Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Kruipruimte isoleren

is jouw huis geschikt?

Last van een vochtige kruipruimte? Je lost het op met kruipruimte isolatie of vloerisolatie.

Bij welke huizen kun je de kruipruimte isoleren? Heeft jouw huis een geschikte kruipruimte voor vloerisolatie? Hoe gaat kruipruimte isolatie? Alles over kruipruimte isolatie.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Kruipruimte isolatie


Kruipruimte isolatie is een goede manier om een vochtige kruipruimte te isoleren. Door kruipruimte isolatie pak je problemen met vocht, schimmel, ongedierte of muffe lucht goed aan. Maar wat is kruipruimte isolatie eigenlijk?

Hier kom je te weten wat het verschil is tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie. En hoe dat werkt, het isoleren van de vloer of kruipruimte? Welke huizen zijn geschikt voor kruipruimte isoleren?
Ontdek alles over kruipruimte isolatie. Onafhankelijke info, tips en advies.

Wat is kruipruimte isoleren?

Is jouw huis geschikt voor vloerisolatie? Anders i...Veel mensen kennen vloerisolatie, en verwarren dit met kruipruimte isolatie. Maar er is een groot verschil. De kruipruimte isoleren doe je vooral om vochtproblemen tegen te gaan.

Isoleren van de kruipruimte voorkomt klachten als kou, optrekkend vocht en schimmelvorming door vocht in de kruipruimte. Kruipruimte isolatie wordt gebruikt als vloerisolatie niet mogelijk is. Je kruipruimte wordt voorzien van een laag isolatiemateriaal op de bodem. Vocht kan niet meer omhoog trekken en lucht in de kruipruimte komt stil te staan. Zo wordt de temperatuur van de kruipruimte hoger. Vochtproblemen vanuit de kruipruimte zijn door isoleren opgelost.

Kruipruimte isolatie is eenvoudig aan te brengen door een isolatiebedrijf, een verbouwing is niet nodig. Binnen een halve dag wordt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte aangebracht of gespoten.

Vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk...Heb je thuis last van optrekkend vocht? Of van een muffe lucht in huis en van koude voeten? Dat kan veroorzaakt worden door een te vochtige kruipruimte. De kruipruimte isoleren helpt.

Een vochtige kruipruimte kan veel oorzaken hebben. Vaak ligt dit aan de stand van het grondwater niveau of lekkage van de riolering. Ook bodemverzakking kan een oorzaak zijn. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Zo kan de beste oplossing gevonden worden.
Last van een vochtige kruipruimte?

Voor welke huizen is kruipruimte isolatie slim?

Kruipruimte isolatie is interessant bij huizen met vochtproblemen in de kruipruimte. Bijna 20% van In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...de huizen in Nederland heeft last van vocht. Teveel vocht in de kruipruimte kan gezondheidsklachten veroorzaken. Met name voor mensen met astma en reuma.

Vocht kan de constructie van je huis aantasten (rottende balken of vloerdelen). Vocht kan zorgen voor een muffe lucht in huis, of voor ongedierte, zoals muggen, pissebedden en zilvervisjes. Door het isoleren van de kruipruimte kun je dat soort problemen oplossen.
Is je kruipruimte droog, maar wil je meer warmtecomfort door een drogere vloer? Kijk dan of vloerisolatie iets is voor jouw huis.

Kruipruimte isolatie voor jouw huis?

Wil je weten of kruipruimte isoleren geschikt is voor je huis? Doe dan de vloerisolatie Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Koopwijzer. Dan weet je of vloerisolatie mogelijk is, welk soort isolatiemateriaal is geschikt en wat de vloerisolatie kosten en besparingen zijn.

Doe de vloerisolatie Koopwijzer
Wat zijn de voordelen van vloerisolatie kruipruimte?

Voordelen vloerisolatie op een rij. Een vochtige kruipruimte leidt tot een vochtig huis. Dat kan problemen opleveren voor de gezondheid en tal van andere praktische zaken. Een vochtige kruipruimte isoleren voorkomt hout- of betonrot, schimmel en vochtige muren en meubels.

Top 10 voordelen vloerisolatie kruipruimte:

 1. Geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte naar je woning.
 2. Een droger, behaaglijk aanvoelend huis.
 3. Voorkomt vocht, schimmel en zwamproblemen.
 4. Minder muffe lucht.
 5. Een droger huis is sneller warm te krijgen.
 6. Een lagere energierekening.
 7. Muffe lucht of ongedierte in huis zijn vaak proble...Gezonder woonklimaat.
 8. Vermindert de kans op allergische reacties.
 9. Zorgt voor minder huisstofmijt.
 10. Weert ongedierte als pissebedden, muggen, slakken en zilvervisjes.

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

Vloerisolatie informatie. Alles wat je moet weten ...De kruipruimte van je huis ligt veelal onder het maaiveld. Daarom kan er zich vocht verzamelen. Dat vocht bestrijd je door de bodem van de kruipruimte te isoleren.

Met kruipruimte isolatie breng je dus geen isolatie aan op de onderkant van de vloer, maar op de bodem van de te isoleren kruipruimte. Op de zandbodem wordt een laag isolerend materiaal gelegd. Vaak zijn dit isolatiechips of isolatieparels. Maar ook schelpen en isolatiematrassen zijn mogelijk.

Kruipruimte isolatie verlost je van vochtproblemen in de kruipruimte. Dat komt doordat het vocht niet meer condenseert tegen de vloer, maar tegen het isolatiemateriaal. Optrekkend vocht, schimmelvorming en een muffe lucht worden opgelost.
Kruipruimte isolatie zorgt ook voor een beperkte warmte isolatie. Kruipruimte isolatie wordt met name toegepast om vochtproblemen op te lossen.
Bekijk alle voordelen kruipruimte isolatie

Voor warmte isolatie is vloerisolatie de beste oplossing. Dan wordt de onderzijde van de vloer geïsoleerd. Welke voordelen heeft vloerisolatie nog meer?
Bekijk alle voordelen vloerisolatie

Hoeveel kruipruimte heb je nodig voor isolatie?

Heeft jouw huis een te isoleren kruipruimte? Dat kun je gemakkelijk nagaan. Bij de meeste huizen De hoogte van je kruipruimte bepaalt of vloerisola...met een kruipruimte zit een toegangsluik bij de voordeur of in de meterkast. Vraag anders aan de buren of zij een kruipruimte hebben. Misschien is bij jou het luik dicht gemaakt.

Op een bouwtekening van je huis kun je het ook nakijken. Het isolatiebedrijf kan dit ook voor je onderzoeken.
Je kruipruimte heeft een minimale hoogte nodig van 20 tot 30 cm voor kruipruimte isolatie. Er wordt dan een isolerende laag op de bodem van je kruipruimte aangebracht.
Kruipruimte isolatie aanbrengen is meestal in een halve tot hele dag klaar.
Hoe gaat isolatie aanbrengen kruipruimte?

Waar zit de kruipruimte?

Om je onder de vloer te verplaatsen moet je meestal kruipen. Daarom heet de ruimte onder de vloer de kruipruimte. In Vlaanderen heet de kruipruimte ook wel kruipkelder. De kruipruimte is een lage ruimte onder de vloer van de begane grond, die bereikt wordt door een zogeheten kruipluik. Dit luik bevindt zich in woningen meestal onder de vloermat achter de voordeur, in de meterkast of bij de achterdeur.

Als iemand zich daar moet verplaatsen – bijvoorbeeld om in de kruipruimte isolatie aan te brengen - kan dat alleen kruipend. De kruipruimte is meestal 80 cm hoog en ligt voor een groot gedeelte beneden het maaiveld. De hoogte van kruipruimtes kan echter sterk verschillen. De bodem is meestal afgewerkt met een laagje schoon zand.

Staat er water in de kruipruimte? Water in kruipruimte leidt tot stank en heeft effect op je gezondheid. Oorzaken van water in de kruipruimte en de gevolgen ervan.
Alles over water in kruipruimte

Kruipruimte isolatie materiaal

Vergelijk vloerisolatie op eigenschappen als isola...Er zijn meerdere soorten isolatiemateriaal voor kruipruimte isolatie. Bij de Kijk & Vergelijk kun je de voordelen en nadelen van isolatiemateriaal voor de kruipruimte vergelijken. Vergelijk isolatiechips, isolatieparels, isolatiematrassen en schelpen isolatie op prijs/prestatie, isolatiewaarde, vochtgedrag en meer.

Kijk & Vergelijk vloerisolatieHet soort isolatiemateriaal dat het beste bij jouw huis past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere isolatiebedrijven. Als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt, krijg je offertes van goede, erkende isolatiebedrijven die met verschillende soorten isolatiemateriaal werken. Zo weet je zeker dat er voor jouw huis de juiste soort isolatiemateriaal wordt gekozen.

Geen kruipruimte?

Veelgestelde vragen over vloerisolatie en kruiprui...Als je huis geen kruipruimte heeft, dan is kruipruimte isolatie of bodemisolatie niet mogelijk. Als je toch een droge, warme vloer wilt, dan zijn er 2 mogelijkheden.

 • Je kunt vloerisolatie aanbrengen door een isolatielaag op de begane grondvloer te leggen. Isolatie verhoogt zo de vloer met 5 tot 8 cm. Voor deze manier van vloerisolatie worden isolatieplaten gebruikt. De deuren zul je wel moeten inkorten, net als de plinten bij de keukenkastjes.
 • Je kunt de oude vloer verwijderen en een nieuwe vloer leggen met vloerisolatie aan de onderkant.

Kruipruimte isoleren voor jouw huis

Benieuwd wat de kruipruimte isolatie kosten zijn? Dit hangt o.a. af van de totale oppervlakte in m2 van de kruipruimte en het gekozen isolatiemateriaal. Bekijk de kruipruimte isolatieprijs van isolatiematrassen, isolatiechips, parels en schelpen.
Wat zijn de kosten kruipruimte isolatie?

Beste isolatiebedrijf voor vloerisolatie kiezen? H...Ieder huis, vloer en kruipruimte is anders. En er zijn meerdere soorten kruipruimte isolatie. Daarom is het belangrijk, dat een isolatie adviseur bij je thuis komt kijken. Hij onderzoekt:

 • de hoogte van je kruipruimte.
 • de situatie van de kruipruimte (is er vocht, zijn er schimmelplekken).
 • het aantal vierkante meters vloer.
 • het type vloer (hout, steen/beton).
 • de bereikbaarheid van je kruipruimte.
 • of de constructie van je vloer is aangetast.
 • hoe is de kruipruimte geventileerd.


Vervolgens krijg je deskundig advies welke soort kruipruimte isolatie voor jouw huis het beste is.
Zo’n kruipruimte isolatie adviesgesprek is gratis en vrijblijvend als je dat via hoe-koop-ik.nl aanvraagt. Ook krijg je dan te horen wat de kosten en besparingen zijn bij kruipruimte isolatie.

Kruipruimte isolatie advies en offertes

Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor kruipruimte isolatie. Dat kan gemakkelijk via hoe-koop-ik.nl. Met 1 aanvraag ontvang je offertes van erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van kruipruimte isolatie, de adviezen en service vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie vloerisolatie:

Ontdek alles over vloerisolatie
Hoe kies je isolatiemateriaal kruipruimte?

Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?

Wat is de beste vloerisolatie?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie