Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over spouwmuur-
isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie miljardennota

Deze week in het nieuws. Miljoenennota isolatieDe plannen voor windmolenparken op zee dreigen te mislukken.  De grote parijen willen er uit stappen. De overheid zou dit project subsidiëren met maximaal 18 miljard euro.

Gaan we energie vergroenen?

Doel van de windparken is onze energie te vergroenen. In het Energieakkoord is dat vorig jaar afgesproken. De overheid heeft daarvoor een subsidie toegezegd van maximaal 18 miljard in 15 jaar. Op dit moment loopt Nederland hopeloos achter als het gaat om duurzaam opgewekte energie. Iets meer dan 4% is groen. Landen om ons heen zijn daar veel verder in. Vandaar het Energieakkoord van vorig jaar.

Of gaan we energie minderen?

Vergroenen van energie is eigenlijk stap 2. Logischer is om eerst onnodig energieverbruik te verminderen. En er wordt in ons land veel energie onnodig gebruikt, verspilt dus. Alleen al bij woningbezitters kan fors minder energie gebruikt worden. Want bijna 3 miljoen huizen zijn matig tot slecht geïsoleerd. Een huis alleen al voorzien van spouwmuurisolatie spaart 30% op het gasverbruik. Isoleer je ook het dak dan loopt dit richting de 50%.

Besparing door isolatie fors en blijvend

Met 18 miljard kun je gemakkelijk van 12 miljoen huizen de spouwmuren isoleren. Maar zoveel huizen hebben we helemaal niet. Het houdt op bij ruim 7 miljoen woningen. En daarvan hebben bijna 3 miljoen huizen geen spouwmuurisolatie. Met spouwmuurisolatie wordt 30% op de gasrekening bespaard. Dat levert per woning elk jaar een besparing op van 550m3 gas. Dat betekent een jaarlijkse gasbesparing van bijna 1,7 miljard m3. Inderdaad jaarlijks. Met z’n allen gebruiken we 12 miljard kuub gas in onze huizen. Spouwmuurisolatie levert zo een besparing op van ruim 14%! Worden ook alle ongeïsoleerde daken aangepakt, dan loopt de besparing naar meer dan 20%!

Spouwmuurisolatie goedkoper dan gedacht

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 3 en 5 jaar. Dat komt omdat spouwmuurisolatie een groot effect heeft en relatief goedkoop is. Een 2-onder-1 kap woning isoleer je al voor € 1.500,- . Voor een tussenwoning heb je minder dan € 1.000 nodig. Dat levert al snel een besparing op van € 300 tot
€ 400,- per jaar. Subsidie is dus eigenlijk niet nodig, maar kan wel voor een enorme versnelling zorgen.

Maak geen fout

Bereid spouwmuurisolatie goed voor. Je koopt het voor langere tijd, of zelfs maar één keer in je leven. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.  Doe ook de Koopwijzer Spouwmuurisolatie van hoe-koop-ik.nl. Dan ontdek je gemakkelijk welke soort isolatie het best past bij jouw huis en wensen.

Ander spouwmuurisolatie nieuws

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie