Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Top 5 fabels en feiten

vloerisolatie

De voordelen en nadelen van soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie op een rij. En voor kruipruimte isolatie.

Fabels vloerisolatie. Vloerisolatie is duur? Vloerisolatie geeft veel overlast? Lees de 5 fabels en de feiten over vloerisolatie. Onafhankelijk.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Fabels vloerisolatie

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...

Over vloerisolatie bestaan veel fabels. Vloerisolatie is grotendeels onzichtbaar. Het wordt onder de vloer aangebracht, maar werkt het ook? En bespaart het werkelijk geld op je stookkosten? Er zijn mensen die denken dat vloerisolatie heel duur is. Hier vind je de meest gehoorde fabels, en de feiten, over vloerisolatie.

1. Vloerisolatie fabel of feit?
Vloerisolatie bespaart weinig geld

Besparingstips vloerisolatie. Hoeveel bespaart vlo... Vloerisolatie bespaart minder dan spouwmuurisolatie of dakisolatie. Dat is een feit. Maar dat vloerisolatie weinig geld bespaart, is een fabel. Met vloerisolatie bespaar je 10% tot wel 15% op je gasrekening. Per jaar verbruik je zo 250 m3 gas minder. Dat komt neer op zo’n € 160. Er zijn mensen die dat weinig vinden, maar voor veel mensen is dat de moeite waard.

Terugverdienen vloerisolatie
Doordat je zoveel minder gas verbruikt, verdient vloerisolatie zich binnen 7 tot 10 jaar terug. Naast de besparing heeft vloerisolatie nog een ander groot voordeel: je vloer voelt veel comfortabeler aan. Zeker als je parket, laminaat of plavuizen hebt, vloeren die vaak koud aanvoelen. Dat comfortabele gevoel is niet in geld uit te drukken.
Bekijk de vloerisolatie besparing

2. Vloerisolatie fabel of feit?
Vloerisolatie is duur

Vloerisolatie kosten. Hoeveel gaat vloerisolatie v...Wat je duur vindt, is voor iedereen verschillend. Maar er worden nogal wat fabels verteld over de prijs van vloerisolatie. Een veel vertelde fabel is dat vloerisolatie duur is. Mensen denken dat je duizenden euro’s kwijt bent. Ook hoor je verhalen dat je van te voren niet weet hoeveel het uiteindelijk gaat kosten. Dat zijn allemaal fabels.

Kosten vloer isoleren precies weten
Feit is dat vloerisolatie ongeveer € 25 per m2 kost. Daarin is het isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten al inbegrepen. Vloerisolatie voor een tussenwoning kost gemiddeld € 1.300, voor een 2-onder-1-kap is dat gemiddeld € 1.600.
En dat je van tevoren niet goed weet hoeveel vloerisolatie kosten gaat? Als je een of meerdere offertes opvraagt, bij goede en betrouwbare bedrijven, weet je precies waar je aan toe bent.
Vraag nu 3 offertes aan

Wil je eerst zelf bekijken wat de vloerisolatie kosten zijn voor jouw huis?
Doe dan de Koopwijzer vloerisolatie

3. Vloerisolatie fabel of feit?
Van vloerisolatie merk je weinig

Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Vloerisolatie zorgt er voor dat de kou van de kruipruimte niet in de vloer dringt. Een koude vloer zorgt voor een oncomfortabel gevoel aan je voeten. De warmte van de verwarmingsradiatoren gaat omhoog, dus de vloer warm je daar niet mee op. Hoe hoog je de thermostaat ook zet, van die koude vloer kun je alleen maar verlost worden door vloerverwarming of vloerisolatie.

Vloerisolatie: 4 graden
Uit onderzoek blijkt dat de temperatuur van de vloer met maar liefst 4 graden stijgt als er vloerisolatie is toegepast. Zonder dat de verwarming hoger hoeft. Dat geeft een ander gevoel. Kun je eindelijk eens zonder sloffen of schoenen aan in huis lopen. Sterker nog: doordat de vloer comfortabeler aanvoelt, kun je de verwarming waarschijnlijk lager zetten.
Vloerisolatie heeft nog meer voordelen. Ontdek ze allemaal!
Bekijk alle voordelen vloerisolatie

4. Vloerisolatie fabel of feit?
De vloer moet worden opengebroken

Geluidsisolatie door vloerisolatie?Soms twijfelen mensen over het laten aanbrengen van vloerisolatie omdat ze bang zijn dat de hele vloer opengebroken moet worden. Bij het leggen van die plavuizenvloer, of dat mooie visgraatparket, was het ook al dagenlang rommel. Moest je tijdelijk wonen op de slaapkamer.

Binnen een halve dag vloerisolatie
De meeste vloerisolatie is binnen een halve dag aangebracht. Dat merk je nauwelijks. En het beste nieuws: de vloer hoeft helemaal niet opengebroken te worden. Veel soorten vloerisolatie worden gewoon vanuit de kruipruimte aangebracht.
Wil je weten hoe dat werkt, vloerisolatie?

5. Vloerisolatie fabel of feit?
Vloerisolatie geeft vochtproblemen

Isolatie en vochtbestrijding. Onafhankelijke isola...Vloerisolatie en vochtproblemen worden vaak in één adem genoemd. Maar niet omdat vloerisolatie voor vochtproblemen zorgt. Dat is een fabel. Vloerisolatie voorkomt juist problemen met optrekkend vocht uit de kruipruimte.

Opkruipend vocht
Als je een relatief vochtige kruipruimte hebt, dan kan dat vocht de onderkant van de vloer aantasten (schimmels) of in de muur omhoog kruipen. Door op de juiste manier vloerisolatie aan te brengen, en te zorgen voor voldoende ventilatie in de kruipruimte, wordt aan het vochtprobleem juist een einde gemaakt.

Zijn er nadelen bij vloerisolatie of kruipruimte isolatie? Meestal blijken vloerisolatie nadelen misverstanden te zijn.
Lees alles over de vloerisolatie nadelen

Overtuigd dat vloerisolatie nadelen vooral misverstanden zijn? Meer weten over vloerisolatie, hoe het werkt en hoe je kiezen kunt voor de beste vloerisolatie? Bekijk alle info, tips en checklists.

Ontdek alles over vloerisolatie


Vloerisolatie offertes

Vraag nu meerdere offertes aan. Met een aanvraag via hoe-koop-ik.nl ontvang je 3 offertes van van verschillende isolatiebedrijven. Gratis en Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van vloerisolatie, de isolatie adviezen en service vergelijken.

Wij hebben al kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''
Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie