Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Isolatie houten vloer

houten vloer isolatie

Vloerisolatie? Check of jouw huis is geschikt.Na vloerisolatie geniet je van een comfortabel aanvoelend huis!

Houten vloer isoleren? Weet waar je op moet letten. Bekijk handige checklist. Lees slimme tips en onafhankelijke info voor het isoleren van een houten vloer.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Houten vloer isoleren


Een houten vloer isoleren geeft veel voordelen. Vloerisolatie kosten voor een houten vloer bereken...Je krijgt er een comfortabel en behaaglijk aanvoelend huis door. Wat kost een houten vloer isoleren? En waar moet je op letten?

Waarom een houten vloer isoleren?

Het isoleren van een houten vloer is een comfort maatregel. Op de benedenverdieping voorkomt het dat kou uit de kruipruimte je huis inkomt. De temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog: tot wel 4°C. Je hebt geen last meer van een koude vloer. Bovendien gaat je energierekening direct omlaag en is je houten vloer isoleren goed voor het milieu: vloerisolatie verkleint de CO2-uitstoot. Er zijn nog veel meer voordelen als je jouw houten vloer gaat isoleren.
Ontdek alles over vloerisolatie

Houten vloer isoleren is fijner wonen

Een geïsoleerde vloer houdt vocht en schimmels in de kruipruimte. De Geluidsisolatie door vloerisolatie?luchtkwaliteit in de woonkamer verbetert. Dat is een groot voordeel en extra goed nieuws voor mensen die last hebben van astma.

Vloerisolatie is ook een goed idee voor het verminderen van geluidsisolatie. Vooral in huizen waarvan de verdiepingsvloeren van hout zijn. Denk aan gestommel en het geluid van de tv, dat boven te horen is. Door de houten vloeren te isoleren is er minder overdracht van geluid.
Bekijk voordelen vloerisolatie

Houten vloer isoleren van bovenaf of onderaf

De hoogte van de kruipruimte bepaalt of je een houten vloer van bovenaf of van onderaf kunt isoleren. Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Elke situatie is anders.

Het isoleren van een houten begane grondvloer gebeurt bijna altijd vanuit de kruipruimte. Vaak wordt in de ruimte tussen de houten vloerbalken het isolatiemateriaal aangebracht. Daarvoor moet de kruipruimte tenminste 50 cm hoog zijn. Wil je een houten vloer isoleren zonder kruipruimte eronder? Of is de kruipruimte lager dan 50 cm? Dan kun je een houtenvloer ook isoleren van bovenaf. Hiervoor zijn speciale platen op de markt. Dit heeft vaak ook een effect op deuren en kozijnen.

Isolatiematerialen voor houten vloer

Een houten vloer kun je isoleren met verschillende isolatiematerialen. Vaak wordt hiervoor PUR schuim gebruikt. In een halve dag is je houten vloer geïsoleerd. Dit wordt veel gekozen omdat het een zeer hoge kierafdichting heeft. Hierbij wordt ook de onderkant van de vloerbalken meegespoten. Pur voor vloerisolatie. Onafhankelijke info en tip...Net als een deel van de buitenmuur. Zo worden kieren en koudebruggen voorkomen.

Een houten vloer kun je ook isoleren met steenwol, of met eps (piepschuim). Deze materialen zijn waterafstotend. Daardoor hebben ze een lange levensduur en vormen ze geen voedingsbodem voor schimmels. De vloer isoleren ook met thermokussens.
Bekijk alle materialen voor vloerisolatie

Wil je de voordelen en nadelen van isolatiemateriaal vergelijken op o.a. prijs/prestatie, isolatiewaarde, brandveiligheid? Ga dan naar Kijk & Vergelijk vloerisolatie. Je kunt dan zien wat de beste soorten isolatiemateriaal zijn voor jouw huis.

Kijk & Vergelijk vloerisolatie
Tips houten vloer isoleren

Overweeg je het laten isoleren van je houten vloer? Lees de 5 tips!

 • Tip 1: Kies voor een manier van isoleren die het best past bij jouw situatie. Zo voorklein je de kans op warmte lekken. Daardoor zal het effect van je houten vloer isoleren veel groter zijn.
 • Tip 2: Vergeet niet het luik van de kruipruimte te laten isoleren.
 • Tip3: Zorg dat het isolatiebedrijf extra aandacht besteedt aan de plekken waar de leidingen naar boven gaan.
 • Tip 4: Laat ook de verwarmingsbuizen in de kruipruimte isoleren met isolatiehoezen.
 • Tip 5: Is de kruipruimte vochtig? Dek dan de bodem af met isolatiefolie. Daardoor wordt de onderzijde van de houten vloer droger.

Houten vloer isoleren voor jouw huis?

Wil je weten of houten vloer isoleren mogelijk is voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer vloerisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na houten vloer isoleren, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Start de vloerisolatie Koopwijzer


Kosten houten vloer isoleren

Elke situatie is anders. Daardoor verschillen de kosten van houten vloer isoleren en is het belangrijk meerdere offertes op maat aan te vragen.
Bij het isoleren van een houten vloer wordt ook de oppervlakte van de vloerbalken meegerekend. Tel daarom 25% op bij de totale oppervlakte van de houten vloer.
In de onderstaande tabel zie je de kosten per type huis.

Het gemiddelde vloeroppervlak en de vloerisolatie kosten per type huis:

(alle aangegeven m2 zijn indicatief)

Type huis                       

Vloeroppervlak
(in m2 gem.)

Extra m2
(isoleren balken)
Extra m2
(funderings-
muren)
Vloerisolatie kosten
houten vloer
Vrijstaand 70 m2 +17 m2 +11 m2 € 2.400
2-onder-1 kap 55 m2 +14 m2 +10 m2 € 2.000
Hoekwoning 50 m2 +13 m2 +10 m2 € 1.800
Tussenwoning 45 m2 +11 m2 + 8 m2 € 1.600

Een houten vloer isoleren van een tussenwoning kost ongeveer € 1.600. Wat voor jouw huis de kosten voor vloerisolatie zijn hebt, weet je precies als je offertes aanvraagt bij een of meerdere isolatiebedrijven via hoe-koop-ik.nl. Je weet dan ook precies hoeveel energie je per jaar kunt besparen door vloerisolatie.

Kosten houten vloer isoleren terugverdienen

Naast de kosten zijn er ook opbrengsten. Met een houten vloer, die geïsoleerd is bespaar je gas. Ongeveer 3 m3 per jaar voor elke vierkante meter vloer. Zo verdien je de kosten van het isoleren van je houten vloer weer terug in ongeveer 7 jaar. De terugverdientijd is vooral afhankelijk van je stookgedrag, de buitentemperatuur en de hoeveelheid vocht in de kruipruimte.

Wil je weten wat houten vloer isolatie voor jouw huis gaat kosten? Vraag dan nu offertes aan.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...aanvragen bij erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie vloerisolatie:

Vloerisolatie
Kruipruimte isoleren

Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie