Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Kosten vloerisolatie

prijs vloerisolatie

Vloerisolatie kosten. Hoeveel gaat vloerisolatie voor jouw huis kosten? Je weet het als je de vloerisolatie Koopwijzer van hoe-koop-ik doet.

Hoe kun je de vloerisolatie kosten berekenen? Wat gaat voor jouw huis de vloerisolatie kosten? Verschilt de prijs van vloerisolatie voor het isolatiemateriaal? Alles over de vloerisolatie kosten.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Vloerisolatie kiezen?

gratis checklist

Vloerisolatie tip!

Hoe vergelijk je vloerisolatie kosten? Vraag offertes aan via hoe-koop-ik.nl
En ontvang GRATIS de checklist  'hoe vergelijk je vloerisolatie offertes'.

Vloerisolatie kosten


Wat kost vloerisolatie? De vloerisolatie kosten worden berekend per vierkante meter (m2). De vloerisolatie prijs ligt rond de € 25 per m2. Verschillen de kosten voor het isoleren van houten en betonnen vloeren? En is er subsidie vloerisolatie? Dat lees je hier. Onafhankelijke informatie over vloerisolatie kosten.

Vloerisolatie kosten per m2

De vloerisolatie kosten worden door een isolatiebedrijf berekend per vierkante meter (m2) Vloerisolatie kosten worden met name bepaald door ...vloerisolatie. Kosten worden dus voor een groot deel bepaald door je vloeroppervlak. De kosten voor vloerisolatie met PUR zijn voor een houten vloer hoger dan voor een betonnen vloer. Een houten vloer rust op balken. Die worden meegespoten. Er is voor vloerisolatie meer isolatiemateriaal en arbeid nodig dan bij een gladde, betonnen vloer.

Als vuistregel hanteer je voor de vloerisolatie prijs zo’n € 25 per m2. Dit zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen en inclusief 9% btw.

Vloerisolatie prijs

Is de vloerisolatie prijs dan niet afhankelijk van de soort vloerisolatie? De vloerisolatie kosten lopen voor het soort isolatiemateriaal niet zo uiteen. De vloerisolatie prijs wordt vooral bepaald door de arbeidskosten. Deze kosten zijn voor vloerisolatie met isolatieplaten veel hoger, omdat dit meer werk is dan het laten aanbrengen van vloerisolatie met PUR.
Ontdek alles over vloerisolatie

Vloerisolatie kosten advies

Wil je weten of vloerisolatie mogelijk is voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer vloerisolatie. Je Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...weet dan ook wat de besparing wordt na vloerisolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Start de vloerisolatie KoopwijzerVloerisolatie kosten berekenen

Als je weet hoeveel m2 vloer je hebt, kun je de vloerisolatie kosten ongeveer uitrekenen. Een deel Wat zijn de vloerisolatie kosten? Doe de vloerisol...van het metselwerk in de kruipruimte isoleren ze ook. Zo kan er geen warmte ontsnappen door het metselwerk. Die m2 worden ook opgenomen in de vloerisolatie kostprijs. We leggen uit hoe dat werkt:

Bepaal eerst hoeveel m2 vloer je hebt. Het metselwerk in de kruipruimte wordt mee gespoten in een hoogte van 30 cm. Om het totaal aantal m2 vloerisolatie te berekenen, moet je dat meenemen in de totale prijs. Dit zijn de extra m2 voor metselwerk in de kruipruimte. Neem 2 x de lengte en 2 x de breedte van de kruipruimte (de omtrek, dus). Vermenigvuldig dat met 0.30 m2. Die m2 tel je op bij de m2 van de oppervlakte van je vloer.

Een voorbeeld:

Een huis van 10 meter lang en 4 meter breed heeft een totale vloeroppervlakte van 40 m2. Daarbij komt dan de omtrek van de kruipruimte: 2 x 10 m  + 2 x 4 m = 28 m, vermenigvuldigd met 0.30 m. In dit geval 8.3 m2. Het totaal aantal m2 is dan 40+8.3= 48.3 m2.
Dat vermenigvuldig je met de vloerisolatie prijs per m2.

Vloerisolatie extra kosten

De prijs van vloerisolatie kan ook nog beïnvloed worden door andere zaken. Zijn er koudebruggen of constructiegebreken? Is de kruipruimte goed bereikbaar, ligt er puin? Moeten er extra ventilatieroosters geplaatst worden? Een isolatie adviseur zal dit bekijken.

Hoe snel verdien je de kosten terug van vloerisolatie?
Bekijk de terugverdientijd van vloerisolatie

Vloerisolatie kosten betonnen vloer

Is het lastig om je vloeroppervlakte te berekenen? Je kunt ook uitgaan van het volgende Vloerisolatie kosten voor een betonnen/ stenen vlo...vloeroppervlak per type huis en de bijhorende vloerisolatie kosten.

Het gemiddelde vloeroppervlak en de vloerisolatie kosten per type huis:

(alle aangegeven m2 zijn indicatief)

Type huis                       

Vloeroppervlak   
(in m2 gem.)

Extra m2
(funderingsmuren)
Vloerisolatie kosten
betonnen vloer
Vrijstaand 70 m2 +11 m2 € 2.000
2-onder-1 kap 55 m2 +10 m2 € 1.600
Hoekwoning 50 m2 +10 m2 € 1.500
Tussenwoning 45 m2 + 8 m2 € 1.300

Voor een tussenwoning zijn de vloerisolatie kosten ongeveer € 1.300 als je een betonnen vloer hebt. Voor een  2-onder-1-kap rond de € 1.600.
Is je begane-grondvloer van hout? Dan moet je een aantal m2 extra meerekenen voor de isolatie van de balken. Dat zie je in de tabel bij vloerisolatie kosten houten vloer.

Vloerisolatie kosten houten vloer

Als je een houten vloer wilt isoleren, moet je een aantal m2 extra meerekenen voor de isolatie van Vloerisolatie kosten voor een houten vloer bereken...de balken. Tel bij je vloeroppervlakte ongeveer 25% op. Dan zit je goed.
Is het lastig om je vloeroppervlakte te berekenen? Je kunt ook uitgaan van het volgende vloeroppervlak per type huis en de bijhorende vloerisolatie kosten.

Het gemiddelde vloeroppervlak en de vloerisolatie kosten per type huis:

(alle aangegeven m2 zijn indicatief)

Type huis                       

Vloeroppervlak
(in m2 gem.)

Extra m2
(isoleren balken)
Extra m2
(funderings-
muren)
Vloerisolatie kosten
houten vloer
Vrijstaand 70 m2 +17 m2 +11 m2 € 2.400
2-onder-1 kap 55 m2 +14 m2 +10 m2 € 2.000
Hoekwoning 50 m2 +13 m2 +10 m2 € 1.800
Tussenwoning 45 m2 +11 m2 + 8 m2 € 1.600
Voor een tussenwoning zijn de vloerisolatie kosten ongeveer € 1.600 als je een houten vloer hebt. Voor een 2-onder-1-kap rond de € 2.000.
Wat voor jouw huis de kosten voor vloerisolatie zijn hebt, weet je precies als je offertes aanvraagt bij een of meerdere isolatiebedrijven via hoe-koop-ik.nl. Je weet dan ook precies hoeveel energie je per jaar kunt besparen door vloerisolatie.

Voorbeeld vloerisolatie kosten berekenen

Hoe kun je vloerisolatie kosten berekenen? Alle in...De familie van Dijk berekende de vloerisolatie kosten en opbrengsten voor hun huis in Zeist. Een hoekwoning uit de jaren ’60. Het gezin bestaat uit vier personen, waarvan 2 kinderen. Vorig jaar hebben zij hun huis laten isoleren met vloerisolatie.
Kosten: € 1.700. Ze hebben zonder subsidie isolatie aan laten brengen.
Hun gasverbruik  van bijna 1950 m3 is na de vloerisolatie gedaald tot 1600 m3. Een besparing van 18% op hun gasrekening. Per jaar scheelt dit € 230 aan stookkosten.

De vloerisolatie kosten zijn dan in 7 jaar terugverdiend. Bij stijgende energieprijzen zullen ze de vloerisolatie kosten nog sneller terug verdienen.
En belangrijker nog: de vloer voelt nu eindelijk warm en comfortabel aan en het gezin heeft geen last meer van koude voeten of tocht over de vloer.
Bij de berekening gaan we uit van een m3 gasprijs van € 0,65 (incl. BTW en energiebelasting. Netwerkkosten niet meegerekend)

Vloerisolatie kosten verlagen

 Subsidie vloerisolatie 2018. Onafhankelijke info ...Er is een laag BTW-tarief van 9% voor vloerisolatie. Normaal is dat 21%. Dit is ook een soort subsidie van de overheid om energiezuinige maatregelen, zoals vloerisolatie, te stimuleren.

Het lage btw-tarief van 9% geldt op de kosten van arbeid bij vloerisolatie. Er zijn een aantal voorwaarden aan dit voordelige tarief verbonden. Een unieke kans om extra voordelig vloerisolatie te nemen.
Alles over subsidie vloerisolatie

Vloerisolatie kosten voor jouw huis

Wat worden de vloerisolatie kosten voor jouw huis? Is er subsidie? Isolatie bedrijven kunnen het je In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...precies vertellen als je voor jouw huis vloerisolatie offertes aanvraagt. Je weet dan ook precies hoeveel energie je per jaar kunt besparen door vloerisolatie.

Via hoe-koop-ik.nl kun je in een keer meerdere offertes aanvragen bij erkende isolatiebedrijven.

Vloerisolatie advies en offertes

De isolatie adviseur die bij je langs komt, verzamelt eerst gegevens voor hij iets kan zeggen over Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...de vloerisolatie kosten. Hij bekijkt je kruipruimte (de staat, hoogte en bereikbaarheid) en vloer. Zijn er vochtplekken die eerst aangepakt moeten worden? Zijn er koudebruggen? Moeten er nog aparte voorzieningen voor ventilatie genomen worden? Dit wordt meegenomen in het vloerisolatie advies en meegerekend in de vloerisolatie kosten.

Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor vloerisolatie. Dat kan gemakkelijk via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van vloerisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatie bedrijven vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie vloerisolatie kosten:

Kruipruimte isoleren kosten
9% BTW vloerisolatie
Waar let je op bij vloerisolatie offertes?
Besparing vloerisolatie

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie