Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Brandvertragend glas

welk dubbel glas?

Brandwerend glas: hoe werkt dat? Welk soort? Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Brandwerend glas of brandvertragend glas helpt tegen brand-
verspreiding. Hoe werkt brandwerend glas? Welke soorten glas zijn brandwerend?

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Brandwerend glas


p>Brandwerend glas zorgt voor meer brandveiligheid. Hoe werkt brandwerend glas? Is de ene soort glas meer brandwerend dan de andere? En hoe gaat het plaatsen van brandwerend glas? Hier kun je op letten als je zoekt naar brandwerend glas.

Brandwerend glas prestaties

Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...Soorten brandwerend glas verschillen in de manier waarop ze brandwerend zijn. Ook zijn er verschillen in de tijd die brandwerend glas het uithoudt in de vlammen.
Brandwerend isolatieglas wordt ingedeeld naar prestatieniveau volgens Europese normen.

Wat doet brandwerend glas?

Hoe snel gaat glas vervangen? Onafhankelijke info ...Niet-brandwerend glas breekt bij brand al zeer snel. Door brand ontstaat er een verschil in  temperatuur tussen het glasoppervlak en de glasranden.
Spanningen in het glas zorgen er voor dat het glas breekt. Enkel glas breekt bij een temperatuurverschil van 30 tot 40°C, een verschil dat bij brand al na 1 minuut kan ontstaan.

Glas brandwerend maken wordt gedaan door het glas te bewerken en er materialen aan toe te voegen. Brandwerend glas is opgebouwd in laagjes (gelaagd glas). Normaal gelaagd glas blijft 4 tot 5 minuten brandwerend. Bij speciaal brandwerend glas is dit 30 minuten. Er is zelfs glas dat in een brand tot 2 uur heel blijft.

Ontdek alles over dubbel glasVoordelen brandwerend glas

Voordelen dubbel glas op een rij. Onafhankelijke i...Brandwerend glas of brandvertragend glas heeft veel voordelen:

  • Brandwerend glas houdt vlammen en rook tegen.
  • Bij brand valt brandwerend glas minder snel uit elkaar.
  • Brandwerend glas is opgewassen tegen hoge temperaturen.


Hoe hoger de kwaliteit van brandwerend glas, hoe langer het brand tegenhoudt. Brandwerend glas kan niet in ieder kozijn worden geplaatst; het kozijn moet geschikt zijn voor brandwerend glas.
Bekijk alle soorten en verschillen isolatieglas

Brandwerend glas vergelijken

Vergelijk dubbel glas op prijs, prestatie, en isol...In Kijk & Vergelijk kun je alle soorten dubbel glas vergelijken op o.a. kosten, besparing, isolatiewaarde en brandwering. Welk dubbel glas is het beste brandwerend?

Kijk & Vergelijk dubbel glasSoorten brandwerend glas

Voor brandwerend glas zijn Europese eisen opgesteld. Per situatie kun je kiezen welk type brandwerend glas het best past. Let ook op de constructie zelf. Samen moeten ze de bescherming geven.

groep 1: Vlamdicht.Brandwerend glas E
Dit type glas moet een gegarandeerde tijd heel blijven, voordat de brand er doorheen komt. Het is vlamdicht en rookwerend. Het glas is extra sterk, maar geeft wel hitte af. Het idee is dat je extra tijd hebt om te vluchten. Deze groep heet kwaliteit "E"

groep 2: Vlamdicht en beperkte warmtestraling.brandwerend glas EW
Gelijk aan groep 1, maar het glas mag veel minder hitte doorlaten. Deze groep heet kwaliteit "EW" en wordt ook wel brandwerend genoemd. Dit type glas is voorzien van een speciale coating, die de hitte reflecteert en daardoor sterk vermindert.

groep 3: Vlamdicht en hittekerend.brandwerend glas EI
Deze groep heet kwaliteit "EI" en wordt ook wel brandvrij genoemd. Het glas is brandwerend en kan bovendien hitte tegenhouden tot 140 graden. Daardoor wordt voorkomen dat vuur, rook en gassen kunnen doorslaan. Zo wordt de straling van warmte bijna volledig beperkt.

Tussen de glasdelen zit een onzichtbaar gel- tussenlaag. Bij brand zorgt de hitte voor het opschuimen van die gel laag. Dat heeft een extra isolerende werking en blokkeert rook, vlammen en giftige gassen.

Deze 3 groepen zijn te verkrijgen in varianten die dit een bepaalde tijd volhouden. Dit varieert van 30 minuten tot 2 uur.

Brandwerend glas 30 minuten

Bij brandwerend glas gaat het om tijdwinst, zodat je veilig het huis kunt verlaten. Glas plaatsen? Hoe lang duurt glas plaatsen? Welk ...Doordat het glas op een special manier is opgebouwd is het langer bestand tegen de hitte van brand. Brandwerend glas wordt ingedeeld in minuten van brand vertraging. Brandwerend glas 30 minuten, kun je kopen als dubbel glas en als enkel glas. Bij enkel glas zit er een speciale coating op het glas.

Brandwerend glas 60 minuten

Naast brandwerend glas 30 minuten, Zonnepanelen werken in de zomer 16 uur per dagzijn er ook soorten te koop die het 60 minuten volhouden. Er zijn er die zelfs 2 uur stand houden. De keuze is per situatie anders.

Brandwerend glas prijs

Brandwerend glas is kostbaar om te maken. Daarom is brandwerend glas veel duurder dan gewoon dubbel glas. De prijs van brandwerend glas is ongeveer 4 keer meer dan van gewoon isolatieglas. Hoe langer de tijd van brandvertraging, hoe hoger de prijs per m2. Bovendien is er een verschil in prijs, tussen de kwaliteit E, EW en EI. Brandwerend dubbel glas van kwaliteit EI 30 minuten kost meer dan kwaliteit E 30 minuten.

Brandwerend glas prijs per m2

De prijs voor enkel glas brandvertragend begint vanaf ongeveer € 160 per m2. Prijs dubbel glas verschilt sterk. Weet waar je op...Dubbel glas, aan 2 zijden brandvertragend kan oplopen tot boven de € 500 per m2. Vraag voor een exacte prijs altijd offertes op maat aan
Reken bij brandwerend glas op prijzen tussen de € 250 en € 500 per m2.
Lees alles over prijzen dubbel glas

Brandwerend glas plaatsen

Beste soort dubbel glas kiezen: hoe doe je dat? On...Op zoek naar brandwerend glas voor jouw huis? Laat je goed adviseren door een erkend glasbedrijf. Hoe-koop-ik.nl heeft erkende glasbedrijven, die ervaring hebben met brandwerend glas, voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Meer informatie dubbel glas

Hoe kies je het beste HR glas?
Dubbel glas plaatsen

Hoe vind je een glaszetter?

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie