CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Koolmonoxide cv-ketel

veilige cv-installatie

Cv-ketel informatie! Punten om op te letten. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl
Koolmonoxide door cv-ketels blijft een gevaar. Ook bij moderne cv-installaties. Hoe kan dat? Waar let je op? Alles over een veilige cv-ketel en installatie bij Hoe-Koop-Ik.nl. Onafhankelijk.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Koolmonoxide cv-ketel


Koolmonoxide vergiftiging via een cv-ketel komt vaker voor dan gedacht. Zelfs als de cv-ketel nieuw is. Koolmonoxide werd vaak verbonden met oude geisers. Een nieuw onderzoek toont aan dat het anders zit.

Koolmonoxide vergiftiging via cv-ketel

Koolmonoxide cv-ketelKoolmonoxide is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding, als je cv-ketel niet goed functioneert. Koolmonoxide is erg gevaarlijk. Je ruikt of ziet het niet, maar is wel giftig.
Daarom is het belangrijk dat een cv-ketel een goede luchttoevoer heeft en ook een goede afvoer naar de buitenlucht van de rookgassen.

Dat een moderne cv-ketel de bron kan zijn van koolmonoxide vergiftiging is nieuw. Het gevaar van koolmonoxide was juist verbonden met verouderde cv-installaties. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het uitgezocht.

In bijna de helft van de gevallen wordt koolmonoxide vergiftiging veroorzaakt door een moderne combiketel. En dan vooral door een verkeerde cv-installatie of afstelling van de HR-ketel.
Lees over cv-installatie

Vorming koolmonoxide

Voor de verbranding van gas is zuurstof nodig. Is er te weinig zuurstof, of functioneert je verwarmingsketel niet goed, dan verbrandt het gas niet volledig. Er vormt zich dan koolmonoxide. Koolmonoxide ruik je niet en zie je niet, maar is wel giftig. Elk jaar overlijden er mensen aan.

Uit het rapport blijkt dat de koolmonoxide ook de woning in kan stromen door ondeugdelijke afvoersystemen. Dat kan doordat buizen los zitten, de wind afvoergassen terugblaast, of doordat de afvoer fout geïnstalleerd is.

Cv-ketel installatie door erkende installateur

De Onderzoeksraad vraagt de minister om strengere regels. Wie mag een cv-ketel installeren en welke eisen worden daar aangesteld. Ook wil de raad dat fabrikanten cv-ketels gaan maken, die veiliger werken. Bijvoorbeeld cv-ketels die niet werken als ze verkeerd zijn afgesteld of geïnstalleerd. Op al deze gebieden loopt Nederland fors achter bij andere Europese landen.
Hoe vind je een goede cv-installateur?

Koolmonoxide melder kan helpen

Een koolmonoxide melder slaat alarm als dit onzichtbare gas ontstaat. Een veilig gevoel. Toch zijn maar weinig huizen voorzien van zo’n koolmonoxide meter. Daarnaast blijkt dat veel koolmonoxide-melders die te koop zijn niet goed werken.
Beter zou het zijn als de cv-ketel een ingebouwde koolmonoxide melder zou hebben. Dan kan de cv-ketel automatisch worden uitgeschakeld. Ook voor koolmonoxide melders moeten eisen en tests worden opgesteld.

Regelmatig cv-ketel onderhoud

Cv installatie en veiligheid.Veiligheid begint met een goede cv-installatie. Regelmatig onderhoud is ook belangrijk. Tenminste 1 x per anderhalf jaar wordt dan de werking van de verwarmingsketel gecontroleerd. De ketel wordt gereinigd en de samenstelling van de rookgassen gemeten. Daarbij zouden ook de aan- en afvoersystemen moeten worden gecontroleerd.
Alles over onderhoud cv-ketel

Vervang de cv-ketel op tijd

De levensduur van een cv-ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar. Moderne cv-ketels werken niet alleen zuiniger maar ook veiliger, omdat ze beschikken over de nieuwste technieken. Vervang je oude cv-ketel daarom op tijd. Vraag meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Hoe-koop-ik.nl heeft voor jou een selectie gemaakt van kwalitatief goede cv-installateurs.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Meer cv-ketel informatie:

cv ketel informatie: alles over de cv ketelveilige cv-ketel
cv-onderdelen

hoe werkt centrale verwarming?
hoe werkt een cv-ketel?
alles over cv-ketel vervangen
cv-aanleggen
OK-CV-keurmerk
cv-ketel Home

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie