Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

U-waarde dubbel glas

isolatiewaarde glas

U-waarde glas geeft de isolatiewaarde van glas aan. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl dubbel glas.

De U-waarde van glas is de isolatiewaarde van glas en bepaalt de besparing. Welke U-waarde glas heb jij nodig? Welk glas heeft de hoogste U-waarde?

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

U-waarde glas


Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...De 'U-waarde glas' is de technische aanduiding voor de isolatiewaarde van glas. Hoeveel warmte het glas doorlaat, wordt uitgedrukt door de U-waarde. Glas met een lage U-waarde isoleert beter. Wat is de laagste U-waarde van glas?
Alles over U-waarde glas en isolatiewaarde.

Wat is isolatiewaarde glas?

Hoe hoger de U-waarde van glas, hoe slechter de isolerende werking is. Andersom geldt: een grote besparing haal je met een lage U-waarde. Glas met een lage U-waarde heeft wel een hogere aanschafprijs. Let daarom op de prijs-/prestatieverhouding bij dubbel glas kiezen. In de Kijk & Vergelijk kun je alle soorten glas vergelijken op prijs/ prestatie.

HR glas : de soorten en verschillen tussen HR glas...De HR classificatie (van HR glas tot HR+++ glas) van dubbel glas is sinds 2008 ingedeeld op basis van de isolatiewaarde. Die U-waarde (Watt/m2K) geeft aan hoeveel warmte er wordt doorgelaten per vierkante meter glas en per graad temperatuurverschil.
Hoe lager de U-waarde van glas, hoe beter de isolatie.

Ontdek alles over dubbel glas
U-waarde glas en kozijn: de verschillen

Vergelijk enkel glas met dubbel glas en driedubbel...De U-waarde van glas verschilt per soort glas. De isolatiewaarde van glas, van laag naar hoog:

  • Enkel glas heeft de hoogste U-waarde (5,8). Dit glas isoleert het slechtst.
  • Standaard dubbel glas (U-waarde 2,8) heeft een zeer matige isolatiewaarde. Glas dat niet te vergelijken is met het isolatieglas van tegenwoordig.
  • HR glas heeft een U-waarde van 1,7 tot 2,0. Dit dubbel glas isoleert redelijk.
  • HR+ glas heeft 1,3 tot 1,6 als U-waarde. Glas met HR+ isoleert veel beter dan standaard dubbel glas. Het bevat geen lucht maar gas.
  • Isolatieglas met HR++ heeft een U-waarde van 1,1. Nog lager, en dus beter, dan HR+ glas. HR++ glas isoleert uitstekend.
  • HR+++ glas heeft de laagste U-waarde: 0,5 tot 0,9. Dit heet ook wel driedubbel glas of triple glas. Dit isolatieglas bespaart de meeste energie en is het duurste. Voor de hoogste energiebesparing is HR+++ glas de beste keuze. Bekijk alle soorten en verschillen isolatieglas


De U-waarde kan effect hebben op de dikte van het isolatieglas. In het algemeen geldt: hoe lager de U-waarde hoe dikker het glas.
Lees meer over de dikte van dubbel glas

Isolatiewaarde glas vergelijken

Vergelijk dubbel glas op prijs, prestatie, en isol...In Kijk & Vergelijk dubbel glas kun je alle soorten isolatieglas vergelijken op de isolatiewaarde. En op andere eigenschappen, prijs/prestaties, kosten en besparingen.

Kijk & Vergelijk U-waarde glas
U-waarde glas tabel

Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info ...In de U-waarde glas tabel zie je soorten glas, hun U-waarde en hun gemiddelde gasbesparing. Zo kun je goed de isolatiewaarde en besparing vergelijken per m2.

Type glas Isolatiewaarde
(U-waarde)
Besparing gas
per m2, per jaar
Besparing geld
per m2, per jaar
Enkel glas 5,8 - -
Standaard dubbel glas 2,8 20 m3 € 13
HR 2,0 23 m3 € 15
HR+ 1,6 28 m3 € 18
HR++ 1,1 30 m3 € 20
HR+++ 0,5 33 m3     € 21,50

Toelichting: Gemiddeld stookgedrag en een gasprijs van € 0,65 per m3
Alles weten over HR glas

Hoge isolatiewaarde dubbel glas

Rendement dubbel glas is hoger dan spaarrekening. ...Als je dubbel glas wilt, kijk dan altijd naar de U-waarde. Glas met een lagere U-waarde betekent betere isolatie en lagere stookkosten. Al maakt een U-waarde van glas van 1,2 of van 1,3 weinig verschil.

In Nederland wordt HR++ glas het vaakst gekozen, vanwege de lage U-waarde. Glas dat een enorme besparing geeft en de beste prijs-/prestatieverhouding.

Laat je altijd adviseren door een glasadviseur. Zo weet je welk soort glas, en welke isolatiewaarde het beste bij jouw huis en wensen past. Zo’n gesprek is gratis en vrijblijvend. Je kent dan ook de kosten en besparing van dubbel glas.
Vraag offertes en adviesgesprek aan

Dubbel glas offertes aanvragen

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...Offertes aanvragen voor dubbel glas is heel eenvoudig. Met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl vraag je bij 3 glasbedrijven offertes aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de kosten van dubbel glas vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Meer informatie dubbel glas

Wat is de dubbel glas prijs?
Dubbel glas plaatsen
Hoe vind je een glaszetter?

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie