Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over spouwmuur-
isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Energiebespaarlening geen succes

Geld lenen om energie te besparen is geen succes. Minder dan 1% van de beschikbare gelden is aangevraagd. Hoe zinnig is het om geld te lenen voor energiebesparing?Bespaarlening ik investeer slim

Wat is de Energiebespaarlening?

De EnergieBespaarLening is een goedkope lening uit het EnergieBespaarFonds. Dat fonds is opgericht als onderdeel van het Nationaal Energieakkoord. Een akkoord tussen veel partijen om het gebruik van energie in Nederland te verminderen en te verduurzamen. Onder de slogan "Ik investeer slim" kunnen leningen worden aangevraagd van € 2.500 tot € 25.000,-.


Is er energie te besparen?

Jazeker. In de Nederlandse huishoudens is nog heel veel te besparen op energiegebruik. Zowel op stroom als op gas. En in bijna alle gevallen kan dat zonder vermindering van comfort. Sterker nog het comfort wordt meestal beter. Spouwmuurisolatie bijvoorbeeld, zorgt voor een veel aangenamer woongevoel. Daarnaast zorgt het al snel voor 25% besparing op de gasrekening. Een forse verlaging van de maandlasten dus. Energiebesparen is ook goed voor het milieu. Veel huiseigenaren bekijken de mogelijkheden.

Wat is er mis met de Energiebespaarlening?

Energie besparen staat voor de meeste mensen gelijk aan geld besparen. Geld lenen staat gelijk aan extra kosten. Het lijkt voor huizenbezitters onnatuurlijk om geld te lenen om daarmee geld te besparen. Een tweede probleem is, dat de lening tenminste € 2.500,- moet bedragen. Dat is voor een gemiddeld huis een fors bedrag. Spouwmuurisolatie heb je al vanaf minder dan € 1.000,-. Je moet dan maatregelen gaan combineren. Bijvoorbeeld gelijktijdig ook de vervanging van je cv ketel. Daar moet je dan wel net aan toe zijn. Het idee achter de EnergieBespaarLening is om energiebesparing sneller bereikbaar te maken. Maar misschien is de beschikbaarheid van geld niet het probleem. Het gaat erom waar je het spaargeld aan wilt uitgeven. Stop je het in een energiezuiniger huis of wil je het gewoon op de bank hebben staan. Feit is dat het rendement op de bank veel lager is. Investeren in energiebesparing leidt direct tot lagere maandlasten.

Hoe bespaar je het meest energie?

In een woonhuis wordt de meeste energie gebruikt voor verwarmen. Daar is ook de grootste besparing te halen. Dat kan door je huis goed ‘in te pakken’. Met isolatie blijft de warmte in het huis en verdwijnt niet naar buiten. Het heeft weinig zin een HoogRendement cv-ketel te installeren, terwijl de warmte vervolgens naar buiten vliegt. Spouwmuurisolatie en dakisolatie zijn de belangrijkste stappen. Vaak gecombineerd met dubbelglas. Vloerisolatie is meer een comfortmaatregel dan een bespaarmaatregel. Alleen al isolatie van de spouw zorgt voor een besparing van wel 25% op de gasrekening. Dat heb je in 3 tot 5 jaar al terugverdiend. Bovendien verbeterd het comfort enorm. Het milieu profiteert ook mee.

Wat kost energiebesparing?

Energie besparen is goedkoper dan gedacht wordt. Spouwmuurisolatie kost voor een tussen woning minder dan € 1.000,-. Voor een groter huis kan dit oplopen naar € 1.500,-. Daarnaast verdienen de meeste maatregelen zich razendsnel terug. Spouwmuurisolatie al binnen 3-5 jaar. Zonnepanelen verdien je in 8-9 jaar terug. Reken voor de aanschaf op een paar duizend euro. Elke situatie en behoefte is anders. Maak een plan wat voor jouw de eerste stappen moeten zijn.

Bereid je goed voor

Ga je aan de slag met energie besparen? Bereid je dan goed voor. Verzamel informatie en vraag altijd meerdere offertes aan. Vergelijk op kosten, het advies en de service. Offertes kunnen sterk verschillen en dan wordt vergelijken lastiger.  Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’. Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via onze website offertes aanvraagt. Zo ben je extra goed voorbereid op het najaar en de winter.

Ander spouwmuurisolatie nieuws

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie