Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over spouwmuur-
isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Dag van de Duurzaamheid: spouwmuurisolatie


Op de Dag van de Duurzaamheid wordt iedereen opgeroepen om mee te doen aan een duurzame actie. Of om zelf een duurzaam besluit te nemen.
Er vinden duizenden duurzame acties plaats in Nederland. Onze tip: vraag offertes aan voor spouwmuurisolatie!


Op 9 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. De stichting Urgenda heeft deze dag uitgeroepen om te laten zien dat er al duizenden duurzaamheids-initiatieven in Nederland zijn. Iedereen kan op die dag meedoen aan een duurzame activiteit, of zelf een goed idee in de praktijk brengen.
Lees verder: Dag van de Duurzaamheid: spouwmuurisolatie

Vakantiegeld: stop het in de muur!

Vakantiegeld? Stop het in je muur. Spouwmuurisolat...
Als je aan het begin van de zomer vakantiegeld krijgt, is de vakantie vaak al betaald. Sommige mensen kunnen de verleiding niet weerstaan en gaan het vakantiegeld dan maar uitgeven aan leuke dingen. Elke dag bij de geldautomaat om vakantiegeld ‘uit de muur’ te halen. Onze suggestie: haal je vakantiegeld niet uit de muur, maar stop het in de muur!

Spouwmuurisolatie is een fantastische besteding van jouw vakantiegeld. Waarom? Omdat je met spouwmuurisolatie tot wel 30% van het gasverbruik van jouw huishouden kunt besparen. Daardoor verdient spouwmuurisolatie zich in 3 tot 4 jaar terug. Na die tijd gaan de besparingen natuurlijk gewoon door.

Meer vakantiegeld
Ga maar eens na hoeveel je per jaar voor gas betaalt. Bij een gemiddelde 2-onder-1-kapwoning bespaar je ruim 900 m3 gas, oftewel € 550 euro per jaar! Dat is het bedrag dat je elk jaar uitspaart op gasverbruik, en je dus bij je vakantiegeld kunt optellen.
Lees verder: Vakantiegeld: stop het in de muur!

Fabels en feiten over spouwmuurisolatie

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Over spouwmuurisolatie doen veel verhalen de ronde. ‘Spouwmuurisolatie kost duizenden euro’s’, en ‘Isolatie verdient zichzelf altijd terug’, of ‘Het is een enorme verbouwing’. Zijn dat nu fabels of feiten? De 5 meest gehoorde verhalen ontrafeld!

1. Fabel of feit?
Spouwmuurisolatie kost heel veel

Spouwmuurisolatie kosten: hoe bereken je dat? wat ...Spouwmuurisolatie is een flinke investering. Alleen al voor een tussenwoning ben je duizenden euro’s kwijt. Is dat een feit of een fabel?
Dat is een fabel. Veel mensen denken ten onrechte dat het duizenden euro’s kost. Als woningeigenaren gevraagd wordt in te schatten hoeveel geld het kost om spouwmuurisolatie aan te laten brengen, is die schatting bijna altijd te hoog.

Kosten eenvoudig inschatten
Feit is dat spouwmuurisolatie ongeveer € 15 per m2 kost. Als mensen offertes aanvragen voor spouwmuurisolatie zijn ze vaak blij verrast: het is goedkoper dan ze dachten. Je kunt zelf eenvoudig inschatten wat voor jou de kosten zijn.
Lees verder over Fabels en feiten over spouwmuurisolatie

6% btw op spouwmuurisolatie blijft!


Sinds 2013 konden oudere huizen verbouwd worden tegen een laag btw tarief op arbeid. Die regeling stopte in juli 2015. Maar niet voor alles. Voor spouwmuurisolatie geldt ook nu het lage btw-tarief van 9%!

Laag BTW sinds 2013

In 2013 heeft de regering een pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren. Eén daarvan was de invoering van een tijdelijk verlaagd BTW-tarief bij verbouwen. Daarbij ging het om de arbeidskosten en niet om de materiaalkosten van een verbouwing. De materiaalkosten vielen gewoon in het 21% BTW-tarief. Van deze regeling is veel gebruik gemaakt. Maar stopte in 2015.

Spouwmuurisolatie wel 9% btw

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.Toch zijn er nog een paar uitzonderingen. De lage BTW regeling is nog steeds geldig voor:
  • Spouwmuurisolatie
  • Andere vormen van isolatie
  • Schilderen
  • Stukadoren

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Het huis moet tenminste 2 jaar oud zijn. Het aangebrachte isolatiemateriaal moet voldoen aan de normen voor warmteweerstand. Het lage btw tarief van 9% geldt alleen op de arbeidskosten. De materiaalkosten vallen onder het btw-tarief van 21%.
Lees verder: 9% btw op spouwmuurisolatie blijft!

Spouwmuurisolatie beter dan sparen

Spouwmuurisolatie beter dan sparen. Onafhankelijke...

Rentes lager dan 1%. Dat wordt verwacht voor 2015. Toch sparen we steeds meer. Want beleggen schrikt af. Er is een alternatief! Stop je spaargeld in je huis. Isoleren levert meer op dan sparen.

Spaarrentes
Nederlanders blijven sparen. We sparen zelfs het meest van heel Europa. Zelfs nu de rente toch weer verder daalt en dit jaar zelfs onder de 1% duikt. Is dat verstandig? Met een buffer op je spaarrekening kun je onverwachte tegenvallers opvangen. Maar wil je rendement halen dan is er iets beters. Je eigen huis!

Isolatie geeft rendement

Isolatie van je huis levert veel besparing op. Met spouwmuurisolatie bespaar je 25% op je gasrekening. Dakisolatie levert een gasbesparing van 30%. Vloerisolatie zorgt voor een 10% lagere gasrekening.

Lees verder over: Spouwmuurisolatie beter dan sparen

Spouwmuurisolatie en een lagere gasrekening

10 tips voor een lagere gasrekening

Als je goed kijkt naar de energierekening van het gemiddelde Nederlandse huishouden, dan valt op dat meer dan de helft van de rekening op gaat aan aardgas.

We verbruiken in Nederland nu eenmaal relatief veel aardgas, omdat bijna iedereen kookt op gas, en een CV-ketel heeft die op gas gestookt wordt. Juist omdat we zoveel gas gebruiken, zijn er ook veel manieren om op gasverbruik te besparen.

Besparen zonder investering

Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...1. Altijd 1 graad lager
Een flinke besparing kun je bereiken door de thermostaat altijd 1 graad lager in te stellen dan nu. Probeer eens of je het echt merkt. Als je de thermostaat niet op 20, maar op 19 graden instelt, scheelt dat € 80 per jaar.
Lees alle 10 tips voor een lagere gasrekening

Beter energielabel? Spouwmuurisolatie helptHoe energiezuiniger het huis, hoe hoger de waarde. Dat is het gevolg van de invoering van het energielabel, dat sinds 1 januari 2015 verplicht is. Als je jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het energielabel kunnen laten zien. Door spouwmuurisolatie kun je een beter energielabel krijgen. Verhoog zo de waarde van je huis met spouwmuurisolatie!

Heb je post gekregen over het energielabel? Aan elk huis in Nederland is een voorlopig energielabel toegekend. Dat is gebaseerd op het bouwjaar. Er is nog niet gekeken of je bijvoorbeeld spouwmuurisolatie hebt. Dat geeft jou de kans om je energielabel te verbeteren!

Je hebt pas een definitief label nodig bij verkoop of verhuur van je huis. Heb je dat niet, dan riskeer je een boete.
Lees verder over: Beter energielabel? Spouwmuurisolatie helpt

Isolatie maakt een zuinige CV pas echt zuinig


Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...Als je in de afgelopen jaren een nieuwe CV-ketel hebt gekocht, is dat waarschijnlijk een HR-ketel. Een extra zuinige cv-ketel met een Hoog Rendement. Maar heb je ook spouwmuurisolatie of dakisolatie? Want anders is het rendement van die nieuwe CV-ketel niet meer zo hoog.

Fabrikanten van HR-ketels doen hun best om die apparaten steeds zuiniger te maken. Technische hoogstandjes worden bedacht om zo veel mogelijk rendement te halen. Als zo'n moderne verwarming dan geplaatst wordt in een huis zonder spouwmuurisolatie of dakisolatie, vervliegt direct een deel van dat rendement.
Lees verder over: Isolatie maakt een zuinige CV pas echt zuinig

Trek je huis een warme trui aan


Ben je al bijna klaar met breien? Vrijdag a.s. is het Warme Truiendag. Zet 6 februari de verwarming lager en trek een warme trui aan. Zo help je het milieu en bespaar je energie en geld.

Verminder CO2

Klimaatverandering blijft een actueel thema. Zo was 2014 het warmste jaar ooit gemeten. Met Warme Truiendag vraagt het Klimaatverbond één keer per jaar aandacht voor CO2 besparing kan door spouwmuurisolatie. Je bespa...klimaatverandering. Warme Truiendag is ontstaan in 2005 na het Kyoto-protocol. Het moet iedereen herinneren aan de afspraken van het verdrag. Doel is om wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook in Nederland. Je kunt zelf meedoen.
Lees verder: Trek je huis een warme trui aan

Warme Truiendag 2015


Begin het jaar goed: ga breien! Dan ben je op tijd klaar voor de Warme Truiendag op 6 februari. Zet die dag de verwarming lager en trek een warme trui aan. Dan bespaar je energie en geld. En je helpt het milieu een handje.

Lees verder over Warme Truiendag

Warm wonen? Begin met isolatie!

isolatie is stap 1 warmwonenweken
Als je warmer wilt wonen is isolatie de eerste stap. Isolatie zorgt voor het meeste effect op comfort in huis, verlaging van je gasrekening en verlaging van Co2 uitstoot. Hoe zit dat?

Lees verder over WarmWonenWeken Isolatie is stap 1!

"Tijd voor daden"


Dat zijn de woorden van Ban Ki-Moon op de VN klimaattop in New York. logo VN klimaattopKlimaat en energie blijven actuele thema’s. Moet je wachten op een klimaatakkoord? Of kun je gewoon zelf aan de slag?

Klimaat en energie actueel!

De klimaattop in New York is inmiddels de 20e. En de 21e klimaattop staat gepland voor volgende jaar in Parijs. Wat gebeurt daar eigenlijk?
Lees verder over Klimaattop "Tijd voor daden"

Het is zomer! 8 koel-tips


Eind deze week gaan de temperaturen naar tropische waarden. Isoleren? Dan ook ventileren! Alles over spouwmuur...Dat wordt puffen in huis. Wat kun je doen om je huis koeler te maken?

Tip 1 Houd de warmte buiten

Je huis voelt koeler als de warmte minder kans heeft om binnen te komen. Houd de ramen overdag juist dicht. Zorg dat de zon de lucht in je huis niet verwarmt. Dat kan met een zonnescherm of met zonwerende raamfolie. Ook een overkapping achter je huis en screens voor de ramen helpen veel.
Lees de andere 7 koel tips!

Stop je vakantiegeld in de muur


Meimaand, vakantiegeld maand. Met z’n allen ontvangen we bijna 25 miljard. Wat doe je ermee? Uitgeven in een zonnig oord? Sparen of beleggen? Er is een manier om geld te verdienen met je vakantiegeld.

Vakantiegeld doelen Spouwmuurisolatie kosten: hoe bereken je dat? wat ...

Uit de talloze vakantiegeld-onderzoeken blijkt dat consumenten iets meer vertrouwen hebben. Bijna 2/3 van de ontvangers gaat het vakantiegeld echt uitgeven. 40% echt aan de vakantie uitgeven. Zo blijkt uit een onderzoek van ING. Van de woningeigenaren gebruikt 20% het vakantiegeld voor een groot deel voor onderhoud of verbouwen. Leuk voor de schilder en de timmerman. Extra aflossen op de hypotheek is een nieuwe trend. Maar ook bij de meubelwinkels en TV-verkopers komt straks een deel van het vakantiegeld in de kassa.
Lees verder over: Stop je vakantiegeld in de muur

Bio wonen


Biologische voeding is sterk in opmars. Jaarlijks geven we er al meer dan 1 miljard aan uit. Ook bij wonen wint bewust energiegebruik terrein. En dat heeft meer voordelen.

Bio in eten meer dan trendMet spouwmuurisolatie woon je energie neutraler

Biologisch verantwoord eten wordt steeds meer de norm. Onze leefomgeving wordt belangrijker. De stoomoven verdrijft de magnetron uit onze keukens. We willen weten waar ons eten vandaan komt en weer lekker en gezond ouderwets koken. Een reactie op gemak en fastfood? De omzet in biologische voeding is al ruim over het miljard per jaar heen. En het eind is niet in zicht. We willen verantwoorde voeding en de natuur weer proeven.

De aandacht voor de kwaliteit van ons voedsel is ook terug te zien in ons ‘woon-gedrag’.
Lees verder over bio wonen

Zachte winter inspireert


Zaten we vorig jaar nog met temperaturen van -10. Nu lijkt +10 normaal. En daarmee gaat de energierekening lager uitvallen. Dat inspireert tot verdere bezuiniging.
Besparen op je gas in de winter? Spouwmuurisolatie...

Energienota omlaag

We verbruiken deze winter fors minder gas. Daardoor gaat de jaarlijkse energierekening tientallen euro’s lager uitvallen. In die energienota heeft verwarming een aandeel van bijna 70%.
Maar door het zachte winterweer stoken we veel minder dan de voorgaande winters. Bij de jaarafrekening is de kans groot dat we geld terugkrijgen van de energiemaatschappij. Dat is mooi meegenomen, maar het kan nog slimmer.

Energienota kan nog lager

De gasrekening van een gemiddeld huishouden kan nog fors omlaag. Te veel huishoudens wonen in een huis met ongeïsoleerde buitenmuren. Daardoor vliegt 25% van de warmte door de muur naar buiten. Dat is zonde en onnodig. Veel huizenbezitters hebben wel een Hoog Rendement cv-ketel laten installeren. Die cv-ketel gaat zuinig met gas om. Het is dan extra zuur, dat die ‘eco-opgewekte’ warmte vervolgens naar buiten ontsnapt.
Ten onrechte wordt gedacht dat de kosten voor het isoleren van de spouwmuur hoog zijn.
Lees verder: Zachte winter inspireert

Maandlasten omlaag


Januari is traditioneel een goed moment om naar het huishoudboekje te kijken. Zeker na de dure decembermaand. Veel consumenten maken een mini-studie van de supermarkt aanbiedingen. Ze rijden graag om voor ‘hamsterweken’ en “Ronde Euro-prijzen”. Tegelijkertijd verspilt een huishouden tientallen euro’s per maand aan energie.

Gasrekening kan fors lager

De gemiddelde gasrekening kan fors omlaag. En dat zonder aanpassing van gedrag of comfort. Sterker nog, het comfort kan zelfs beter en het gasverbruik omlaag.
Lees verder over Maandlasten omlaag

Warme truiendag


Het jaar goed beginnen? Doe dan mee met de warme truiendag op 7 februari. Zet die dag de verwarming lager en trek een warme trui aan. Zo bespaar je gemakkelijk energie.
Spouwmuurisolatie vergelijken met andere soorten i...


Verlagen CO2-uitstoot

Met de warme truiendag wordt door het Klimaatverbond één keer per jaar aandacht gevraagd voor de klimaatverandering. Warme truiendag is ontstaan na het Kyoto-protocol uit 2005 en herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag. Doel is om wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook in Nederland. Jij kan daar aan bijdragen.


Meedoen aan warme truiendag

Dit jaar is 7 februari warme truiendag. Zet die dag de verwarming lager en bespaar op de stookkosten. Trek gewoon een warme trui. De verwarming een graad lager bespaart 7% energie en vermindert dus 7% CO2 uitstoot.
Lees verder: warme truiendag

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie