Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Zonwerend isolatieglas

& warmtewerend glas

Zonwerend glas geeft een koel huis in de zomer. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl dubbel glas.

Dubbel glas is warmtewerend. Maar de ene soort dubbel glas is meer zonwerend dan de andere. Welk dubbel glas scoort het beste als zonwerend glas?

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Zonwerend glas


Zonwerend glas helpt tegen te warme ruimtes in huis. Zonwerend glas wordt ook warmtewerend glas genoemd. Voor kamers waar de zon de hele dag op de ramen schijnt, is zonwerend glas een oplossing. Zonwerend glas is ook warmtewerend. Glas waarmee je huis lekker koel blijft, hoe werkt dat? Wat kost zonwerend glas?

Huis zonder warmtewerend glas

Normaal enkel of dubbel glas laat ongeveer 90% van het zonlicht door. Dat zorgt voor een lichte en prettige leefomgeving. Maar zonlicht kan ook hinderlijk zijn: warmte in huis, fel licht in je ogen, Zonwerend glas haalt schitteringen van tv. Onafha...schitteringen op tafels, tv of computer. Een huis zonder warmtewerend glas kan ’s zomers onaangenaam aanvoelen.

Met zonwerend glas heb je de voordelen van invallend zonlicht, maar niet de nadelen. Zonwerend glas beperkt hinderlijke schitteringen en houdt de warmte buiten.

Hoe werkt zonwerend isolatieglas?

Hoe werkt zonwerend glas? Onafhankelijke info van ...Zonwerend isolatieglas of warmtewerend glas werkt op reflectie en absorptie. Het laat wel het licht door, maar warmtewerend glas reflecteert de warmte. Voor kamers met veel ramen is zonwerend glas heel geschikt. Net als kamers waar de zon recht in schijnt en de temperatuur hoog oploopt. Zonwerend isolatieglas wordt ook veel toegepast bij serres.

Zonwerend glas verschilt van ander dubbel glas doordat er metalen en coatings aan toegevoegd zijn om het zonlicht te absorberen of te weerkaatsen. Zonwerend glas laat tot 60% minder warmte door dan standaard dubbel glas. Zo heb je wel het licht, maar niet de warmte van de zon.

Ontdek alles over dubbel glas


Zonwerend glas voordelen

 • Voordelen dubbel glas op een rij. Onafhankelijke i...Warmte wordt weerkaatst naar buiten; licht wordt doorgelaten.
 • Een prettige temperatuur en lichtinval door zonwerend glas.
 • Zonwerend glas verlaagt de energiekosten.
 • Minder koelen van je huis op warme dagen; een airco is overbodig.
 • Andere zonwering, zoals een zonnescherm, of warmtewering is niet nodig.
 • De gordijnen kunnen ook 's zomers open blijven.
 • Veel mensen vinden zonwerend glas mooier dan andere zonwering.

Wat zijn verschillen in isolatieglas?

Zonwerend glas nadelen

Zonwerend glas heeft weinig nadelen. Nadelen dubbel glas? Onafhankelijke info van hoe-k...Het grootste nadeel is, dat het minder helpt in zonwering dan bijvoorbeeld een zonnescherm. Dat voorkomt dat de zon op het glas komt en is zo effectiever. Een tweede nadeel van zonwerend glas is dat er over het dubbel glas een coating zit. Dat vermindert de daglichtinval met ongeveer 10%.

Een derde nadeel is dat zonwerend glas ook in de lente, herfst en winter werkt. En dat zijn periodes waarin je juist wel de warmte van de zon in je huis wilt hebben.

Zonwerend glas zorgt voor lagere energiekosten

Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info ...Dankzij de isolerende werking van zonwerend glas hoeft je op warme zomerdagen minder te koelen. Dat bespaart kosten voor koeling. ‘s Winters houdt het warmtewerend glas de warmte juist binnen. Zo bespaar je op je stookkosten.

Geen andere zonwering meer nodig

Zon- en warmtewerend glas maakt andere zonwering overbodig, zoals een zonnescherm. Veel mensen vinden zonwerend glas mooier dan een zonnescherm aan de gevel. Een zonnescherm houdt ook een groot deel van de lichtinval tegen. Daar heb je met zon- en warmtewerend glas geen last van.

Hoe wordt zonwerend glas gemaakt?

Glas wordt gemaakt in een oven. Sommige soorten zonwerend glas worden gemaakt door aan het glasmengsel bepaalde metaaloxiden toe te voegen. Daardoor wordt het glas minder transparant voor zonlicht.
Andere soorten zonwerend of warmtewerend glas worden gemaakt door een laagje metaal (een coating) aan te brengen op het glas.

Zonwerend glas vergelijken

Vergelijk dubbel glas op prijs, prestatie, en isol...In Kijk & Vergelijk kun je alle soorten dubbel glas vergelijken op o.a. kosten, besparing, isolatiewaarde en zonwering. Welk dubbel glas is het beste zonwerend?

Kijk & Vergelijk dubbel glas


Alternatief voor warmtewerend glas

Het isolatieglas HR++ wordt ook behandeld met een zonwerende coating. Dit HR glas werkt ook warmtewerend. Een goed alternatief voor duurder zonwerend glas.
Alles over HR glas

De zonwerend glas prijs

Prijs dubbel glas verschilt sterk. Weet waar je op...Zonwerend glas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De prijs verschilt, afhankelijk van de hoeveelheid licht die geabsorbeerd en gereflecteerd wordt. Zonwerend glas is er vanaf
€ 80 per m2.
Lees alles over de kosten dubbel glas

De technische kant van zonwerend glas

Als je op zoek bent naar zonwerend of warmtewerend glas kom je veel technische taal tegen. We leggen het uit:
 • Lichtabsorptie door glas: Licht wordt door het glas opgenomen en omgezet in warmte.
 • Lichtreflectie van glas: Glas weerkaatst licht door de spiegelende werking. De hoeveelheid licht die wordt weerkaatst heet de lichtreflectiefactor (LR).
 • Lichttoetredingsfactor van glas: Ook wel lichtdoorlaat. Dit is de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten door het zonwerend glas. Afgekort: LTA-waarde.
 • Zontoetredingsfactor: De hoeveelheid zon die wordt doorgelaten, afgekort als ZTA. Hoe lager de ZTA, hoe meer zonwering.
 • G-waarde van zonwerend glas: De prestaties van zonwerend glas wordt uitgedrukt als de G-waarde. Hoe lager de G-waarde van het glas, hoe beter de zonwerende werking.

Vraag offertes zonwerend glas aan

Beste soort dubbel glas kiezen: hoe doe je dat? On...Is zonwerend glas iets voor jouw huis? Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes aanvragen. Gratis en vrijblijvend.

Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''


Meer informatie dubbel glas

Dubbel glas plaatsen
Hoe vind je een glaszetter?

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie