Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over spouwmuur-
isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Het is zomer! 8 koel-tips

Eind deze week gaan de temperaturen naar tropische waarden. Isoleren? Dan ook ventileren! Alles over spouwmuur...Dat wordt puffen in huis. Wat kun je doen om je huis koeler te maken?

Tip 1 Houd de warmte buiten

Je huis voelt koeler als de warmte minder kans heeft om binnen te komen. Houd de ramen overdag juist dicht. Zorg dat de zon de lucht in je huis niet verwarmt. Dat kan met een zonnescherm of met zonwerende raamfolie. Ook een overkapping achter je huis en screens voor de ramen helpen veel.

Tip 2 Maak zelf geen warmte

We hebben tegenwoordig veel apparaten in huis. Die produceren allemaal warmte. Denk na wat uit kan. Bijvoorbeeld opladers van mobiele apparaten en tv’s die in standby staan. Maar ook adapters van printers en computers. Gloeilampen geven meer warmte af dan ledlampen. Gebruik niet de wasdroger, maar droog buiten in de tuin. Scheelt ook nog in je energierekening.

Tip 3 Natuurlijke koeling

Zet je ramen juist open in de avond en nacht. Zorg voor tocht in huis. Dan waait de warmte er sneller uit. Warmte stijgt op, zorg dat de zolderramen op tijd open staan. Heb je een plat dak. Laat er water op stromen met je tuinslang. Het scheelt zo een paar graden.

Tip 4 Zet lucht in beweging

Bewegende lucht voelt prettiger en koeler aan. Een ventilator helpt daarbij. Er zijn er nu zelfs zonder bladen. Een airco kan ook, maar kost een hoop energie. Let daarom bij de aanschaf niet alleen op de koelcapaciteit. Het energielabel vertelt of de airco ook zuinig zijn werk kan doen.

Tip 6 Voel je koel

Met een paar aanpassingen in je gedrag wordt de dag ook koeler. Pas je werkzaamheden aan. In Nederland duurt de warmte vaak niet al te lang. Je kunt bepaalde klussen dus prima uitstellen. Ook je voeten kunnen je verkoelen. Zet ze in een voetenbad. Pas daarnaast je eetgedrag aan. Minder lang in de keuken bij hete pannen, maar een frisse maaltijdsalade bijvoorbeeld.

Tip 7 Denk vooruit

Een onbekende ‘anti-warmte maatregel’ is isolatie van de spouwmuren. Spouwmuurisolatie houdt ‘s zomers de warmte buiten en ‘s winters de warmte binnen. Het is goedkoper dan je denkt. Je hebt het in ongeveer 4 jaar terugverdiend, door een lagere energierekening. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, ook het milieu profiteert. In de zomer hebben isolatiebedrijven het vaak rustiger. Een mooi moment om de spouwmuren te laten isoleren. Het is binnen 1 dag al klaar, zonder grote verbouwing. Lees het stappenplan. Juist in de zomer zijn er vaak extra kortingsacties. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan.

Ander spouwmuurisolatie nieuws

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie