CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Zuinigste cv-ketels

besparing zuinige cv

Een nieuwe cv-ketel kopen? Lees het stappenplan. Zo koop je de beste cv-ketel voor je huis. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Wat is een zuinige cv-ketel? Hoeveel bespaart een zuinige cv-ketel? Top-5 zuinigste cv-ketel. Onafhankelijke info cv-ketels.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Zuinige cv-ketel

top 5 zuinige cv-ketel


Een zuinige cv-ketel helpt je aan een lagere energierekening. Hoog Rendement cv-ketels zijn niet allemaal even zuinig. Wat zijn de zuinigste cv-ketels van Nederland? Bekijk de top 5 zuinige cv-ketels van Nederland.

Zuinige HR-ketel

Zuinige cv ketel. bekijk de top 5 zuinige cv ketel...Bij je zoektocht naar een nieuwe cv-combiketel is zuinigheid misschien niet het eerste waar je aan denkt. Alle cv-ketels in Nederland zijn tenslotte van het type Hoog Rendement (HR-ketel).

Door slim gebruik van afvoergassen halen ze een rendement van tenminste 107% op verwarming. Maar sommigen halen meer dan 109%. Ook bij het aanmaken van warm water zijn er verschillen. De beste halen een rendement boven de 100%. Anderen scoren net boven de 70%.
Er is dus zeker iets te kiezen als je een zuinige cv-ketel zoekt.
Lees alles over de HR-ketel

Zuinige cv-ketel met gas én stroom

Cv ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste k...Let bij de zuinigheid van een cv-ketel niet alleen op gas. In de combiketel zit ook een pomp, die het water door je leidingen transporteert. Die pomp gebruikt stroom en is bijna 24 uur per dag actief.
Het is verplicht dat deze pomp extra energiezuinig is. Zoek je een zuinige cv-ketel, kies er dan één van de nieuwe generatie, mét A-pomp. Dat scheelt je tientallen euro’s stroomkosten per jaar.

In de Kijk & Vergelijk kun je cv-ketels vergelijken op zuinige A-pomp, prestaties en prijs.

Vergelijk alle cv-ketels van Nederland
Zuinige ketel kopen en zuinig gebruiken

Een zuinige cv-ketel kopen is een goede start. Zuinig gebruik is minstens zo belangrijk. Daar kun je zelf aandacht aan geven. Een ketel werkt zuinig als het systeem goed is bijgevuld. Daar hoort ook ontluchten bij. Je huis is sneller warm met leidingen zonder lucht.

Regelmatig onderhoud van de combiketel is ook belangrijk. De onderhoudsmonteur meet de samenstelling van de verbrandingsgassen en stelt de cv-ketel perfect af. Dat verhoogt het rendement en zorgt ervoor dat de cv ketel zuinig werkt.

Zuinig stoken met een cv-ketel die bij je past

cv ketel nieuwsBij je keuze voor een nieuwe cv-ketel is het van belang dat de capaciteit van je combiketel goed aansluit op je woonsituatie. Een ketel met een te groot verwarmingsvermogen gebruikt onnodig veel energie.

Ben je op zoek naar een nieuwe zuinige cv-ketel? Stem dan de warm water capaciteit goed af op je wensen. Voor de juiste keuze van de cv-ketel maakt het uit of je 1 of 2 badkamers hebt of bijvoorbeeld een stortdouche.  Als je de cv-ketel Koopwijzer doet, weet je welk type cv-ketel het beste past bij jouw huis en wensen.

Doe de cv-ketel Koopwijzer


Tip voor zuinig stoken

Zuinig stoken in niet geïsoleerd huis? Dan vliegt de warmte van je zuinige cv-ketel zo door muur en dak naar buiten. Houd de warmte in huis, door je muren, dak en vloer te isoleren. Alles over isolatie

Wat zijn de meest zuinige cv ketels van Nederland?

Niet iedereen kiest hetzelfde type cv-ketel. Daarom hebben we per warm water klasse (CW4, CW5 en CW6) gekeken wat de meest zuinige cv-ketels zijn. 
Bekijk de top 5 zuinige cv-ketel per warm water klasse.


TOP 5 Zuinige cv-ketel in warm water klasse 4

Cv ketel top 5. Onafhankelijke informatie over de ...Dit is de meest verkochte warm water klasse van Nederland. Prima als je één badkamer hebt met een douche.

De 5 meest zuinige combiketels in de CW 4 klasse zijn:
 1. Atag A244EC. Op verwarming haalt deze cv ketel een rendement van bijna 110%. Het hoogste van Nederland. Op warm water is het rendement ruim 95%.
 2. Itho Daalderop BaseCube 24/30. Deze combiketel van Itho-Daalderop haalt bijna 108% op verwarming en bijna 98% op warm water. Een mooie combinatie.
 3. Intergas Hreco 30. Deze ketel van Intergas scoort erg goed op zowel verwarming als warm water. Met respectievelijk 107% en 97,9%. Op warm water is het de hoogste score van NL.
 4. Nefit proline Nxt. Deze scoort hoog op zuinige verwarming met 108,8%. Op warm water is de score 91%.
 5. Remeha Calenta. Deze combiketel haalt 108% op verwarming en 90,6% op warm water.

TOP 5 Zuinige cv-ketel in warm water klasse 5

nieuws cv ketelSteeds meer huishoudens hebben een stortdouche of een badkamer met douche en bad. Dan is de CW5 klasse vaak de beste keuze.

De 5 meest zuinige combiketels in de CW 5 klasse zijn:
 1. Atag E325EC. Deze combiketel scoort boven de 100%. Zowel op rendement verwarming (109,1%) als op rendement warm water (102,9%). Dat zijn de hoogste scores van Nederland.
 2. Intergas Kombi Kompakt Hreco 36. Ook deze combiketel is erg zuinig. Op warm water is het rendement boven de 101%. En op verwarming 107%.
 3. IthoDaalderop BaseCube 30/35 16L. Deze cv ketel scoort bijna 98% op warm water. Op verwarming is het 107,7%.
 4. Ferroli BlueSense 5. Deze combiketel scoort goed op verwarming met een rendement van 108,8%. Op warm water stopt het rendement bij 94,5%.
 5. Remeha Calenta 40c CW5. Deze cv ketel combineert een verwarmingsscore van 108,2% met een warm water rendement van iets meer dan 92%.

TOP 5 Zuinige cv-ketel in warm water klasse 6

Cv ketels met veel warmwater. De top 5 cv ketels. ...Heb je meer dan één badkamer of een stortdouche met een ruim bad? Wil je op 2 punten tegelijk warm water gebruiken? Dan kom je al snel in de CW6 klasse voor warm water.

De 5 meest zuinige combiketels in de CW 6 klasse zijn:
 1. Nefit Topline AquaPower Plus II. Deze combiketel presteert hoog op verwarmingsrendement met 109,7%. Op warm water scoort hij ruim 83%. De op één na hoogste score in deze klasse.
 2. Intergas Prestige CW6. De Prestige scoort op verwarmingsrendement 108%. Op warm water scoort hij ruim 84%. De hoogste score in deze klasse.
 3. IthoDaalderop ComfortClassic. De ComfortClassic haalt op verwarmingsrendement 109%. Op warm water scoort deze ketel ruim onder de 80%.
 4. Vaillant eco TEC plus. Deze Vaillant haalt op verwarmingsrendement met 107%. Op warm water is de score 79,4%.
 5. Remeha Calenta 40l CW6. Deze combiketel presteert op verwarmingsrendement met 108%. Op warm water scoort hij onder de 78%.
Toelichting: De score is bepaald door het rendement op verwarming en het jaartaprendement op warm water. De cijfers zijn afkomstig van de fabrikanten zelf. De rendementscores worden bepaald door KIWA.

Kosten zuinige cv-ketel

cv ketel kopen, huren of leasen.Omdat er zoveel keus is in cv-ketels, lopen de kosten flink uiteen. De prijs wordt bepaald door het type cv-ketel dat het best bij je past. Komen de kosten voor cv-ketel vervanging je even niet uit? Je kunt ook een cv-ketel huren of leasen. Je hebt dan al een nieuwe, zuinige cv-ketel voor minder dan € 25 per maand.

Meer weten over cv-ketel kopen, huren of leasen?
Alles over cv-ketel kopen
Alles over cv-ketel huren
Alles over cv-ketel leasen

Zuinige cv-ketel kopen

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Ook een zuinige cv-ketel koop je voor een periode van 12 tot 15 jaar. Een cv-ketel adviseur kan je helpen een weloverwogen besluit te nemen. Vraag altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de cv-ketel kosten, adviezen en service vergelijken.


Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Meer cv-ketel informatie

cv-ketel huren of kopen?
kosten cv-ketel

tips cv-ketel offertes
waar let je op bij een goedkope cv-ketel?
cv-ketel Home

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie