Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over spouwmuur-
isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie en een lagere gasrekening

10 tips voor een lagere gasrekening

Als je goed kijkt naar de energierekening van het gemiddelde Nederlandse huishouden, dan valt op dat meer dan de helft van de rekening op gaat aan aardgas.
We verbruiken in Nederland nu eenmaal relatief veel aardgas, omdat bijna iedereen kookt op gas, en een CV-ketel heeft die op gas gestookt wordt. Juist omdat we zoveel gas gebruiken, zijn er ook veel manieren om op gasverbruik te besparen.

Besparen zonder investering

Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...1. Altijd 1 graad lager
Een flinke besparing kun je bereiken door de thermostaat altijd 1 graad lager in te stellen dan nu. Probeer eens of je het echt merkt. Als je de thermostaat niet op 20, maar op 19 graden instelt, scheelt dat € 80 per jaar.

2. Alleen 's nachts op 15 graden
Als je in bed ligt, hoeft het huis niet verwarmd te worden. Dat betekent dat je minstens 1/3 deel van een etmaal de verwarming laag kunt hebben. Een graad of 15 is voldoende. Dat levert ook zo'n € 80 per jaar op. Natuurlijk kost het weer opwarmen in de ochtend extra energie, maar dat is veel minder dan wanneer je de CV-ketel 's nachts gewoon door laat werken.

3. CV uurtje eerder laag
Het laag zetten van de verwarming, voor de nacht, hoeft niet te wachten tot je daadwerkelijk naar bed gaat. Zet de thermostaat gerust een uurtje eerder laag. De warmte blijft nog wel even in huis. En dat scheelt toch weer € 20 per jaar.

4. Verwarming slaapkamer uit
Heb je een CV-radiator op de slaapkamer? Die kun je ook uit laten. Zou je het hele jaar de slaapkamer niet verwarmen, dan bespaar je tot wel € 70 per jaar.

5. Verwarming uit in ongebruikte kamers
In kamers waar je veel bent, wil je het comfortabel warm hebben. Maar waarom zou je kamers verwarmen waar je toch haast nooit komt? Zou je alleen de keuken en de huiskamer verwarmen, dan kan dat tot wel € 200 per jaar schelen. Dan moet je er wel voor zorgen dat de deur naar de onverwarmde ruimtes dicht blijft.

6. Alleen verwarmen als je thuis bent
Als er niemand in huis is, kan de verwarming ook laag. Veel mensen hebben een programmeerbare klokthermostaat, waarmee ze er voor zorgen dat de verwarming alleen aan staat als er iemand thuis is. Met een app op je smartphone kun je de thermostaat zelfs op afstand regelen. Als je de temperatuur naar 15 graden brengt als er niemand thuis is, kan dat zo € 140 per jaar besparen.

7. Waterbesparende douchekop
Douchen doe je (bijna) iedere dag. Een waterbesparende douchekop bespaart niet alleen de helft van het waterverbruik, maar bespaart ook veel gas. Ga maar na: het douchewater moet ook warm gemaakt worden met de combi-CV-ketel. Met een waterbesparende douchekop kun je € 50 per jaar aan energie besparen.

Besparen met investering
De kost gaat voor de baat uit, luidt het gezegde. Echt grote besparingen op je gasverbruik kun je vaak bereiken door er eerst wat geld in te steken.

8. Een HR-ketel nemen
Met een nieuwe HR-ketel, een CV-ketel met Hoog Rendement, bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone CV-ketel. Dat scheelt al gauw € 300 per jaar! Zo verdient de nieuwe cv ketel zichzelf binnen enkele jaren terug.

9. Dakisolatie
Via het dak kan wel tot 30% van de warmte uit huis verdwijnen. Per vierkante meter dak kun je 9 tot 11 m3 gas per jaar besparen. Een voorbeeld-tussenwoning bespaart met dakisolatie 358 euro per jaar; een vrijstaande woning 780 euro!

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.10. Spouwmuurisolatie
Als jouw huis spouwmuren heeft zonder isolatie, dan ligt daar een flinke kans om gas te besparen. Per vierkante meter muur bespaart spouwmuurisolatie 8-10 kubieke meter gas per jaar. Een gemiddelde 2-onder-1 kap woning bespaart zo € 440 per jaar.Vraag offertes spouwmuurisolatie aanMeer nieuws spouwmuurisolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie