Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over vloerisolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Energielabel verhogen met vloerisolatieHeb je als huiseigenaar ook een voorlopig energielabel toegewezen gekregen? Sinds 1 januari moet je bij verkoop of verhuur van het huis een energielabel kunnen overleggen. Dit toont aan hoe energiezuinig jouw huis is. Met vloerisolatie kun je het energielabel verhogen, en daarmee de waarde van jouw huis.

Huiseigenaren hebben in januari post gekregen over het energielabel. Aan hun huis is een voorlopig energielabel toegekend, gebaseerd op het bouwjaar. De vraag of je vloerisolatie hebt, of een andere soort isolatie, is nog niet meegenomen. Een mooie kans om je energielabel te verbeteren!

Bij verkoop of verhuur van het huis moet je een definitief label hebben. Anders krijg je een boete. Zorg daarom voor een definitief, en beter, energielabel.
Lees verder over: Energielabel omhoog met vloerisolatie

Dag van de Duurzaamheid: vloerisolatie


Vloerisolatie en milieu. Vloerisolatie bespaart sc...Ken je de Dag van de Duurzaamheid? Er vinden op 9 oktober overal in Nederland duurzame acties plaats. Een duurzame actie die perfect is voor oktober: vraag offertes aan voor vloerisolatie!


Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid (9 oktober), uitgeroepen door de stichting Urgenda, kun je zien dat er al duizenden duurzaamheids-initiatieven in Nederland zijn. Iedereen wordt opgeroepen op die dag mee te doen aan een duurzame activiteit, of zelf een goed idee in de praktijk brengen.

Duurzame acties

Op de dagvandeduurzaamheid.nl/doemee website van de Dag van de Duurzaamheid zijn er volop tips voor duurzame dingen die je zelf kunt doen, op kantoor, thuis of met de hele straat. Thuis kun je bijvoorbeeld een stand-by-killer installeren. Of de verwarming een graadje lager zetten.

Vloerisolatie en besparen

Maar ja, dan kom je niet van die kille vloer af. Terwijl daar een zeer duurzame manier voor is. Misschien is dat een goede actie op de Dag van de Duurzaamheid: onderzoek eens hoeveel energie en geld je kunt besparen met vloerisolatie.
Lees verder: Dag van de Duurzaamheid: vloerisolatie

Fabels en feiten over kruipruimte-isolatie

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Kruipruimte-isolatie, is dat hetzelfde als vloerisolatie? De kruipruimte is voor veel mensen onbekend terrein. Daarom worden er ook zoveel oncontroleerbare verhalen verteld over kruipruimte-isolatie.  Dat kruipruimte-isolatie duur is, bijvoorbeeld. Of dat het frisse lucht tegenhoudt. Hier ontkrachten we een aantal fabels over kruipruimte-isolatie met de feiten.

1. Fabel of feit?
Kruipruimte-isolatie bespaart maar weinig

Besparingstips vloerisolatie. Hoeveel bespaart vlo...Bijna alle vormen van isolatie hebben als belangrijkste doel het besparen van energie. Met isolatie zorg je voor een warmere leefomgeving. Kruipruimte-isolatie is de uitzondering. Inderdaad, het is een feit, kruipruimte-isolatie bespaart maar weinig energie. Wil je besparen, dan kies je voor vloerisolatie.

Isoleren kruipruimte
Kruipruimte-isolatie wordt vooral toegepast om het probleem van een vochtige kruipruimte op te lossen. Veel kruipruimtes liggen lager dan het maaiveld (bijvoorbeeld de tuin om het huis). Hierdoor kan de bodem van de kruipruimte vochtig aanvoelen. Als ventilatie niet voldoende is om het vocht goed te reguleren, kan een isolatielaag op de bodem van de kruipruimte de vochtproblemen tegengaan.
Lees: Fabels en feiten over kruipruimte-isolatie

Fabels en feiten over vloerisolatie

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...

Vloerisolatie is grotendeels onzichtbaar. Het wordt onder de vloer aangebracht, maar werkt het ook? En bespaart het werkelijk geld op je stookkosten? Er zijn mensen die denken dat vloerisolatie heel duur is. Hier vind je een aantal fabels, en de feiten, over vloerisolatie.

1. Fabel of feit?
Vloerisolatie bespaart weinig geld

Besparingstips vloerisolatie. Hoeveel bespaart vlo...Vloerisolatie bespaart minder dan spouwmuurisolatie of dakisolatie. Dat is een feit. Maar dat vloerisolatie weinig geld bespaart, is een fabel. Met vloerisolatie bespaar je 10% tot wel 15% op je gasrekening. Per jaar verbruik je zo 250 m3 gas minder. Dat komt neer op zo’n € 160. Er zijn mensen die dat weinig vinden, maar voor veel mensen is dat de moeite waard.

Terugverdienen vloerisolatie
Doordat je zoveel minder gas verbruikt, verdient vloerisolatie zich binnen 7 tot 10 jaar terug. Naast de besparing heeft vloerisolatie nog een ander groot voordeel: je vloer voelt veel comfortabeler aan. Zeker als je parket, laminaat of plavuizen hebt, vloeren die vaak koud aanvoelen. Dat comfortabele gevoel is niet in geld uit te drukken.
Lees fabels en feiten over vloerisolatie

Geef je vloer het 'Blote voeten gevoel'


Vloerisolatie kiezen? Waar let je op? Volg de stap...Doe jij 's ochtends ook meteen sloffen aan omdat de kamervloer en keukenvloer om te rillen zo koud zijn? Dat kan ook anders. Geef je vloer het 'Blote voeten gevoel'! Met vloerisolatie. Comfortabel en ook nog eens goed voor een lagere energierekening.

Ook al is het in huis 20 graden: een koudere vloer geeft een rillerig en oncomfortabel gevoel. De verwarming hoger zetten heeft weinig zin: de radiatoren van de CV warmen de lucht op, maar niet de vloer.

Vloerisolatie en kruipruimte

Vloerisolatie is een goede oplossing voor dit probleem. In de kruipruimte onder de vloer is de temperatuur veel lager dan in huis. De warmte straalt via de vloer naar de kruipruimte, waardoor de vloer zonder isolatie koud aanvoelt.
Lees verder over: Geef je vloer het 'Blote voeten gevoel'

Verwen je Valentijn met een warme vloer!


Valentijn en vloerisolatie. Hoe-koop-ik.nlHeeft je geliefde thuis last van koude voeten? Toon op Valentijnsdag je warme gevoelens: verwen hem of haar met een warme vloer! Met vloerisolatie voelt een huis comfortabel en warm. En met vloerisolatie bespaart jouw Valentijn ook nog 10% op de energierekening!

Misschien ken je die situatie. De thermostaat geeft aan dat het in huis warm genoeg is. Maar door een kille vloer voelt het toch niet comfortabel. De thermostaat hoger zetten helpt niet. Je Valentijn zit het liefst met de voeten op de bank. In een dikke trui en met huissokken aan.
Lees verder: Verwen je Valentijn met een warme vloer!

Warme truiendag zonder pantoffels


Vrijdag 6 februari is het Warme Truiendag. Trek een warme trui aan en zet  de verwarming lager. Zo help je het milieu en bespaar je energie en geld. En je pantoffels hoef je niet aan.

Verminder CO2

Klimaatverandering blijft een actueel thema. Zo was 2014 het warmste jaar ooit gemeten. Met Warme Truiendag vraagt het Klimaatverbond één keer per jaar aandacht voor Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...klimaatverandering. Warme Truiendag is ontstaan in 2005 na het Kyoto-protocol. Het moet iedereen herinneren aan de afspraken van het verdrag. Doel is om wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook in Nederland. Je kunt zelf meedoen.
Lees verder: Warme truiendag zonder pantoffels

Gezond huis niet ‘top-of-mind’


Isoleren? Dan ook ventileren. Na vloerisolatie wor...Als we al druk zijn met het klimaat, gaat het over CO2 en smeltende ijskappen. Hoe is het eigenlijk met het binnenklimaat? Het klimaat in huis dus. Wat is het en wat kun je er aan doen?

Klimaat binnen

Over het binnenklimaat wordt veel geklaagd.“Het is hier te warm”, “Het is te koud”, “Het ruikt hier muf”. Veelgehoord uitspraken die iets zeggen over de kwaliteit van de lucht in huis. Daarbij draait het met name om temperatuur, tocht en luchtvochtigheid. We denken er nauwelijks over na. Maar er is veel aan te doen.

Lees verder over Gezond huis niet 'top of mind'

Vloerisolatie en nog meer besparen


Vloerisolatie of kruipruimte isolatie is meestal niet ingrijpend, maar wel effectief. Vloerisolatie levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder Vloerisolatie kosten. Hoeveel gaat vloerisolatie v...vocht in huis. Vloerisolatie bespaart al snel 5-7 kubieke meter gas per m2 per jaar.

Hoe kun je nog meer energie en geld besparen?
8 tips:

1. Doe ’s avonds 1 uur voor het slapen gaan de thermostaat naar 15 graden. Dat bespaart je gemiddeld € 50 per jaar.
2. Dicht naden en kieren met tochtstrips. Dat kun je eenvoudig zelf doen. Gemiddelde besparing: € 11 per jaar.
3. Plaats radiatorfolie tussen de muur en de radiator. Gemiddelde besparing: € 24 per jaar.
4. Verwarm geen ruimtes waar niemand is. Dit geeft een besparing van zo’n € 240 per jaar.
5. Ontlucht de verwarming en controleer of je deze bij moet vullen. Zo blijven de radiatoren efficiënt werken.
Lees verder: Vloerisolatie en nog meer besparen

Libelle Wonen "Vloerisolatie goed idee!"


In oktober besteedt Libelle Wonen aandacht aan isolatie.
Met de winter op komst een actueel onderwerp.
Met de juiste stappen kan je huis een stuk aangenamer voelen. Hoe-koop-ik.nl leverde de informatie aan.

Isoleer in stappen
Isolatie kun je doen om lagere maandlasten te krijgen. Je bespaart fors op je gasrekening en het comfort in huis wordt beter. Ook het milieu profiteert mee.
Lees het artikel over Vloerisolatie in Libelle Wonen.

TNO: “Pur vloerisolatie is veilig.”


TNO heeft onderzoek gedaan naar vloerisolatie met PUR-schuim. Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Volgens hun onderzoek levert vloerisolatie met pur geen gevaar op voor de gezondheid.

Onafhankelijk TNO onderzoek

TNO onderzocht 17 huizen in opdracht van Nuon en de NVPU (De Nederlandse Vereniging van Pur Fabrikanten). De bewoners hadden aangegeven gezondheidsklachten te hebben gekregen door de PUR vloerisolatie. TNO onderzocht de luchtkwaliteit en vond een zeer geringe hoeveelheid aan stoffen, die uit pur afkomstig zijn. Maar de concentratie was zo laag dat ze “ in alle gevallen onder gezondheidskundige limietwaarden blijven". TNO kan niet uitsluiten dat er een verband kan zijn bij bewoners, die al overgevoelig waren voor dit type stoffen.

TNO advies

TNO benadrukt dat vloerisolatie met pur schuim wel op de juiste manier en volgens alle regels moet worden aangebracht. Zo wordt de kans op eventuele gezondheidsrisico’s verkleind.
De branche heeft hiervoor al eerder extra richtlijnen opgesteld. Zo moeten de machines en producten voldoen aan de strenge Europese richtlijnen. De medewerkers moeten voldoen aan alle verplichte trainingen. Uitsluitend gecertificeerde verwerkers mogen de werkzaamheden uitvoeren. De consument moet goed geïnformeerd zijn over de te nemen voorzorgsmaatregelen zowel voor, tijdens als na de uitvoering. Deze richtlijnen worden streng gecontroleerd.
Lees verder: TNO: “Pur vloerisolatie is veilig”

Vakantiegeld? Stop het onder je vloer!


Je vakantiegeld is gestort of komt er deze maand aan. Wat doe jij ermee? Uitgeven in een zonnig oord? Sparen? Er is een manier om geld te verdienen met je vakantiegeld. Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...

Hoeveel vakantiegeld krijg je?

Ieder jaar is de uitbetaling van het vakantiegeld in mei of juni. Vakantiegeld, ook wel vakantiebijslag genoemd, is tenminste 8% van je loon. Ben je in loondienst, dan is vakantiegeld verplicht. Het bedrag wordt opgebouwd over het brutoloon. De uitbetaling zie je op je loonstrook. Als je eerder met vakantie gaat kun je soms een voorschot krijgen.
Het oorspronkelijke idee achter vakantiegeld is dat je het letterlijk kunt gebruiken om op vakantie te gaan. Maar veel mensen zien het als een extraatje. Ze gebruiken het voor hele andere doelen, dan de vakantie.

Niet op vakantie, dan maar sparen?

Ga je niet op vakantie? Heb je geen grote uitgave? Dan zetten veel consumenten het geld opzij. De banken willen de vakantiegeld stortingen graag ‘binnen’ houden. Consumenten worden juist in mei en juni gelokt om spaargeld bij ze te storten. Maar, de spaarrentes zijn erg laag vergeleken met enkele jaren terug. Als je € 2000 op een spaarrekening zet, heb je na een jaar € 40 meer. De gemiddelde spaarrekening levert momenteel een karige 2% rente op.

Met vakantiegeld je maandlasten verlagen!

Hoe? lees verder bij: Vakantiegeld? Stop het onder je vloer!

Energie akkoord 2014 in de maak

CO2 besparing kan door spouwmuurisolatie. Je bespa...


In juni komt er een “Energieakkoord”. Daarin staan maatregelen waarmee Nederland structureel duurzamer wordt. Het plan gaat helpen fors energie te besparen en daarnaast banen te creëren. De energie die we nog wel nodig hebben, moet groener.

Meer banen, minder energie
Het plan moet aan twee kanten snijden. Nederland moet structureel duurzamer worden. Daardoor gaan we fors minder energie verbruiken. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.
Om dit te bereiken zullen maatregelen nodig zijn , die tot extra banen lijden. Wel 10.000 per jaar, voor de komende 7 jaar. Dit zou betekenen dat economie en duurzaamheid aan elkaar gekoppeld worden. Daarvoor wordt al langer gepleit. Zo wordt energie besparen de  motor voor bedrijven en banen in de duurzame sector. Lees verder het vloerisolatie nieuws: Energie akoord in de maak.

PUR schuim in het nieuws


De afgelopen week was vloerisolatie met PUR schuim in het nieuws. Er zijn gezondheidsklachten gemeld die zijn ontstaan na het aanbrengen van de vloerisolatie. TNO doet onderzoek of er een verband is.Vloerisolatie garantie: hoelang krijg je garantie ...

Vloerisolatie met PUR al vaak toegepast

Pur schuim wordt al sinds de jaren 90 gebruikt voor vloerisolatie. Niet alleen in Nederland maar ook in vele andere landen om ons heen. In al die tijd zijn er gelukkig nooit gezondheidsklachten geweest. Het is daarom bijzonder dat dit nu wel het geval is. Vloerisolatie met pur schuim is een beproefde toepassing.

Twee soorten PUR schuim

Voor vloerisolatie wordt gebruik gemaakt van PUR met een gesloten celstructuur. Voor isolatie van de spouwmuur wordt een ander soort PUR schuim gebruikt. Namelijk PUR met een open celstructuur. 

Lees verder over PUR schuim in het nieuws

Akkoord woningmarkt en isolatie


Deze week is er in politiek Den Haag een akkoord gesloten om de woningmarkt te stimuleren. Wat betekent dit voor spouwmuurisolatie? En voor vloerisolatie?

In het akkoord is onder andere het volgende vastgelegd:

1. Verlaging van het BTW tarief 

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Dit geldt voor een periode van 1 jaar en start op 1 maart 2013.

2. Oprichting fonds voor energiebesparing

Er komt een fonds om energiebesparing te stimuleren in de bestaande bouw. In 2013 komt er 200 miljoen euro beschikbaar en volgend jaar 400 miljoen euro. De ene helft van deze bedragen is bedoeld voor bestaande huurwoningen, de andere helft voor bestaande koopwoningen.
Dit is geen subsidie maar een zogenaamd “revolverend fonds”. Via het fonds kun je een lening afsluiten voor energiezuinige investeringen in je woning. Een “revolverend fonds” leent dus geld uit, dat weer terugbetaald moet worden. Meestal inclusief rente. Het terugbetaalde geld kan weer opnieuw worden uitgeleend. Zo houdt het fonds zichzelf in stand. Over de voorwaarden van uitlenen is nog niets bekend.

Wat betekent verlaging van het BTW tarief voor isolatie?

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie geldt al enkele jaren een speciale BTW-regeling. Voor de arbeidskosten van isolatie geldt al het lage BTW-tarief van 6%.  En als de materiaalkosten een klein deel uitmaken van het totaal, dan vallen die ook onder het tarief van 6% BTW. Vaak is dat zo. Voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie heeft deze BTW-maatregel daarom geen extra effect. Het was al interessant. Dit lage BTW tarief voor isolatie is eigenlijk een soort subsidie isolatie.

Lees verder over: Akkoord woningmarkt en isolatie

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie