Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Isolatieglas kiezen

welk isolatieglas HR?

Isolatieglas. Info en tips over isolatieglas. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl dubbel glas.

De soorten en verschillen in isolatieglas op een rij. Hoe kies je isolatieglas? Welk isolatieglas is geschikt voor jouw huis? Wat bespaart isolatieglas?

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Isolatieglas


Met isolatieglas bespaar je zoveel op je gasrekening dat je het binnen 5 tot 7 jaar terugverdient. Wat is isolatieglas precies? En hoe kan het dat isolatieglas zoveel bespaart? Is isolatieglas hetzelfde als  dubbel glas? Hier lees je alles over soorten isolatieglas.
Onafhankelijke informatie, tips en offertes isolatieglas.

Vergelijk enkel glas met dubbel glas en driedubbel...Isolatieglas wordt ook wel dubbel glas of thermopane genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee (of soms drie) glasplaten die luchtdicht met elkaar zijn verbonden.

De ruimte tussen de glasplaten van het isolatieglas (de spouw) is gevuld met droge lucht of gas. Die ruimte werkt als extra isolatie van het glas. Isolatieglas wordt gebruikt als warmte-isolatie en geluidsisolatie.

Isolatieglas is verkrijgbaar in alle gewenste maten. En er is isolatieglas met een extra functie: zonwerend, geluidwerend of brandwerend.
Meer over zonwerend glas
Meer over geluidswerend glas
Meer over brandwerend glas

Bij standaard dubbel glas, een ouderwets soort isolatieglas, zit er tussen de 2 glasplaten een laag lucht. Bij HR glas is dat edelgas.
Elk isolerend glas verbetert de warmte-isolatie van je woning, maar HR++ glas heeft de beste prijs/prestatieverhouding. HR glas heeft ook een coating aan de binnenkant van het isolatieglas. Deze coating reflecteert de warmte.

Soorten isolatieglas

HR glas, HR+, HR++ of HR+++. Onafhankelijke info v...Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas.

Soorten isolatieglas zijn:
 • Standaard HR glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas
Lees alles over HR glas

Vind isolatieglas voor jouw huis

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas...Zoek je isolatieglas, dan kun je eerst de Koopwijzer dubbel glas doorlopen. Ontdek welke soorten isolatieglas mogelijk zijn en hoeveel je bespaart met isolatieglas. Je ziet wat isolatieglas kost en hoe snel je het terugverdient.
Doe nu de Koopwijzer dubbel glas.

Start de Koopwijzer dubbel glas


Isolatieglas voordelen

Voordelen dubbel glas op een rij. Onafhankelijke i...Isolatieglas heeft meer voordelen dan alleen een besparing op je energierekening. De top 5 voordelen isolatieglas.

Met isolatieglas:
 1. Houd je de warmte binnen.
 2. Houd je geluid beter buiten.
 3. Heb je minder schitteringen van de zon.
 4. Krijg je een aangename binnentemperatuur.
 5. Verhoog je het energielabel van je huis.

Isolatieglas verschilt in isolatiewaarde: U-waarde

U-waarde glas geeft de isolatiewaarde van glas aan...Het ene dubbel glas is het andere niet. De isolatiewaarde van soorten isolatieglas verschilt sterk, en dus verschilt de besparing op je stookkosten. Hoe goed het isolatieglas is, zie je aan de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.
Lees alles over de U-waarde

Naast de isolatiewaarde verschilt isolatieglas in dikte. Isolatieglas dikte wordt aangegeven in millimeters.
Wat is de isolatieglas dikte?

In Kijk & Vergelijk kun je alle soorten isolatieglas vergelijken op de isolatiewaarde.

Kijk & Vergelijk isolatieglas


Besparing isolatieglas

Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info ...Van alle soorten isolatieglas bespaart standaard dubbel glas het minst, zo’n € 260 per jaar. Isolatieglas met HR+++ bespaart het meest: zo’n € 450 als je het vergelijkt met enkel glas.
De meeste mensen kiezen voor HR++ isolatieglas. Dat bespaart gemiddeld 30 m3 gas per m2 per jaar. Voor een gemiddeld huishouden levert dat bijna € 400 per jaar aan besparing op.

Isolatieglas heb je binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend. Uitgangspunt is een tussenwoning met 20 m2 glas.

Isolatieglas plaatsen

Dubbel glas plaatsen. Onafhankelijke info van hoe-...Alleen als isolatieglas vakkundig geplaatst wordt, kun je profiteren van alle voordelen. En levert isolatieglas je de besparing die je wilt. Weten hoe isolatieglas plaatsen gaat?
Alles over dubbel glas plaatsen

Isolatieglas prijzen

Dubbel glas prijs. Onafhankelijke info van hoe-koo...De isolatieglas prijzen worden grotendeels bepaald door het glasoppervlak. Dit zijn alleen de kosten van het isolatieglas inclusief BTW, zonder plaatsingskosten.

De prijzen van isolatieglas beginnen bij zo’n € 70 per m2. De isolatieglas HR++ prijzen liggen hoger op ongeveer € 80 per m2. De prijs van HR+++ glas is het hoogst. Het duurt langer om dit isolatieglas te produceren en HR+++ glas heeft een extra glasplaat. De prijs van HR+++ glas is zo’n € 120 per m2.

Naast de isolatieglas prijs komen de kosten voor het plaatsen. De prijzen voor isolatieglas plaatsen liggen gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per m2 (incl. BTW).
Alles over isolatieglas prijzen

Voor isolatieglas geldt het lage BTW tarief van 9%. Dat is een soort subsidie op dubbel glas. Zo wil de Rijksoverheid energiezuinig wonen stimuleren. Het 9% BTW tarief geldt voor het arbeidsloon van het glas plaatsen. Normaal is het BTW-tarief 21%.
Alles over subsidie dubbel glas

Vergelijk isolatieglas

Vergelijk dubbel glas op prijs, prestatie, en isol...Welke soort isolatieglas zou het beste zijn voor jouw huis? Er zijn veel soorten isolatieglas:
 • Standaard dubbel glas (dit is gewoon isolatieglas)
 • HR glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas (dit is driedubbel isolatieglas)

Elk isolatieglas verbetert het wooncomfort en verlaagt de energiekosten. Driedubbel isolatieglas (HR+++) bespaart het meest van alle soorten isolatieglas. Het heeft de laagste U-waarde van alle soorten isolatieglas. Hoe lager de U-waarde, des te beter het isolatieglas.

In Kijk & Vergelijk isolatieglas kun je alle soorten isolatieglas vergelijken op isolatiewaarde, prijs/prestatie en andere eigenschappen.

Door wie isolatieglas plaatsen?

Glasbedrijf nodig? Waar let je op bij kiezen van e...isolatieglas plaatsen is vakwerk. Kies altijd voor een deskundige glaszetter. Zo weet je zeker dat isolatieglas plaatsen goed gebeurt. En krijg je garantie.

Hoe kies je een glaszetter?


Isolatieglas kopen: stappenplan

Met het stappenplan ‘isolatieglas kopen’ weet je welke stappen je moet zetten als je isolatieglas gaat kopen.
Bekijk het stappenplan isolatieglas kopen

Isolatieglas offertes aanvragen

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...Offertes aanvragen voor isolatieglas is heel eenvoudig. Met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl vraag je bij 3 glasbedrijven offertes aan. Gratis en vrijblijvend.
Zo kun je goed de adviezen, de service en de kosten van isolatieglas vergelijken.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''


Meer informatie dubbel glas

Dubbel glas: alle info & tips
Tips voor glas op maat

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie