Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Probleem spouwisolatie

vocht in isolatie

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Geeft spouwmuur- isolatie problemen? Vroeger waren er veel vocht problemen met spouwmuurisolatie. Hoe zit dat nu? Lees over de problemen spouwmuurisolatie en de oplossingen.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie problemen


Spouwmuurisolatie: de veelgestelde vragen en de an...Spouwmuurisolatie problemen kun je het beste snel oplossen, voordat de spouwmuurisolatie vocht gaat opnemen. Niet alleen verliest de spouwmuurisolatie daarmee zijn isolerende waarde, maar het vocht kan voor ergere problemen zorgen. Voorkom spouwmuurisolatie problemen door een ervaren isolatiebedrijf in te schakelen.

Bekijk waarom spouwmuurisolatie problemen ontstaan. Wat zijn de top 4 spouwmuurisolatie problemen? Lees hoe je spouwmuurisolatie problemen voorkomen kunt. Onafhankelijke informatie, adviezen en tips.

Veel voorkomende spouwmuurisolatie problemen:

 • Spouw niet schoon
 • Verzakt isolatiemateriaal
 • Gevel geschilderd
 • Open of te dichte betonstenen


Spouwmuurisolatie voorkomt vochtige muren.Al deze problemen leiden er toe dat de spouwmuurisolatie niet doet waarvoor het is bedoeld: het huis isoleren en de warmte binnenhouden. Bij een aantal problemen gaat de spouwmuurisolatie vocht opnemen, wat kan leiden tot vochtoverlast in huis en aantasting van de houten delen, zoals balken en kozijnen.

Spouwmuurisolatie problemen en de oplossingen

Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende spouwmuurisolatie problemen. En de methoden die worden gebruikt om die problemen op te lossen of te voorkomen.

Spouwmuurisolatie probleem 1: spouw niet schoon

De open ruimte tussen de spouwmuren, de spouw, moet schoon zijn om spouwmuurisolatie problemen te voorkomen. Dat betekent dat er geen puin, cementresten of ander bouwmateriaal tussen de spouwmuren mag zijn. Het isolatiemateriaal voor de spouwmuurisolatie wordt dan ongelijk verdeeld, waardoor het niet de goede isolatiewaarde kan halen.
Er mogen ook niet te veel cementbaarden in de spouw zijn. Dat zijn likken overtollig cement die ontstaan door slordig metselen. Zulke cementbaarden zorgen er ook voor dat de spouwmuurisolatie niet goed verdeeld wordt. En ze vormen koudebruggen: manieren om de kou van buiten naar binnen te transporteren.

Deze spouwmuurisolatie problemen kun je voorkomen door de spouwmuur te laten onderzoeken voordat de isolatie wordt aangebracht. Een ervaren isolatiebedrijf kijkt in de spouwmuur met een endoscoop: een camera in een slangetje.
Een enkele speciebaard is nog wel te verwijderen, maar als het er veel zijn, is het verstandiger om naar een andere manier van isolatie te zoeken.
Lees over muurisolatie

Spouwmuurisolatie probleem 2: verzakt isolatiemateriaal

Een van de meest voorkomende spouwmuurisolatie problemen is het verzakken van het isolatiemateriaal. Dat komt voor bij huizen die in de jaren ’70 of ’80 spouwmuurisolatie hebben gekregen. En bij woningen van voor de jaren ‘70 die naderhand spouwmuurisolatie hebben gekregen. Het isolatiemateriaal was vroeger nog niet zo goed en duurzaam als nu. Daardoor kan het inzakken of zelfs verpulveren. Het probleem is dat ingezakte spouwmuurisolatie vocht kan aantrekken en dat het bovenste deel van de muur niet meer geïsoleerd is.

Deze spouwmuurisolatie problemen kunnen meestal opgelost worden door de oude spouwmuurisolatie helemaal te verwijderen. Dat is bijna net zo makkelijk als het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Problemen met vocht en kou zijn dan zo verholpen met nieuwe, moderne spouwmuurisolatie. Ook is het soms mogelijk om alleen de ingezakte isolatielaag van bovenaf aan te vullen.
Hoe gaat spouwmuurisolatie verwijderen?

Spouwmuurisolatie probleem 3: gevel geschilderd

Spouwmuurisolatie probleem? Is je gevel geschilder...Je hebt een huis met spouwmuurisolatie. Vocht en andere problemen, daar heb je geen last van. Argeloos besluit je op een dag de gevel te (laten) schilderen. Dat kan het begin zijn van flinke spouwmuurisolatie problemen.

Spouwmuurisolatie moet kunnen ademen. Als de spouwmuurisolatie vocht uit de binnenlucht opneemt, moet het dat vocht kwijtraken via de buitenmuur. Met sommige verfsoorten maak je de buitenmuur dampdicht. Met als gevolg dat de spouwmuurisolatie steeds meer vocht gaat bevatten en de isolatiewaarde daalt. Uiteindelijk krijg je ook vochtproblemen in huis, met schimmelvorming tot gevolg. Ook balken en kozijnen kunnen door het vocht aangetast worden.
Dit spouwmuurisolatie probleem is simpel te voorkomen door de juiste, damp-open verf te gebruiken. Vraag er naar als je verf uitzoekt!
Hoe voorkom je vocht met spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie probleem 4: open of te dichte gevelstenen

Sommige buitenmuren zijn gebouwd van stenen met een zeer open structuur. Die gevelstenen laten niet alleen damp door naar buiten, maar ook vocht naar binnen. Daardoor gaat de spouwmuurisolatie vocht bevatten, met alle problemen van dien. Slechte isolatiewaarde, doorslaand vocht en aantasting van de houten delen van je huis.
Deze spouwmuurisolatie problemen zijn nog wel op te lossen door de te open stenen te impregneren met een speciale coating, waardoor de stenen nog wel kunnen blijven ‘uitademen’.

Moeilijker wordt het bij gevelstenen met een te dichte glazuurlaag. De glazuurlaag zorgt er veelal voor dat spouwmuurisolatie vocht gaat verzamelen, omdat het niet kan ‘ademen’. Ook hier is het verstandig geen spouwmuurisolatie toe te passen, maar een andere manier van isolatie te kiezen.

Spouwmuurisolatie problemen ontdekken

Een goed opgeleide en ervaren isolatie adviseur kan spouwmuurisolatie problemen snel ontdekken. De spouwmuur kan van buiten en van binnen worden onderzocht.

Spouwmuurisolatie onderzoek buitenzijde

 • Gevelstructuur en type stenen.
 • Gevelafwerking: is de gevel geschilderd.
 • Vochtproblemen: verkleuringen van de gevelstenen.
 • Afdichting bij kozijnen.
 • De staat van de voegen.


Spouwmuurisolatie onderzoek in de spouw
Met een camera wordt op verschillende plekken in de spouw gekeken: endoscopisch onderzoek van de spouwmuur.
Vraag advies aan isolatiebedrijf

Spouwmuurisolatie problemen voorkomen

Tips spouwmuurisolatie. hoe-koop-ik.nl Onafhankeli...Dat door spouwmuurisolatie vocht problemen ontstaan, is niet juist. Wel kunnen er door spouwmuurisolatie problemen met vocht ontstaan als het huis niet goed geventileerd wordt.
Voordat het huis geïsoleerd werd, kon vocht in de lucht makkelijk door de muren heen ontsnappen. Maar met spouwmuurisolatie moet het vocht een andere manier zoeken om te ontsnappen.
Lees de grootste fouten bij spouwmuurisolatie

Isoleren is ventileren
De lucht in huis bevat vocht, onder meer door transpiratie. Bied het vocht in huis een uitweg en zorg voor voldoende ventilatie. Dagelijks een kwartier het raam open; ventilatieroosters in de kruipruimte of in de gevel. Door goede ventilatie voorkom je dat de spouwmuurisolatie vocht gaat bevatten of dat het vocht neerslaat op andere plekken in huis, zoals de muren, ramen of plafonds.

Offertes spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor spouwmuurisolatie. Dat kan met 1 aanvraag gemakkelijk via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van isolatie, de adviezen en service van de isolatiebedrijven vergelijken.

De isolatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn service gericht.
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen (IKOB-BKB).
 • werken met KOMO-garantie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie muurisolatie:

Alles over spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie kosten
Hoe kies je een goed isolatiebedrijf?
Beste spouwmuurisolatie

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten spouwmuurisolatie
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie