Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Soorten isolatiemateriaal

alle vragen op een rij

Spouwmuurisolatie: zo kies je het juiste soort isolatiemateriaal en isolatiebedrijf voor spouwmuurisolatie.

Hoe kies je de beste spouwmuurisolatie? Wat zijn de voor- en nadelen van pur schuim? Wat is de isolatiewaarde? En glaswol, steenwol? Hoe kies je een goed isolatiebedrijf?

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Wat zijn de voordelen en nadelen van spouwmuurisolatie met isolatie parels van polystyreen?

Binnen de groep polystyreen isolatie parels zijn er 3 kwaliteiten: HR++, HR+ en standaard HR kwaliteit. 

HR++ kwaliteit:

Die met de hoogste isolatiewaarde is de HR++ kwaliteit. Dit zijn zwarte parels, maar worden in de markt verschillend genoemd. Belangrijk is te letten op de isolatiewaarde.

Polystyreen isolatie is volledig waterdampdoorlatend en laat de muur “ademen”. Het vochtgedrag en de duurzaamheid van dit soort isolatiemateriaal is goed. Op de criteria brandveiligheid en geluidsisolatie behaalt het een redelijke waarde. Goed te weten is, dat dit isolatie materiaal bestand is tegen rot en aantasting door schimmels. Het materiaal is reukloos.

Tijdens het laten isoleren van de spouwmuur heb je geen geuroverlast. Dit isolatiemateriaal is een goed alternatief met een hoge isolatiewaarde bij bouwkundige beperkingen. Polystyreen isolatie parels met een HR++ isolatiewaarde hebben een goede prijs/ prestatie verhouding. Deze ligt hoger dan die van zijn broertje en zusje: de HR+ en de HR kwaliteit.
Wil je de voor- en nadelen van polystyreen isolatie parels vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie, ga dan naar Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Je kunt dan zien wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis. 

HR+ kwaliteit:

De 2e kwaliteit polystyreen isolatie parels zijn de isolatie parels met de isolatiewaarde HR+. Dit zijn witte parels, maar worden in de markt verschillend genoemd. Belangrijk is te letten op de isolatiewaarde.

Polystyreen isolatie parels met HR+ waarde hebben een goed isolerend vermogen, maar ligt dus lager dan dat van de HR++. Dit soort isolatiemateriaal is volledig waterdampdoorlaatbaar. Op de criteria brandveiligheid en geluidsisolatie behaalt het een redelijke score net als het andere polystyreen materiaal. Deze schuimparels zijn bestand tegen aantasting door schimmels en rot. Verder is het materiaal geurloos en heb je geen geuroverlast tijdens spouwmuurisolatie.

Deze isolatie parels zijn een goed alternatief wanneer je spouw te smal is voor na isolatie. Verder wordt dit isolatie materiaal gebruikt bij isolatie herstel voor in de spouw. De prijs/prestatie verhouding van polystyreen isolatie parels met HR+ waarde is redelijk te noemen. Deze ligt voor de HR++ isolatiewaarde hoger.
Wil je de voor- en nadelen van schuimparels vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie, ga dan naar Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Je kunt dan zien wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis.

Standaard HR kwaliteit: 

De laagste kwaliteit polystyreen isolatie parels zijn de isolatie parels met de isolatiewaarde HR. Deze standaard polystyreen isolatie parels hebben een redelijk isolerend vermogen. Deze isolatie waarde ligt dus lager dan HR+ en de HR++ parels.

Het isolatiemateriaal is volledig waterdampdoorlaatbaar. Op de criteria brandveiligheid en geluidsisolatie behaalt het een redelijke score, net als het andere polystyreen materiaal. Deze schuimparels zijn bestand tegen aantasting door schimmels en rot. Verder is het materiaal geurloos. Je hebt dus geen geuroverlast tijdens het isoleren van de spouw.

Het isolatiemateriaal wordt gebruikt als naisolatie van de spouw en bij dak isolatie (van buitenaf). De prijs/prestatie verhouding van deze standaard polystyreen isolatie parels is de minste van de drie.

Isolatie parels advies

Voor spouwmuurisolatie worden isolatieparels van polystyreen veel gebruikt. Let op de isolatiewaarde van deze isolatieparels. Dit wordt uitgedrukt in HR waarde. Isolatieparels met de HR++ kwaliteit isoleren het beste.

Isolatie parels voordelen en nadelen vergelijken 

Wil je de voor- en nadelen van polystyreen isolatie parels vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie, ga dan naar Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Je kunt dan zien wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis.

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie

 

terug naar veelgestelde vragen

Andere lezers van de vraag bekeken ook:
Wat zijn de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie met glaswol?

Wat zijn de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie met pur schuim?

Spouwmuurisolatie? Vraag nu meerdere offertes aan

Spouwmuurisolatie voor jouw huis? Vraag altijd meerdere offertes aan. Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor spouwmuurisolatie aanvragen bij erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Alles weten over spouwmuurisolatie

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten spouwmuurisolatie
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie