Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Isolatie parels

spouw isolatie parels

Spouwmuurisolatie: vraag advies aan bij isolatiebedrijf.

Isolatieparels is polystyreen isolatie, ook wel EPS isolatie. Isolatieparels worden vaak toegepast als isolatie van de spouwmuur. Bekijk de eigenschappen, voordelen en nadelen van isolatieparels.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Isolatieparels


Isolatieparels voor spouwmuurisolatie. Vergelijk i...Isolatieparels is polystyreen isolatie materiaal, dat gebruikt wordt voor spouwmuurisolatie. Isolatieparels klinkt heel kostbaar, maar het is gewoon piepschuim isolatie.

Isolatieparels worden gebruikt bij spouwmuurisolatie. Verschillen isolatieparels van isolatiekorrels? Isolatieparels isoleren goed en zijn geschikt voor een smalle spouwmuur. Wat zijn nog meer voordelen van isolatieparels? Onafhankelijke informatie, adviezen en tips.

Isolatieparels van polystyreen

Polystyreen kennen we allemaal als piepschuim. Polystyreen wordt afgekort als EPS isolatieparels. Een van de soorten isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. De piepschuim isolatieparels worden in de spouwmuur gespoten als EPS spouwmuurisolatie.
Alles weten over spouwmuurisolatie

Wat is piepschuim isolatie van EPS?

Isolatieparels zijn gewoon bolletjes piepschuim. Ze bestaan voor 2% uit polystyreen en voor de rest uit lucht. Deze EPS isolatieparels zijn licht en niet gevoelig voor vocht. De losse parels worden gebruikt voor spouwmuurisolatie, naast inblaaswol en pur-schuim. Ze hebben dan verschillende namen, zoals PS-parels of Termoparels. Samen met lijm worden ze in de spouw gespoten. EPS wordt ook gemaakt in de vorm van chips. Dan wordt het onder meer gebruikt voor kruipruimte isolatie.

Isolatieparels zijn gemaakt van polystyreen. Polystyreen isolatieparels kunnen verschillende isolatiewaarden hebben.

Polystyreen (PS) is het meest bekend als een isolatieplaat. Het kan goed tegen druk en heeft een hoge isolatiewaarde. Piepschuim bestaat uit koolstof en waterstof. De isolatieparels bevatten stilstaande lucht en hebben daarom een hoge isolatiewaarde.

Voor spouwmuurisolatie worden deze polystyreen isolatieparels in de spouw geblazen. Met lijm plakken de parels in de spouw aan elkaar. Daardoor kan het niet wegzakken of uit de spouw stromen.
Lees over isolatiemateriaal

Isolatiewaarde isolatieparels

De isolatiewaarde van polystyreen isolatieparels is verdeeld in 3 kwaliteiten: HR, HR+ en HR++.

  • Standaard isolatieparels hebben de isolatiewaarde HR.
  • Isolatieparels met een HR+ kwaliteit. (Dit zijn witte isolatieparels)
  • Isolatieparels met HR++ waarde (zwarte isolatieparels) hebben de hoogste isolatiewaarde (20% meer isolatie dan de HR+ isolatieparels).
Isolatieparels (de zwarte isolatiekorrels) hebben heeft een hoge isolatiewaarde en wordt veel gebruikt voor spouwmuurisolatie.
Lees alles over de isolatiewaarde

Isolatieparels voordelen en nadelen

Voordelen spouwmuurisolatie op een rij. Zijn er na...Isolatieparels zijn volledig waterdampdoorlaatbaar en laten de muur “ademen”.
Het vochtgedrag en de duurzaamheid van deze isolatiekorrels is goed. Op de criteria brandveiligheid en geluidsisolatie scoren polystyreen isolatieparels redelijk. Deze isolatieparels zijn bestand tegen schimmels en rot. Polystyreen isolatie is geurloos, je hebt geen geuroverlast.

Isolatieparels zijn een goed isolatiemateriaal een hoge isolatiewaarde. Isolatie parels met een HR++ isolatiewaarde hebben een goede prijs/ prestatie verhouding.

Deze isolatiekorrels zijn een goed alternatief wanneer je spouw te smal is voor andere soorten isolatiemateriaal. Verder wordt dit isolatiemateriaal gebruikt bij isolatie herstel.

Isolatieparels HR++
Polystyreen isolatie met de hoogste isolatiewaarde is de HR++ kwaliteit. Dit zijn zwarte isolatie parels, maar worden verschillend genoemd. Belangrijk is te letten op de isolatiewaarde van de isolatiekorrels.

Isolatie parels met een HR++ isolatiewaarde hebben een goede prijs/ prestatie verhouding. Deze ligt hoger dan die van de HR+ en de HR-kwaliteit.

Isolatieparels HR+
Polystyreen isolatieparels met de isolatiewaarde HR+ zijn eigenlijk isolatie parels van de tweede kwaliteit. Het zijn witte isolatie parels, maar worden ook anders genoemd.

De prijs/prestatie verhouding van polystyreen isolatie parels met HR+ waarde is redelijk, minder goed dan de HR++ isolatieparels.

Isolatieparels HR kwaliteit
De laagste kwaliteit zijn de isolatieparels met de isolatiewaarde HR. Deze standaard polystyreen isolatie parels hebben een redelijk isolerend vermogen. De isolatiewaarde ligt dus lager dan HR+ en de HR++ parels.

De prijs/prestatie verhouding van deze standaard polystyreen isolatie parels is de minste van de drie.

Isolatieparels vergelijken

Spouwmuurisolatie vergelijken: vergelijk alle soor...Wil je de voor- en nadelen van isolatieparels vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal? Ga dan naar Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Je kunt dan zien wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis.

Isolatieparels kun je vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal op:

  • Prijs/prestatie
  • Isolatiewaarde
  • Brandveiligheid
  • Dampdoorlatendheid
  • En nog meer

Vergelijk isolatieparels

Isolatieparels geschikt voor jouw huis?Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Wil je weten welk isolatiemateriaal is geschikt voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer spouwmuurisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na spouwmuurisolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiermateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Start de Koopwijzer
Isolatieparels en ander isolatiemateriaal

Naast isolatieparels zijn er nog andere soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie. Lees alles over:
glaswol
steenwol
pur isolatie
isolatieschuim
isolatiekorrels

Isolatieparels als beste isolatiemateriaal?

Beste keuze voor spouwmuurisolatieWat is het beste isolatiemateriaal voor jouw huis? Dat weet je als je spouwmuurisolatie offertes aanvraagt.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes aanvragen bij erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten, adviezen en de service vergelijken.

Vraag offertes spouwmuurisolatie

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie spouwmuurisolatie

Alles over spouwmuurisolatie
Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kosten

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie