Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Isolatieschuimen

soorten isolatieschuim

Spouwmuurisolatie: vraag advies aan bij isolatiebedrijf.

Isolatieschuim voor de spouwmuur. Bekijk alle isolatieschuimen. Welk isolatieschuim is geschikt? Vergelijk eigenschappen, voordelen en nadelen van isolatieschuim.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Isolatieschuim


Isolatieschuim. Bekijk en vergelijk isolatieschuim...Isolatieschuim is een soort isolatiemateriaal, dat veel wordt gebruikt voor spouwmuurisolatie. Naast het bekende PUR isolatieschuim is ook UF-schuim een isolatieschuim met een hoge isolatiewaarde. Beide isolatieschuimen worden ook gebruikt voor het herstellen van de isolatielaag in de spouw.


Alle soorten isolatieschuim op een rij. Hoe werkt isolatieschuim? Wat zijn eigenschappen, voordelen en nadelen van isolatieschuim? Onafhankelijk informatie, adviezen en tips.

Isolatieschuimen soorten

Er zijn 3 soorten isolatieschuim:

 • UF isolatieschuim heet officieel ''ureum formaldehyde isolatieschuim''. UF schuim is isolatieschuim dat vooral gebruikt wordt om spouwmuren te repareren.
 • PUR isolatieschuim is ook wel ''polyurethaanschuim''. Dit isolatiemateriaal wordt veel gebruikt voor spouwmuurisolatie en vloerisolatie.
 • EPS isolatieschuim is de afkorting van ''geëxpandeerd polystyreen schuim''. EPS als isolatieschuim is bestemd voor kruipruimte isolatie en niet geschikt voor spouwmuurisolatie.

Wat is isolatieschuim?

PUR schuim voor spouwmuurisolatie. Vergelijk isola...Het isolatieschuim UF moet je niet verwarren met PUR-schuim. Het is beide een soort isolatieschuim.

 • PUR isolatieschuim wordt gebruikt voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Alles weten over PUR isolatie
 • UF isolatieschuim wordt met name gebruikt voor het repareren van spouwmuren. Dit isolatieschuim is dus niet geschikt voor spouwmuurisolatie.

PUR is een kunststofschuim, een synthetisch isolatiemateriaal. Het is dat isolatieschuim dat zo lekker uitzet als het uit de spuitbus komt. Daardoor wordt het veel gebruikt voor spouwmuurisolatie. De luchtbelletjes houden de lucht in de spouwmuur vast.

Voor het maken van UF schuim is UF-hars nodig. In een schuimpistool vormt zich een vloeibaar schuim, dat meestal binnen één minuut stolt. UF schuim vloeit soepel in hoeken en moeilijk toegankelijke holten. UF schuim tast zelf geen kunststoffen aan, zoals leidingen of kabels.

Na het isoleren met UF isolatieschuim kan een geur blijven hangen. Meestal is dat binnen enkele dagen verdwenen. Ventileren helpt de geur van UF schuim weg te werken. Als de kamerzijde van de binnenmuur bestaat uit niet afgewerkt metselwerk is het verstandiger een ander isolatiemateriaal dan UF isolatieschuim te kiezen.
Alles weten over spouwmuurisolatie

Hoe werkt isolatieschuim?

Het isolatieschuim PUR wordt voor spouwmuurisolatie direct in de spouw gespoten. Pur isolatieschuim wordt gemaakt door twee vloeistoffen (polyol en isocyanaat) samen te voegen. In een chemische reactie wordt polyurethaan schuim gevormd. Gasbellen blazen het pur schuim op.

Het pur isolatieschuim wordt gemaakt terwijl het in de spouwmuur wordt gespoten. De schuimdruk zorgt dat het goed wordt verdeeld in de spouwmuur. Het isolatieschuim heeft een open structuur en zorgt ervoor dat de muren blijven “ademen”.
Lees over isolatiemateriaal

Isolatiewaarde isolatieschuim

De isolatiewaarde van isolatieschuim verschilt.

 • Pur isolatieschuim heeft een hoge isolatiewaarde (HR++).
 • De isolatiewaarde van UF isolatieschuim is standaard. UF isolatieschuim heeft een redelijk isolerend vermogen, maar heeft niet de HR+ of HR++ klasse.


Vochtige materialen isoleren slecht. Pas na droging krijgt isolatieschuim zijn isolatiewaarde. Normaal duurt het drogen van UF isolatieschuim 2 tot 3 weken. Mooi weer zorgt er voor dat UF-schuim sneller droogt. UF isolatieschuim heeft een fijne cel-structuur: 1 liter schuim bevat 5 miljoen cellen!
Alles weten over de isolatiewaarde

Isolatieschuim voordelen en nadelen

Voordelen spouwmuurisolatie op een rij. Zijn er na...Als na isolatie van de spouw wordt soms ureumformaldehyde schuim, beter bekend als UF-schuim, gebruikt. Dit is het beste isolatiemateriaal voor spouwmuurherstel.

UF isolatieschuim heeft een redelijk isolerend vermogen en een redelijke brandveiligheid en duurzaamheid. Dit isolatie schuim behaalt een goede score op vochtgedrag. Als geluidsisolatie materiaal kun je UF schuim beter niet kiezen. Het heeft een slechte geluidsisolatie waarde. Tijdens het isoleren van je spouw kan dit schuim wel wat geuroverlast geven. De prijs/prestatie waarde van UF-schuim is redelijk.
Wat zijn de voor-en nadelen van PUR isolatieschuim

Isolatieschuim vergelijken

Spouwmuurisolatie vergelijken: vergelijk alle soor...Wil je de voor- en nadelen van isolatieschuim vergelijken met ander isolatiemateriaal? Ga dan naar Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Je kunt dan zien wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis.

Isolatieschuimen kun je vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal op:

 • Prijs/prestatie
 • Isolatiewaarde
 • Brandveiligheid
 • Dampdoorlatendheid
 • En nog meer

Vergelijk isolatieschuimIsolatieschuim geschikt voor jouw huis?

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Wil je weten welk isolatiemateriaal is geschikt voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer spouwmuurisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na spouwmuurisolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Start de Koopwijzer
Isolatieschuim en ander isolatiemateriaal

Naast isolatieschuim zijn er nog andere soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie. Lees alles over:
glaswol
steenwol
pur isolatie
isolatieparels
isolatiekorrels

Isolatieschuim als beste isolatiemateriaal?

Beste keuze voor spouwmuurisolatieWat is het beste isolatiemateriaal voor jouw huis? Dat weet je als je spouwmuurisolatie offertes aanvraagt.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes aanvragen bij erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten, adviezen en de service vergelijken.

Vraag offertes spouwmuurisolatie

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie spouwmuurisolatie

Alles over spouwmuurisolatie
Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kosten

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie