Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Dubbel glas prijs

wat kost dubbel glas?

Kosten dubbel glas berekenen voor jouw huis. Onafhankelijke info dubbel glas van hoe-koop-ik.nl

Hoe bereken je de kosten dubbel glas? Hoeveel kost HR++ glas? Bekijk de dubbel glas kosten per m2. Zo kun je kosten dubbel glas berekenen voor jouw huis.

Tip kosten dubbel glas

De kosten van dubbel glas verdient zichzelf binnen enkele jaren terug. Zonder dubbel glas vliegt veel warmte je ramen uit.

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Kosten dubbel glas


De kosten van dubbel glas voor je huis verschillen sterk per glasbedrijf. Wat bepaalt de kosten van dubbel glas? Kun je besparen op de kosten van dubbel glas? Wat kost HR++ glas voor jouw huis?
Onafhankelijke info, adviezen en tips over dubbel glas kosten.

Kosten dubbel glas per m2

Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...Het aantal m2 glasoppervlak bepaalt voor een flink deel de kosten. Dubbel glas is altijd geprijsd per vierkante meter (m2). Heb je de maten van jouw ramen? Met de dubbel glas kosten per m2 kun je dan berekenen wat voor jou de dubbel glas kosten zullen zijn.

Deze kosten worden meestal aangegeven inclusief BTW, exclusief het plaatsen van het dubbel glas. De kosten van dubbel glas beginnen bij € 65 per m2.

Glasoppervlak bepaalt kosten en besparing dubbel g...De kosten van dubbel glas zijn ongeveer:

 • Standaard isolatieglas kost € 65 per m2.
 • HR glas kost ongeveer € 70 per m2.
 • HR+ glas kost € 75 per m2.
 • HR++ glas zijn € 80 per m2.
 • Driedubbel glas (HR+++) kost € 120 per m2.


Weten wat ongeveer de kosten van dubbel glas zijn voor jouw huis? Doe dan de Koopwijzer dubbel glas. Je ziet dan ook wat je bespaart en hoe snel je dubbel glas terugverdient.

Start de Koopwijzer dubbel glas
Kosten dubbel glas berekenen

Dubbel glas plaatsen stappenplan. Onafhankelijke i...De 6 factoren die de kosten van dubbel glas bepalen:

 1. Het glasoppervlak.
 2. Het soort glas (HR, HR+, HR++, HR+++ glas).
 3. Welk glas je nu hebt (dubbel of enkel glas).
 4. Extra zonwering, geluidsisolatie, ventilatiestrips.
 5. De bereikbaarheid van de kozijnen (begane grond, 1e of  2e etage).
 6. Staat van onderhoud van het kozijn.

(1) Glasoppervlak en kosten dubbel glas

Glas oppervlak bepaalt kosten dubbel glas. Onafhan...Het glasoppervlak is natuurlijk van grote invloed op de kosten. Dubbel glas precies inmeten doet de glaszetter, maar je kunt zelf ook het glasoppervlak berekenen. Dan krijg je een indruk van de kosten van dubbel glas.
Bereken lengte x breedte van de sponning. Het oppervlak in m2 vermenigvuldig je met de prijs per m2 van dubbel glas. De dubbel glas kosten beginnen bij ongeveer € 65 per m2 (voor standaard isolatieglas).
Meer over de dubbel glas prijs
Wat bespaart dubbel glas?

(2) Soort HR glas bepaalt kosten dubbel glas plaatsen

HR glas, HR+, HR++ of HR+++. Onafhankelijke info v...Het soort glas heeft ook grote invloed op de kosten. Dubbel glas is er in veel soorten, elk met zijn eigen prijs. Hoeveel kost HR++ glas? De regel is: Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de kosten van dubbel glas (HR, HR+, HR++, HR+++ glas). Daar komen de kosten van dubbel glas laten zetten bij.
Alles over HR glas

De kosten liggen rond de € 65 per m2 bij gewoon dubbel glas. Kosten van HR glas beginnen bij zo’n € 70. De kosten van HR+++ glas zijn het hoogst, zo’n € 120. De kosten van HR++ glas, dat veel wordt gebruikt, zijn ongeveer € 80 per m2.

Wil je de isolatiewaarde en de prijs/prestatie vergelijken van soorten glas?

Ga naar Kijk & Vergelijk dubbel glas(3) Bestaand glas bepaalt deel kosten dubbel glas

Heb je nu al dubbel glas? De kosten van dubbel glas vervangen kunnen dan meevallen, omdat het kozijn dan waarschijnlijk niet hoeft te worden aangepast. Ga je van enkel glas naar dubbel glas? Houd dan rekening met kosten voor aanpassing van het kozijn en nieuwe glaslatten.
Stappenplan dubbel glas kopen

(4) Jouw wensen voor HR++ glas bepalen deel kosten

Geluidswerend glas. Onafhankelijke info van hoe-ko...Heb je specifieke wensen voor HR++ glas? De kosten worden daardoor ook bepaald.

 • Geluidsisolerend glas: de kosten worden hoger door een dikkere spouw of verschil in dikte van de glasplaten. Zie je op tegen de dubbel glas kosten? Enkel geluidswerend glas is er vanaf € 60.
 • Voor een koel huis in de zomer, of het wegnemen van hinderlijke schitteringen is er zonwerend glas. Kosten: vanaf € 80 per m2.
 • Ventilatiestrips zijn handig met isolatieglas. De kosten zijn niet hoog, en dan wordt je huis continu geventileerd en heb je altijd schone, droge lucht in huis.


Deze wensen hebben invloed op de kosten van dubbel glas. Vraag altijd meerdere offertes aan voor dubbel glas om de kosten te vergelijken.
Vraag nu offertes aan

(5) De bereikbaarheid en de dubbel glas kosten

Bereikbaarheid kozijnen voor dubbel glas plaatsen....Dubbel glas is zwaar en lastig te hanteren. Hoe gemakkelijk gaat het plaatsen van dubbel glas? Kosten hebben daar ook mee te maken. Dubbel glas plaatsen op de begane grond gaat sneller dan op zolder. Zijn er ladders nodig of een steiger? Zijn er twee glaszetters nodig voor het tillen en plaatsen van dubbel glas? De kosten van dubbel glas worden hier ook deels door bepaald.

(6) Staat kozijn en kosten dubbel glas laten zetten

Onderhoud kozijnen voor garantie dubbel glas. Onaf...Dubbel glas laten zetten in goed onderhouden kozijnen of nieuwe kozijnen is zo gebeurd. Soms moet het bestaande kozijn worden aangepast (door houtrot of zijn er slechte glaslatten). Dit kost de glaszetter tijd en extra materiaal. De kosten van dubbel glas plaatsen worden dan hoger.
Alles over dubbel glas plaatsen

Laag btw tarief 9% btw spouwmuurisolatie. Hoe-Koop...Voor dubbel glas vervangen geldt het lage BTW tarief van 9% in 2021. Dat kun je zien als een subsidie op dubbel glas. Het 9% BTW tarief geldt voor het arbeidsloon van het glas plaatsen. Normaal is het BTW-tarief 21%.
BTW tarief glas


Voor 2021 is er geen landelijke subsidie voor dubbel glas. Wel zijn er provinciale en gemeentelijke regelingen voor isolatieglas.
Alles over subsidie dubbel glas

Ben je op zoek naar tips voor goedkoop glas?
De 6 tips voor goedkoop glas

Dubbel glas kosten voor jouw huis

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...Wil je weten wat de kosten van dubbel glas zijn voor jouw huis? Vraag dan meerdere offertes aan. Dat kan met een aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de dubbel glas kosten, adviezen en garantie vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Meer informatie dubbel glas

Dubbel glas: alle info & tips
Hoe vind je een glaszetter?

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie