Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Dubbel glas

nieuws en trends

Nieuws over dubbel glas. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over dubbel glas en de ontwikkelingen op glasgebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Dubbel glas, de kosten vallen mee


Onderzoek toont aan dat huiseigenaren de kosten van dubbel glas of isolatieglas vaak hoger inschatten dan ze werkelijk zijn. Als ze een offerte opvragen voor dubbel glas, zijn ze positief verrast. Zeker als ze uitrekenen hoeveel geld met nieuw dubbel glas bespaard kan worden!


Als je woning enkel glas heeft, dan is duidelijk dat je veel kunt besparen door energiezuinig dubbel glas te laten plaatsen. Maar ook als je dubbel glas hebt dat 25 jaar geleden is geplaatst, bestaat de mogelijkheid dat je flink kunt besparen op de stookkosten. Het dubbel glas van tegenwoordig is veel zuiniger dan dat van vroeger.

Dubbel glas kosten zelf inschatten

Glasoppervlak bepaalt kosten en besparing dubbel g...De kosten van dubbel glas worden bepaald door verschillende factoren. Het oppervlak is natuurlijk het belangrijkste, dat bepaalt de hoeveelheid vierkante meters glas dat je nodig hebt. Je kunt zelf inschatten hoe hoog de kosten van dubbel glas zullen zijn, als je overweegt om dubbel glas te nemen.
Lees verder: Dubbel glas, de kosten vallen mee

Fabels en feiten over dubbel glas

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas, dat weten de meeste mensen wel. Maar als je overweegt om dubbel glas te nemen, wil je eigenlijk wel meer weten. Helaas kloppen niet alle verhalen die over dubbel glas verteld worden. Wat is feit, en wat is fabel?

1. Fabel of feit?
Dubbel glas kost meer dan het opbrengt

Misschien ken je die verhalen wel, van mensen die het onzin vinden om dubbel glas te nemen. Omdat het alleen maar veel geld kost, en dat je die som nooit terugverdient. Dat soort fabels ontstaan omdat mensen niet goed weten hoeveel gas ze verbruiken voor verwarming. Dubbel glas aanbrengen in je hele huis is een flinke investering. Maar het is een van de meest rendabele investeringen die je kunt doen.

Kosten en besparingen
Dubbel glas prijs. Onafhankelijke info van hoe-koo...HR ++ glas, het meest gekozen dubbel glas, kost gemiddeld € 80 per m2. Daar komen de kosten voor het plaatsen bij. Als je circa 20 m2 van dit glas laat plaatsen, kost dat tussen de € 2.000 en € 2.500. Je bespaart ongeveer € 400 per jaar op je gasrekening.
Lees verder: Fabels en feiten over dubbel glas

9% btw op dubbel glas


Oudere huizen konden verbouwd worden tegen een laag btw tarief op arbeid. Die algemene regeling stopte per 1 juli 2015. Maar niet voor alles. Voor dubbel glas geldt het lage btw-tarief van 9%!

Laag BTW voor dubbel glas

In 2013 heeft de regering een pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren. Eén daarvan was de invoering van een tijdelijk verlaagd BTW-tarief bij verbouwen. Daarbij ging het om de arbeidskosten en niet om de materiaalkosten van een verbouwing. De materiaalkosten vielen gewoon in het 21% BTW-tarief. Van deze regeling is veel gebruik gemaakt. Maar is gestopt per 1 juli 2015.

Dubbel glas wel 9% btw

Toch zijn er nog een paar uitzonderingen. De lage 9% BTW regeling is nog steeds geldig voor:
  • Dubbel glas
  • Andere vormen van isolatie
  • Schilderen
  • Stukadoren

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Het huis moet tenminste 2 jaar oud zijn. Het dubbel glas plaatsen moet voldoen aan de normen voor isolatiewaarde. Het lage btw tarief van 9% geldt alleen op de arbeidskosten. De materiaalkosten vallen onder het btw-tarief van 21%.
Lees verder: 9% btw op dubbel glas

Hoeveel bespaar jij met dubbel glas?


Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info ...Dat je in een huis met dubbel glas veel zuiniger stookt, dat weet iedereen wel. Maar toch onderschatten veel mensen het verschil. Hoeveel denk jij dat je kunt besparen met dubbel glas? Een paar tientjes per jaar? Honderd euro? Ons voorbeeldhuishouden bespaart zonder moeite € 390 per jaar.


Met dubbel glas ontsnapt er minder warmte uit je huis. De cv-ketel hoeft minder hard te stoken en je woont comfortabeler. Hoeveel euro je kunt besparen op je gasrekening, ligt voor een deel aan de soort dubbel glas die je kiest. De besparing wordt natuurlijk ook bepaald door de hoeveelheid enkel glas die je vervangt door dubbel glas.

Tussenwoning dubbel glas

Om een idee te krijgen van de besparing kun je jouw glasoppervlak vergelijken met ons voorbeeldhuis. Een heel gemiddelde tussenwoning, ramen op de begane grond en 1e etage, met 20 m2 enkel glas.
Lees verder: Hoeveel bespaar jij met dubbel glas?

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie