Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwisolatie vocht

vochtproblemen

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Geeft spouwmuurisolatie vocht problemen? Vroeger waren er veel vochtproblemen met spouwmuurisolatie. Hoe zit dat nu? Spouwmuurisolatie kan vocht problemen zelfs oplossen.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie vocht


Spouwmuurisolatie verlaagt vocht in huis. Sommige huiseigenaren twijfelen over spouwmuurisolatie. Ze zijn bang voor vochtproblemen, zoals vochtplekken of vochtdoorslag door spouwmuurisolatie. Hoe zit dat?

Vochtproblemen muren

Vochtproblemen zijn ongezond en brengen schade met zich mee. Het houtwerk, de verf, het behang en je meubels worden door vocht aangetast. Vocht bevordert schimmels, bacteriën en huismijt. Waar ontstaan de vochtproblemen? Is het optrekkend vocht, door insijpelen van regenwater, condensatie of is er een lekke leiding? Daar moet het probleem worden aangepakt.

Koudebruggen zijn een belangrijke oorzaak van vochtproblemen. Een koudebrug is een plaats, die kouder is dan de omgeving. Daar wordt dus warmte sneller afgevoerd naar buiten. Vandaar de term ‘brug’. De spouwmuur kan koudebruggen bevatten. Luchtcondensatie en andere vochtproblemen , zoals schimmelvorming kunnen optreden.
Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat vochtproblemen van muren worden opgelost.

Vocht en schimmel muren

Schimmel op de muren wordt veroorzaakt door vocht. Schimmel verspreidt zich snel via de muren van een vochtige en slecht geventileerde omgeving. Dit vormt een groot risico voor de gezondheid.

Schimmels ontwikkelen de zeer schadelijke toxines, die je kunt inademen. Ze verzwakken het immuunsysteem en veroorzaken allergieën en ademhalingsstoornissen. Daarnaast beschadigen schimmels je huis en huisraad. Schimmel op de muren kun je voorkomen door spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie voorkomt vochtproblemen

Heeft jouw huis spouwmuren? De ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (de spouw) is gevuld met lucht als er geen spouwmuurisolatie in zit. Die lucht stroomt, en isoleert daardoor slecht. Op de koude binnenkant van een spouwmuur slaat vocht neer. De muur ‘beslaat’.

Met spouwmuurisolatie wordt de binnenkant van je muur warmer. Zo heeft neerslaand vocht minder kans en verklein je de kans op schimmelvorming.
Alles over spouwmuurisolatie

Vochtproblemen oplossen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kan vochtproblemen zelfs oplossen. Met name als de oorzaak zit in het neerslaan van vocht op de koude binnenzijde van buitengevel. Spouwmuurisolatie laat de lucht in de spouw stilstaan. DatSpouwmuur isoleren: bekijk de checklist van Hoe-Ko... voorkomt klimaatklachten door vochtige muren als:
  • kou
  • vochtdoorslag
  • optrekkend vocht
  • schimmelvorming

Met spouwmuurisolatie wordt de spouw opgevuld met isolatiemateriaal. De spouw isoleren houdt de kou buiten. Zo wordt de temperatuur van de binnenmuren flink hoger.  Moderne soorten isolatiemateriaal zorgen ervoor dat je spouwmuur kan blijven ‘ademen’. Zo verdwijnt het vocht uit de spouw. Deze materialen zijn dampopen en verleggen het zogenaamde dauwpunt van de spouwmuur.

Laat isolatie van de spouwmuur wel over aan een professioneel isolatiebedrijf. De spouwmuurisolatie moet een leven lang mee.
Hoe kies je een erkend isolatiebedrijf?

Vocht in huis heel normaal

Iedereen produceert vocht. Door te ademen, bij het koken, douchen en wassen. Bijna 10 liter per dag. Te veel vocht is niet normaal. Het verstoort de luchtkwaliteit in huis en geeft een onfris gevoel.
In een vochtig huis voelt het kil en ruikt het vaak muf. Probeer de luchtvochtigheid in huis onder de 60% te houden. Dat kun je gemakkelijk meten met een hygrometer.

Minder vocht in huis is gezonder wonen

Energiezuinig huis met spouwmuurisolatie. Hoe-Koop...Door isolatie van de spouwmuur is er in huis minder verschil in luchtvochtigheid. Dat zorgt voor een gezonder woonklimaat. Goed nieuws voor iedereen. Vooral voor mensen die gevoelig zijn voor die luchtvochtigheid in huis, zoals mensen met astma en reuma. Een droger huis vermindert bovendien de kans op allergische reacties, luchtwegklachten en  benauwdheid. Een droger en gezonder woonklimaat zorgt voor minder huisstofmijt, pissebedden, slakken en ander ongedierte.

Isoleren is ventileren
Isoleren? Dan ook ventileren! Alles over spouwmuur...Vóór de isolatie van je huis kon frisse lucht binnenkomen via kieren. Nu moet je daar zelf voor zorgen. Daarom is na spouwmuurisolatie ventilatie belangrijk.
Door te ventileren laat je voortdurend frisse lucht het huis in- en uitkomen. Buitenlucht bevat minder vocht dan binnenlucht, zelfs als het buiten nat is. Ventilatie voert vocht af. De lucht wordt droger. Door elke dag te ventileren houd je een gezonde en droge lucht in huis.
En dat is ook goed nieuws voor je cv-ketel. Die kan gemakkelijker droge lucht verwarmen dan vochtige lucht.

Ventileren is niet hetzelfde als luchten. Bij ventilatie zorg je voor een constante stroom van frisse lucht. Vaak via roosters boven de ramen.
Luchten doe je door elke dag een kwartiertje de ramen open te zetten. Dat effect is van kortere duur.

Andere problemen bij spouwmuurisolatie
Hebben de spouwmuren van jouw huis isolatie gekregen in de jaren ’70? Dan kunnen er andere problemen zijn die voor vocht zorgen in huis. Lees hier meer over bij problemen spouwmuurisolatie. Dan ontdek je ook wat je er aan kunt doen.
Bekijk spouwmuurisolatie problemen

Spouwmuren isoleren om vochtproblemen op te lossen?

Spouwmuurisolatie: de voordelen van spouwmuurisola...De spouwmuur isoleren kan bij huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975. Oudere woningen hebben geen spouw. Bij nieuwere woningen is de spouwmuur vaak al geïsoleerd.

Spouwmuurisolatie voorkomt vocht problemen, en heeft nog meer voordelen:
  • Je krijgt een comfortabel en behaaglijk aanvoelend huis.
  • De temperatuur van de binnenmuur gaat voelbaar omhoog.
  • Geen kille muur meer of muur die kou afstraalt.
  • Geen last meer van vochtige binnenmuren
  • Voorkomt vochtplekken, vochtdoorslag en schimmelproblemen in huis.
  • Geen last meer van schijntocht of trek.

Daarnaast kun je tot wel 25% op je energierekening besparen. Wil je weten welke voordelen spouwmuurisolatie heeft? Is jouw huis geschikt voor spouwmuurisolatie? We hebben de voorwaarden voor spouwmuurisolatie op een rij gezet.
Checklist spouwmuurisolatie

Vocht oplossen door spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...Vocht voorkomen of oplossen met spouwmuurisolatie? Dan kun je het beste een offerte aanvragen bij een ervaren isolatiebedrijf. Die doen bij jou thuis gratis en vrijblijvend onderzoek en geven dan een schriftelijke offerte af.

Vraag meerdere offertes aan voor spouwmuurisolatie. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Dan kun je de prijzen, het advies en de service goed met elkaar vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie muurisolatie:

Alles over spouwmuurisolatie
Spouwmuur
Beste spouwmuurisolatie

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten spouwmuurisolatie
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie