Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Glassoorten

soorten dubbel glas

Soorten dubbel glas op een rij. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl dubbel glas.

Welke soorten dubbel glas zijn er? Waarin verschillen glassoorten? Hoe zijn soorten glas ingedeeld op isolatiewaarde? Hoe kies je glas voor jouw huis?

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Soorten glas


Vergelijk enkel glas met dubbel glas en driedubbel...Soorten glas worden ingedeeld op functie of isolatiewaarde. Welke glassoorten zijn voor jou geschikt? Wat zijn de verschillen in soorten glas?

Hier leggen we alle soorten glas uit en kom je te weten welke van die soorten glas is geschikt voor jouw huis.

Glassoorten

Glassoorten worden op verschillende manieren ingedeeld: op aantal glasplaten, op isolatiewaarde en op functie. Hier vind je informatie over alle glassoorten.
Ontdek alles over dubbel glas

Soorten glas: aantal glasplaten

Glas wordt vaak ingedeeld op het aantal glasplaten:

 • Enkel glas
 • Dubbel glas (en thermopane)
 • Driedubbel glas

Enkel glas

Enkel glas. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl...Enkel glas was voor 1970 de norm in woningbouw. Andere soorten glas waren nog niet bekend, of werden weinig toegepast. Huizen kregen bij de bouw nog geen dubbel glas. Van alle soorten glas is enkel glas het eenvoudigste: het bestaat uit 1 glaslaag. Enkel glas is geen isolatieglas. Het is wel goedkoper in aanschaf dan andere soorten glas. In het gebruik is enkel glas duur. Andere soorten glas, zoals isolatieglas, kunnen je honderden euro's per jaar besparen.

Wil je weten hoeveel je kunt besparen met andere glassoorten?

Start de Koopwijzer dubbel glasSoorten dubbel glas

Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...Dubbel glas is de meest verkochte van alle soorten glas. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten; de tussenruimte werkt isolerend. Er zijn verschillende soorten dubbel glas, van eenvoudig dubbel glas met lucht er tussen tot HR++ glas, met een warmtecoating en edelgas in de spouw. Dubbel glas is verkrijgbaar in veel soorten en maten.

Thermopane glas

Thermopane is merknaam van dubbel glas. Onafhankel...Thermopane glas is hetzelfde als dubbel glas. Eigenlijk is thermopane een merknaam van een glasfabriek die dit soort dubbel glas populair maakte.
Meer over thermopane

3 dubbel glas

Driedubbelglas.Onafhankelijke info van hoe-koop-ik...Driedubbel glas heeft van alle soorten glas de hoogste isolatiewaarde en het is zeer sterk.
Driedubbel glas heet ook wel HR+++ glas of triple glas. Het heeft drie glaslagen en twee tussenruimtes die gevuld zijn met gas.

Soorten glas op isolatiewaarde

U-waarde glas geeft de isolatiewaarde van glas aan...Vaak worden soorten glas ingedeeld op isolatiewaarde (U-waarde). Glassoorten met een lage U-waarde hebben goede isolerende prestaties. Dit zijn ook de soorten glas met een hogere prijs.
Wat is de isolatiewaarde glas?

Soorten glas ingedeeld op isolatiewaarde zie je vaak bij HR glas. HR staat voor Hoogrendementsglas. Lees alles over HR glas

HR glas : de soorten en verschillen tussen HR glas...Soorten HR glas:

 • Standaard HR glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas

Soorten glas vergelijken

Vergelijk dubbel glas op prijs, prestatie, en isol...In Kijk & Vergelijk kun je alle soorten glas vergelijken op de isolatiewaarde, prijs/prestatie en eigenschappen.
Vergelijk alle soorten glas ook op kosten, besparingen en terugverdientijd.

Kijk & Vergelijk soorten glasSoorten glas op functie

Moet glas meer zijn dan alleen een venster? Soorten glas worden vaak ingedeeld naar functie. Soorten glas die zorgen voor isolatie of beveiliging, bijvoorbeeld.

Soorten glas ingedeeld op functie:

 • Warmte-isolerend glas
 • Geluidsisolerend glas
 • Zonwerend glas
 • Inbraakwerend glas
 • Veiligheidsglas

Bekijk alle soorten en verschillen isolatieglas

 • Warmte-isolerend glas

Isolatie en dubbel glas. Onafhankelijke info van h...Alle soorten glas zorgen voor warmte-isolatie. Zelfs enkel glas. Van die glassoorten isoleert dubbel glas natuurlijk beter dan enkel glas. Je kunt soorten glas goed vergelijken op warmte-isolatie. Ga naar Kijk & Vergelijk dubbel glas. Daar kun je soorten glas goed vergelijken op warmte-isolatie.

 • Geluidsisolerend glas

Geluidswerend glas. Onafhankelijke info van hoe-ko...Met verschillende soorten dubbel glas kun je geluidsoverlast verminderen. De vuistregel is: hoe dikker het glas, hoe beter de geluidsisolatie. Soorten glas kun je goed vergelijken op geluidsisolatie in de Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Meer over geluidsisolerend glas

 • Zonwerend glas

Te veel zon in huis? Zonwerend glas helpt. Onafhan...Heb je een serre of raam dat vol in de zon ligt? Er zijn soorten glas die onnodige warmte in huis voorkomen, net als schitteringen op meubilair, tv of beeldscherm. Kies soorten glas die standaard al voorzien zijn van een zonwerende coating.
Meer over zonwerend glas

 • Brandwerend glas

Soorten glas verschillen in de manier waarop ze brandwerend zijn. Brandwerend glas of brandvertragend glas helpt tegen brandverspreiding en heeft veel voordelen.
Meer over brandwerend glas

 • Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas. Onafhankelijke info van hoe-ko...Dubbel glas is al meer inbraakwerend dan enkel glas. Er zijn soorten glas die nog meer inbraakwerend zijn. Een glasbedrijf kan je goed adviseren welk van die soorten glas voor jouw huis het meest geschikt is.

 • Veiligheidsglas

Glasschade en glasbreuk. Onafhankelijke info van h...Van alle glassoorten is veiligheidsglas het sterkste. Veiligheidsglas wordt vooral toegepast op plaatsen waar de veiligheid belangrijk is. In verschillende soorten en maten is veiligheidsglas verkrijgbaar.

Offertes soorten glas

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...Wil je weten welke van deze soorten glas het beste is voor jouw huis? En wat die glassoorten kosten? Vraag dan meerdere offertes aan.
Dat kan via hoe-koop-ik.nl met 1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de dubbel glas kosten, adviezen en garantie vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Meer informatie dubbel glas

Wat is de dubbel glas prijs?
Dubbel glas plaatsen
Hoe vind je een glaszetter?

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie