Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over spouwmuur-
isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Warm wonen? Begin met isolatie!

isolatie is stap 1 warmwonenweken

Als je warmer wilt wonen is isolatie de eerste stap. Isolatie zorgt voor het meeste effect op comfort in huis, verlaging van je gasrekening en verlaging van Co2 uitstoot. Hoe zit dat?

Hou de warmte binnen

Het verwarmen van je huis met een Hoog Rendement cv-ketel is niet zinvol als je huis matig geïsoleerd is. Isolatie is een grote bespaarder en zorgt bovendien voor meer comfort. De meeste huiseigenaren kiezen eerst voor  spouwmuurisolatie. Daarmee  bespaar je tot 30% op je gasrekening. Het is in één dag klaar zonder grote verbouwingen of rommel. Spouwmuurisolatie wordt vaak gecombineerd met het plaatsen van dubbelglas.

Spouwmuurisolatie levert een behoorlijke energiebesparing op. Bij ongeïsoleerde muren verdwijnt er 25% van de warmte. Muren hebben het grootste oppervlak van je huis. Daar kun je dus het meest besparen. Je bespaart al snel 8-10 kubieke meter gas per m2 per jaar. Voor een 2-onder-1 kap woning is dat een besparing van € 440,- per jaar!
Wil je nog meer besparen? Dan is dakisolatie een goede keuze. Warmte stijgt op en een goed geïsoleerd dak houdt die warmte in de winter binnen. Daarom zorgt dakisolatie voor een forse besparing. In de zomer houdt dakisolatie de zonwarmte juist buiten. Zo ga je koeler de zomer door.

Vloerisolatie of kruipruimte isolatie is ook effectief. Vloerisolatie levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis.

Kosten van isolatie

Onderzoek laat zien dat eigenaren van woningen de kosten van spouwmuurisolatie te hoog inschatten. Voor € 900,- is een tussenwoning geïsoleerd en voor € 1.500,- een 2-onder-1-kap. Spouwmuurisolatie verdien je binnen 3 tot 5 jaar terug. En ook belangrijk: het comfort in huis stijgt enorm.
Ook dakisolatie zorgt voor een enorme comfortverbetering. Het is iets duurder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd langer, ongeveer 8 jaar.

Isolatie en milieu

Een duurzame woning is een energiezuinige woning. Door een woning energiezuiniger te maken gebruik je minder gas. Daardoor daalt de CO2 uitstoot.  Spouwmuurisolatie bespaart  8-10m3 gas per m2. Vloerisolatie bespaart al snel 5-7 kubieke meter gas per m2. Naast een verbeterd comfort en lagere maandlasten hebben deze maatregelen een fors positief effect op het milieu.

Bereid je goed voor

Overweeg je isolatie? Bereid je dan goed voor. Je koopt het vaak maar één keer in je leven. Daar wil je geen fout mee maken. Vraag meerdere offertes aan, zo kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.  En met de Isolatie Koopwijzer van hoe-koop-ik.nl ontdek je gemakkelijk welke soort isolatie het best past bij jouw huis en wensen.

warmwonenweken van hoe-koop-ik.nl
Dit is een artikel uit de WarmWonenWeken van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.
Ander spouwmuurisolatie nieuws

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie