Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Dubbel glas besparen

wat bespaart HR glas?

Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl dubbel glas.

Wat is de besparing met dubbel glas? Hoe gaat besparing van dubbel glas berekenen? Bekijk de besparing van HR glas en HR++ glas. Lees de tips besparing dubbel glas.

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Besparing dubbel glas


Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho... Dubbel glas bespaart veel op je energiekosten. Met HR++ glas bespaart een gemiddelde eengezinswoning 600 m3 gas per jaar. Dat is bijna een besparing van € 400 door dubbel glas. Bovendien heb je door dit isolatieglas minder last van tocht.
Onafhankelijke info en tips over de energiebesparing met dubbel glas.

Besparing door dubbel glas

HR glas : de soorten en verschillen tussen HR glas...Je huis isoleren met dubbel glas bespaart veel op je energierekening. Vooral met HR++ en HR+++ kan de besparing hoog oplopen.

De besparing HR++ glas is per m2 glas zo’n 24 m3 gas op je stookkosten. Dat komt neer op € 12 per m2 glas ten opzichte van enkel glas. De besparing is nog groter als je naast dubbel glas ook je huis laat isoleren met spouwmuurisolatie.

De besparing met gewoon dubbel glas is niet hetzelfde als met HR++ glas. HR++ dubbel glas isoleert je huis hierdoor 5 keer beter dan enkel glas. Het isoleert 2,5 keer beter dan gewoon dubbel glas.

Berekening van de besparing dubbel glas

In de berekeningen van dubbel glas wordt meestal een vergelijking gemaakt met enkel glas. Misschien heeft jouw huis al standaard isolatieglas en denk je er aan om dit te vervangen door HR++ glas of HR+++ glas.

Standaard dubbel glas is € 15 per m2 goedkoper dan HR++. Maar HR++ isoleert veel beter, waardoor je met HR++ tot wel € 400 per jaar kunt besparen. Het prijsverschil tussen standaard en HR++ glas verdien je al binnen 2,5 jaar terug. Als je de hogere dubbel glas prijs vergelijkt met de extra besparing van dubbel glas HR++, dan is het een goede investering.
Hoe kies je het beste HR glas?

Vergelijk dubbel glas op prijs, prestatie, en isol...Vergelijk de besparing per soort dubbel glas. In Kijk & Vergelijk kun je goed de besparing in geld en gas vergelijken van soorten dubbel glas.

Kijk & Vergelijk dubbel glasBesparing HR++ glas

Rendement dubbel glas is hoger dan spaarrekening. ...HR++ isolatieglas levert bijna 5 keer meer rendement dan de rente op je spaargeld. Reken maar mee. Je vervangt 20 m2 enkel glas door dubbel glas HR++.  Dat kost ongeveer € 2.000 tot € 2.500. Het glas gaat 25 jaar mee.
Op een spaarrekening, groeit dat bedrag in 25 jaar tot bijna € 4.200 (rente 1,2% per jaar). Koop je voor de € 2.500 HR++ dubbelglas, dan heb je over 25 jaar een besparing gehaald van ruim € 20.000! Evenveel als een spaarrekening met bijna 8% rente.

Wat is de dubbel glas prijs? En welke factoren bepalen de kosten van dubbel glas?

6 factoren die de kosten van dubbel glas bepalenDubbel glas besparing berekenen

Isolatie en dubbel glas. Onafhankelijke info van h... Naast dubbel glas kun je meer aan isolatie doen voor lagere stookkosten en een hoger wooncomfort. Combineer je dubbel glas met andere isolatie, dan wordt de energiebesparing nog groter.
Hieronder zie je een voorbeeldwoning met berekeningen van kosten en besparingen voor alle soorten isolatie.

Stappenplan isolatie: wat ga je eerst isoleren van...


Ontdek alles over dubbel glasDe extra's van dubbel glas naast besparing

Dubbel glas wordt vooral gekozen vanwege de besparing op de stookkosten. Maar isolatieglas levert meer extra's op:

  • Isolatieglas geeft comfort in huis

Spouwmuurisolatie: wat is de beste isolatie voor j...Isolatieglas houdt de warmte binnen en voorkomt onaagename tocht. Zo verhoog je snel je wooncomfort. Zeker in combinatie met spouwmuurisolatie.

  • Dubbel glas zorgt voor inbreker weren

Wist je dat HR++ glas ook tegen inbraak werkt? Dubbel glas is niet alleen prima om je huis te isoleren, maar is voor inbrekers een grotere barrière dan enkel glas.

  • Lang leve dubbel glas

Ga je je huis isoleren door te kiezen voor HR++ dubbel glas, dan kies je voor een lange levensduur. Standaard krijg je bij de meeste glasbedrijven 10 jaar garantie op het glas. De technische levensduur van HR++ dubbel glas is meer dan 20 jaar.

  • Beslagen ramen? Huis isoleren

Je huis isoleren met dubbel glas verkleint de kans op beslagen ramen. Dubbel glas verhoogt de temperatuur van de ruiten aan de binnenzijde, waardoor ze minder vaak beslaan.

Advies besparing dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas. Onafhankeli...Via ramen met enkel glas gaat de meeste warmte verloren. Enkel glas heeft geen spouw (een isolerende tussenruimte), zoals dubbel glas. Met enkel glas verlies je warmte, dubbel glas isoleert.

Weten wat dubbel glas voor jouw huis kan betekenen? Doe dan de Koopwijzer dubbel glas. Ontdek welke soorten dubbel glas mogelijk zijn en wat ze besparen in gas en euro’s. Ook zie je dan de kosten van dubbel glas en hoe snel je isolatieglas terugverdient.
Start de Koopwijzer dubbel glas

Dubbel glas besparing voor jouw huis

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...Wil je weten wat de energiebesparing van dubbel glas is voor jouw huis? Vraag dan meerdere offertes aan. Dat kan met een aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de dubbel glas besparing, kosten en adviezen vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Meer informatie dubbel glas

Wat is de dubbel glas prijs?
Is er subsidie dubbel glas?
Dubbel glas vervangen

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie