Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Wat is HR glas?

HR+ glas en HR+++ glas

HR glas : de soorten en verschillen tussen HR glas, HR+, HR++ en HR+++ glas. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl dubbel glas.

HR glas is isolatie-
glas met hoog rendement. Hoe werkt HR glas? Welk HR glas is geschikt voor jouw huis: HR+, HR++ of HR++ glas? Het meest gebruikte HR glas is HR++ glas.

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

HR++ glas


Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...HR glas staat voor Hoog Rendement glas. Het is dubbel glas met een goede isolerende werking. Hierdoor is HR glas populair. HR glas is er in verschillende kwaliteiten. Hoe kies je het juiste HR glas? Wat bespaart dit isolatieglas? En hoeveel gaat HR glas kosten?

Onafhankelijke informatie, adviezen en tips over HR glas.

Hoog rendement glas

Hoog rendement glas, zoals HR+ glas of HR++, isoleert veel beter dan standaard isolatieglas. De spouw (de ruimte tussen de glasplaten) is niet met lucht, maar met gas (argon of krypton) gevuld. HR glas heeft ook een coating, die de warmte in huis terugkaatst. Met HR glas blijft de warmte binnen.

Voordelen HR++ glas

Voordelen dubbel glas op een rij. Onafhankelijke i...Met HR glas zorg je ervoor dat de warmte binnen blijft. Maar dit dubbel glas biedt meer.

De 7 voordelen van HR glas:

 1. HR glas bespaart op energiekosten
 2. HR glas beperkt warmteverlies en zorgt voor warmte-isolatie
 3. HR glas zorgt voor een aangenaam klimaat in huis
 4. HR glas verhoogt het energielabel van je huis
 5. HR glas zorgt voor geluidsisolatie
 6. HR glas kan zonwerend werken, voor een koel huis
 7. HR glas werkt inbraakwerend in vergelijking met enkel glas

Isolatieglas HR voor jouw huis

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas...Zoek je isolatieglas HR voor jouw huis, dan kun je eerst de Koopwijzer dubbel glas doorlopen. Ontdek welke soorten HR glas mogelijk zijn en hoeveel je bespaart met HR glas. Je ziet wat HR glas kost en hoe snel je HR glas terugverdient.

Start de dubbel glas KoopwijzerSoorten dubbel glas HR

HR glas, HR+, HR++ of HR+++. Onafhankelijke info v...Dubbel glas HR is verkrijgbaar in 4 soorten met oplopende kwaliteit:

 • Standaard HR glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas (3 dubbel glas)


De exacte isolatiewaarde van het glas wordt aangegeven door de HR glas U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het HR glas isoleert. Standaard HR glas isoleert het minst. Isolatieglas met de beste isolerende eigenschappen is HR+++ glas.

In Kijk & Vergelijk kun je alle soorten HR glas goed vergelijken op isolatiewaarde, prijs/prestatie, eigenschappen en meer.

Kijk & Vergelijk HR glasHoe werkt HR++ glas?

Hoe werkt dubbel glas? Coating dubbel glas.Onafha...HR glas beperkt het warmteverlies door twee eigenschappen die gewoon dubbel glas niet hebben. In Nederland is HR++ glas een veel verkocht dubbel glas.

HR++ glas isoleert extra op twee manieren:

 1. Het edelgas, meestal argon, tussen de glasplaten, beperkt het warmteverlies.
 2. De onzichtbare coating op de binnenste glasplaat beperkt warmteverlies nog verder: het laat zonnestralen door en weerkaatst de warmte in huis.

Hierdoor isoleert dit HR glas 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

HR++ glas is populair

Dubbel glas informatie. Onafhankelijk van hoe-koop...Van alle soorten HR glas is HR++ glas het meest populair in Nederland. HR++ glas isoleert zeer goed door de laag edelgas in de spouw. Dit isoleert beter dan lucht, in standaard dubbel glas. HR++ glas heeft ook een doorzichtig, flinterdun metaallaagje, dat warmteverlies beperkt.

Met HR++ glas bespaar je veel op je energiekosten en krijgt je huis een aangename temperatuur. Het heeft een lagere prijs dan HR+++ glas. Daardoor heeft HR++ glas de beste prijs/prestatie verhouding.

In de Kijk & Vergelijk kun je alle soorten HR glas vergelijken op eigenschappen en prestaties, zoals warmte-isolatie en geluidsisolatie.

HR glas besparing

Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info ...Met HR++ glas bespaar je veel geld op je energiekosten. Je verliest minder warmte, dus de cv-ketel hoeft minder hard te stoken dan bij normaal dubbel glas. Bovendien heb je veel minder last van tocht dankzij HR glas.

HR++ glas bespaart per m2 gemiddeld 20 tot 25 m3 gas. HR++ glas levert zo een besparing op van ongeveer € 23 per m2 per jaar. Dat is afhankelijk van je stookgedrag, andere vormen van isolatie van je huis en het vertrek in huis waar HR glas geplaatst wordt.

Voor een tussenwoning, met zo’n 20 m2 aan standaard dubbel glas, kan de energiebesparing van HR++ glas zo € 125 per jaar zijn. Enkel glas vervangen door HR++ glas bespaart in dit huis zelfs zo’n € 390 per jaar. HR glas is binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend.
Bekijk de besparing dubbel glas

Kosten HR glas

Dubbel glas prijs. Onafhankelijke info van hoe-koo...De kale kosten van HR glas worden grotendeels bepaald door het glasoppervlak. Dit zijn de kosten van het isolatieglas inclusief BTW, maar zonder de plaatsingskosten.

 • De HR glas prijs begint bij zo’n € 70 per m2.
 • HR++ glas kost ongeveer € 80 per m2.
 • De prijs van HR+++ glas is het hoogst. Het duurt langer om dit isolatieglas te produceren en HR+++ glas heeft een extra glasplaat. De prijs van HR+++ glas is zo’n € 120 per m2.


Naast de kosten van het HR glas komen de kosten voor het plaatsen. De plaatsingskosten van HR glas liggen gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per m2 incl BTW.

Welke 6 factoren beïnvloeden de HR glas prijs voor jouw huis?

Wat bepaalt de kosten dubbel glas voor jouw huis?Voor HR glas geldt het lage BTW tarief van 9%. Dat is een soort subsidie op dubbel glas. Zo wil de Rijksoverheid energiezuinig wonen stimuleren. Het 9% BTW tarief geldt voor het arbeidsloon van het HR glas plaatsen. Normaal is het BTW-tarief 21%.
Alles over subsidie dubbel glas

HR+glas verschil

HR++ glas isoleert veel beter dan normaal dubbel glas. Dat komt door de edelgassen tussen de glasplaten. Als je standaard dubbel glas vervangen laat door HR++ glas, bespaar je in een gemiddelde woning zo’n 200 m3 gas per jaar. Dat is een besparing van ruim € 125 per jaar!

HR glas klassen

U-waarde glas geeft de isolatiewaarde van glas aan...De indeling van soorten HR glas, de classificatie met de + tekens, is vastgesteld voor glasproducenten met een KOMO-keurmerk. Glas wordt ingedeeld op basis van de echt behaalde isolatiewaarde. De isolatiewaarde van HR glas wordt uitgedrukt in de U-waarde.
Kijk daarom altijd naar de U-waarde van glas als je HR glas vergelijken wilt.
Meer over de U-waarde glas

HR glas zonwerend

Zonwerend glas geeft een koel huis in de zomer. On...In kamers met grote ramen, waar de zon vol op staat, kan het in de zomer erg warm aanvoelen. In een serre met enkel of dubbel glas gebeurt dat ook. Als je toch dubbel glas zoekt, kun je ook kiezen voor HR++ glas met een extra coating. Dit isolatieglas laat minder warmte van de zon door dan standaard dubbel glas. Zo blijft je huis op zonnige dagen aangenaam aanvoelen. Zonwerend HR glas kost zo’n € 30 meer dan normaal HR glas.

HR glas kan naast zonwerend ook geluidsisolerend glas zijn of bijvoorbeeld brandwerend glas.
Lees over isolatieglas

HR+++ glas is geen gewoon HR glas

HR+++ glas is geen gewoon HR glas. HR+++ glas is driedubbel glas: met 3 glasplaten en twee spouwen. Andere soorten dubbel glas bestaan uit 2 glasplaten met lucht of edelgas ertussen. Bij HR+++ glas is er een 3e glasplaat aan toegevoegd. Zo ontstaat driedubbel glas, dat het beste isoleert van alle soorten HR glas.
De kosten van HR+++ glas zijn hoog en de isolatiewaarde van dit HR glas is het beste. Je verdient de investering in HR+++ glas terug door de grote besparing op de stookkosten.

Vraag altijd meerdere offertes aan. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de prijzen, adviezen en service voor HR glas vergelijken.

Vraag nu offertes aanHoe kies je HR glas?

Hoe kies ik dubbel glas? Onafhankelijke info van h...Het juiste HR glas kiezen voor jouw huis hoeft niet lastig te zijn.

Stel jezelf deze 5 vragen om het goede HR glas te kiezen:

 1. Waarom wil je HR glas?
 2. Wat wil je besparen met HR glas?
 3. Zijn de kozijnen geschikt voor HR glas?
 4. Hoeveel mag HR glas kosten?
 5. Hoe snel wil je HR glas terugverdienen?

1) Waarom wil je HR glas?
Zoals de meeste mensen kies je HR glas om te besparen op energiekosten. Maar misschien wil je meer bereiken met HR glas. Wil je af van geluidsoverlast of je huis beter beveiligen? Wil je een koele kamer, of dubbel glas dat zoninval op je tv tegengaat?
Je kunt de voordelen van HR glas prima combineren met andere wensen. Kies HR glas met extra geluidsisolatie, zonwering of inbraakwering.
Bekijk soorten glas

2) Wat wil je besparen met HR glas?
Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info ...De besparing die je wilt bereiken, heeft invloed op het soort HR glas dat je zoekt. Kijk daarvoor naar de U-waarde. Die geeft aan hoe goed HR glas isoleert. Hoe lager deze waarde, hoe meer je bespaart op je stookkosten. HR+++ glas bespaart het meest, standaard isolatieglas het minst.
De meeste Nederlanders kiezen voor HR++ glas, omdat het de beste prijs/prestatie verhouding heeft.

3) Zijn de kozijnen geschikt voor HR glas?
Wordt bestaand dubbel glas vervangen door nieuw HR glas? Dan hoeven de kozijnen vaak niet worden aangepast voor het HR glas. De meeste sponningen in bestaande huizen zijn berekend op dubbel glas.

Ga je enkel glas door dubbel glas vervangen, dan is het mogelijk dat de kozijnen aangepast moeten worden. Dubbel glas is dikker en zwaarder. De sponningbreedte in het kozijn aanpassen voor HR glas kan een glaszetter doen.
Voor HR+++ glas moeten kozijnen vaker aangepast worden. HR+++ glas is gemiddeld 3,7 cm dik en weegt 10 kilo meer dan standaard dubbel glas. Een glaszetter kan bekijken of jouw kozijn daarop berekend is en adviseert je vrijblijvend.

Prijs dubbel glas verschilt sterk. Weet waar je op...4) Hoeveel mag HR glas kosten?
Heb je een budget in je hoofd voor HR glas? Je kunt grofweg berekenen hoeveel HR glas je voor dat budget kunt krijgen. Neem de maten van je glas. Bereken voor HR ++ glas zo’n € 80 per m2. Het goedkoopst is HR glas, het duurst is HR+++ glas.
Wat zijn de dubbel glas prijzen?

Hoe snel gaat glas vervangen? Onafhankelijke info ...5) Hoe snel wil je HR glas terugverdienen?
HR glas met een lagere isolatiewaarde is goedkoper in aanschaf en het snelst terugverdiend. Maar over langere termijn bespaar je met isolerend HR+ of HR++ glas meer op je stookkosten. In 2,5 jaar heb je de meerprijs van HR++ glas (ten opzichte van standaard dubbel glas) al terugverdiend.

HR++ glas verdien je al in 5 tot 7 jaar terug! In Kijk & Vergelijk dubbel glas kun je soorten HR glas vergelijken op terugverdientijd.

Beste HR glas

Beste soort dubbel glas kiezen: hoe doe je dat? On...Welke 5 punten bepalen wat het beste HR glas voor jouw huis is? Bekijk de checklist voordat je dubbel glas bestellen gaat.
5 punten voor het beste dubbel glas

HR glas plaatsen

Dubbel glas plaatsen. Onafhankelijke info van hoe-...Alleen als HR glas vakkundig geplaatst wordt, kun je profiteren van alle voordelen van HR glas. En levert isolatieglas je de besparing die je wilt. Een professioneel glasbedrijf kan HR glas vakkundig plaatsen. Wij hebben glasbedrijven geselecteerd op basis van kwaliteitscriteria.
Hoe gaat glas plaatsen?

Door wie HR glas plaatsen?

Glasbedrijf nodig? Waar let je op bij kiezen van e...HR glas plaatsen is vakwerk. Kies altijd voor een deskundige glaszetter. Zo weet je zeker dat HR plaatsen goed gebeurt. En krijg je garantie. Waar let je op bij het kiezen van een glaszetter?

Hoe kies je een glaszetter?


HR glas voor jouw huis

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...De kosten van HR glas kunnen per glasbedrijf verschillen. Vergelijk altijd de prijs van het HR glas en de plaatsingskosten van HR glas. Vraag daarom meerdere offertes aan. Dat kan gemakkelijk met één aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de kosten van dubbel glas vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Meer informatie dubbel glas

Dubbel glas: alle info & tips
Stappenplan dubbel glas kopen

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie