouwmuurisolatie en laag btw bouw tarief.Woningisolatie valt in het lage BTW tarief van 6%. Normaal is dit 21%. Het lage BTW tarief van 6% (i.p.v. 21%) geldt als je woning tenminste 2 jaar oud is. Het 6% BTW tarief geldt voor het arbeidsloon. Zijn de materiaalkosten minder dan de helft van het arbeidsloon? Dan geldt ook voor de materiaalkosten de 6% BTW. Aan de lagere BTW regeling zijn een aantal voorwaarden verbonden.
Lees over 6% BTW voor spouwmuurisolatie

Zonder subsidie isolatie kosten terugverdienen?

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...Wil je weten wat spouwmuurisolatie kost voor jouw huis? Met 1 aanvraag ontvang je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes op maat. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de spouwmuurisolatie kosten vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie spouwmuurisolatie kosten:

Spouwmuurisolatie kosten
Hoe kies je soort isolatiemateriaal?
Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?
Beste spouwmuurisolatie
Alles over spouwmuurisolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Met subsidie is isolatie nog goedkoper!

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie