Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Isolatieplaten

voor vloerisolatie

Soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie en kruipruimte isolatie op een rij.

Isolatieplaten voor vloerisolatie: is dat het beste? Wat zijn de voordelen van isolatieplaten? En nadelen? Wat is de isolatiewaarde van isolatieplaten? Alles over isolatieplaten voor vloerisolatie.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Vloerisolatieplaten


Isolatieplaten voor vloerisolatie. Onafhankelijke ...Vloerisolatieplaten kunnen gemaakt zijn van glaswol, steenwol of EPS (geëxpandeerd polystyreen). De isolatieplaten worden aan de onderkant van de vloer bevestigd. Dit is arbeidsintensief.
Welke isolatieplaten voor de vloer hebben de beste isolatiewaarde? Wat zijn de voordelen van vloerisolatieplaten? En nadelen?

Isolatieplaten voor vloerisolatie kun je goed vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal. Zo maak je de juiste keuze. Alles over isolatieplaten voor vloerisolatie. Onafhankelijke info en tips.

Isolatieplaten voor de vloer

Een vloer kun je isoleren met isolatieplaten. Glaswol, steenwol of EPS zijn de materialen waarvan de vloerisolatieplaten gemaakt worden. Deze vloerisolatieplaten worden vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Vaak door de doe-het-zelver. Wel ontstaan er tussen de vloerisolatieplaten kieren, waardoor nog steeds warmte kan ontsnappen.
Bekijk alle soorten isolatiemateriaal

Isolatiewaarde isolatieplaten

Isolatieplaten verschillen in isolatiewaarde. De EPS isolatieplaten hebben de hoogste isolatiewaarde.Besparingstips isolatie. Isolatieplaten van glaswol hebben een hogere isolatiewaarde dan steenwol.
De isolatiewaarde, ook wel isolerend vermogen genoemd, is de belangrijkste waarde van isolerend materiaal. Bij isolatieplaten gebruikt als vloerisolatie ontstaan er kieren tussen de platen. Daardoor loopt de isolatiewaarde sterk terug.

Isolatieplaten voor vloerisolatie zijn er van glaswol, steenwol of EPS.
Lees over glaswol
Lees over over steenwol
Lees over EPS isolatie

Naast isolatieplaten zijn er nog andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie:
Isolatiekussens
PUR schuim

De isolatiewaarde is belangrijk bij het kiezen van isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Soorten isolatiemateriaal kun je indelen in drie klassen isolatiewaarde. Wat is de beste isolatiewaarde voor isolatiemateriaal?

Bekijk beste isolatiewaarde
Voordelen vloerisolatieplaten

Voordelen isolatiemateriaal voor vloerisolatie. On...Isolatieplaten zijn goed bestand tegen weersinvloeden, zijn rotvrij en vormen geen voedingsbodem voor ongedierte. Op vochtgedrag en brandveiligheid scoren isolatieplaten goed. Ook op duurzaamheid behalen isolatieplaten van glaswol, steenwol en EPS een goed resultaat.

Isolatieplaten verschillen in isolatiewaarde: EPS isolatieplaten hebben de hoogste isolatiewaarde. Glaswol isolatieplaten hebben een hogere isolatiewaarde dan die van steenwol.
De isolatieplaten kunnen alleen worden toegepast in een droge, goed geventileerde kruipruimte. Om deze platen aan te kunnen brengen moet je voldoende werkruimte hebben. Ga uit van een kruipruimte hoogte van 50 cm. Omdat ze niet buigen, moet ook de opening van je kruipruimte voldoende groot zijn.

Nadelen vloerisolatieplaten

Nadelen isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Onaf...Het grootste nadeel van isolatieplaten zijn de naden en kieren die ontstaan tussen de platen. Hierdoor ontsnapt nog steeds warmte vanuit de kamer door de vloer. En kou en vocht kan nog steeds vanuit de kruipruimte omhoog komen. Zo loopt het isolerend vermogen van isolatieplaten voor vloerisolatie enorm terug.
Ook zijn hoeken, spleten en de openingen rondom leidingen moeilijk goed te isoleren. Om dit op te lossen kun je met PUR-spuitbussen de kieren naden afdichten.

Er bestaan ook isolatiedekens. Dat kan handig zijn als je door een kleine opening je kruipruimte moet bereiken. Een nadeel van isolatiedekens is, dat ze snel gaan doorhangen. Daarmee verliezen ze een deel van hun isolatiewaarde. Ook het aanbrengen is lastiger.

Isolatieplaten vloer vergelijken

Vergelijk vloerisolatie op eigenschappen als isola...Wil je de voordelen en nadelen van isolatieplaten voor vloerisolatie vergelijken? Ga dan naar Kijk & Vergelijk vloerisolatie. Daar kun je isolatieplaten voor de vloer vergelijken op prijs/prestatie, isolatiewaarde, duurzaamheid en meer. Je kunt dan zien wat de beste isolatiematerialen zijn voor jouw huis. 

Kijk & Vergelijk vloerisolatie

 

Meer informatie vloerisolatie:

Ontdek alles over vloerisolatie
Hoe kies je isolatiemateriaal kruipruimte?

Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?

Wat is de beste vloerisolatie?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie