Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Fabels HR glas

en feiten dubbel glas

Isolatieglas. Info en tips over isolatieglas. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl dubbel glas.

Fabels over dubbel glas. Dubbel glas kost meer dan het opbrengt? Gewoon dubbel glas is het zo goed als HR++ glas? Onafhankelijke info. Top 5 fabels en feiten van dubbel glas.

Meer dubbel glas

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dubbel glas

Fabels dubbel glas


Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...Dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas, dat weten de meeste mensen wel. Maar als je overweegt om dubbel glas te nemen, wil je eigenlijk wel meer weten. Helaas kloppen niet alle verhalen die over dubbel glas verteld worden. Wat is feit, en wat is fabel?

Fabel dubbel glas 1: Kost meer dan het opbrengt

Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...Misschien ken je die verhalen wel, van mensen die het onzin vinden om dubbel glas te nemen. Omdat het alleen maar veel geld kost, en dat je die som nooit terugverdient. Dat soort fabels ontstaan omdat mensen niet goed weten hoeveel gas ze verbruiken voor verwarming.

Dubbel glas aanbrengen in je hele huis is een flinke investering. Maar het is een van de meest rendabele investeringen die je kunt doen. Zelfs al je al wat ouder dubbel glas hebt, kun je dit vervangen door het nieuwste superzuinige isolatieglas.
Meer over dubbel glas vervangen

Kosten en besparingen
Dubbel glas prijs. Onafhankelijke info van hoe-koo...HR ++ glas, het meest gekozen dubbel glas, kost gemiddeld € 80 per m2. Daar komen de kosten voor het plaatsen bij. Als je circa 20 m2 van dit glas laat plaatsen, kost dat tussen de € 2.000 en € 2.500.

Je bespaart ongeveer € 400 per jaar op je gasrekening. Dat betekent dat het dubbel glas zich binnen 5 tot 6 jaar terugverdient. Na 25 jaar heb je
€ 20.000 bespaard! Wil je weten wat dubbel glas voor jouw huis kost en bespaart?
Doe dan de Koopwijzer dubbel glas

Fabel dubbel glas 2: Alle soorten zijn gelijk 

HR glas, HR+, HR++ of HR+++. Onafhankelijke info v...Dat er verschil is tussen enkel glas en dubbel glas, is voor iedereen wel duidelijk. Je ziet immers het verschil tussen een enkele of een dubbele glasplaat. Sommige mensen kijken niet verder dan dat. Ze roepen dat alle soorten dubbel glas prima zijn, en dat goedkoop dubbel glas net zo goed is als duurder dubbel glas.

Dubbel glas met hoog rendement
Dat is een fabel. Dubbel glas heb je in allerlei kwaliteiten. Er is gewoon dubbel glas, met lucht tussen de glasplaten. En er is HR-glas, waarbij HR staat voor Hoog Rendement. Dit glas bevat geen lucht tussen de glasplaten, maar speciale edelgassen die extra goed isoleren.
Lees meer over de soorten dubbel glas

Ook heeft HR-glas vaak een coating; een dun, doorzichtig laagje dat extra isoleert. Je hebt HR-glas, HR+ glas, HR++ glas en HR +++glas. De laatste heeft geen twee, maar drie glasplaten. De meeste mensen kiezen voor  HR++ glas, omdat dit de beste prijs-prestatieverhouding heeft.
Verschillen in HR glas

Fabel dubbel glas 3: Kozijn moet aangepast worden

Zelf dubbel glas plaatsen? Onafhankelijke info van...Als je nu al dubbel glas hebt, en je wilt het vervangen door een betere soort dan hoeft er meestal niets aan het kozijn te gebeuren. Als je nu enkel glas hebt, en dat gaat vervangen door dubbel glas, dan is het mogelijk dat ook het kozijn moet worden aangepast.

Advies vragen
Het is een feit dat dubbel glas dikker is dan enkel glas. Heb je hele oude, smalle, raamkozijnen, dan past het dubbel glas er eenvoudigweg niet in. Maar het is niet altijd het geval; er zijn ook volop oude huizen waar dubbel glas geplaatst kan worden zonder veel werk aan de kozijnen. Vraag een ervaren glaszetter om advies. Als je een vrijblijvende offerte opvraagt bij een vertrouwd glasbedrijf, komt de glaszetter altijd eerst de situatie opnemen.
Dubbel glas plaatsen

Fabel dubbel glas 4: Je krijgt pas achteraf de totaalkosten

Bespaar tot € 400 met dubbel glas. Onafhankelijk...Laatst gehoord op een verjaardagsfeestje: ”Ze slaan er maar een slag naar, die glaszetters. Noemen een leuke prijs om je over de streep te trekken, en als je dan ja hebt gezegd, dan komen er nog allerlei kosten bij. Van werk aan het kozijn tot aan voorrij- en schoonmaakkosten.”

Offertes aanvragen
Dat er beunhazen zijn in de bouwwereld, is een feit. Maar dit verhaal is een fabel als je eerst offerte opvraagt bij een betrouwbaar glasbedrijf. Om een goede offerte te maken komt zo’n glasbedrijf eerst bij jou thuis de situatie opnemen en jouw wensen doorspreken. Het verstrekt een duidelijke offerte op papier waar alle kosten op vermeld staan. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
Vraag dubbel glas offertes aan

Fabel dubbel glas 5: Geen effect op waarde huis

Verhoog je energielabel van je huis met dubbel gla...Dat je elk jaar geld kunt besparen met dubbel glas, dat weten de meeste mensen wel. Als je in een gemiddelde tussenwoning enkel glas vervangt door HR++ glas, dan kun je wel tot € 400 per jaar besparen op je gasrekening. Maar dubbel glas heeft ook nog een ander financieel gevolg: jouw huis wordt meer waard.
Bekijk het energielabel met dubbel glas

Voorzien van dubbel glas
Dat dit een feit is, zie je terug in alle beschrijvingen van huizen die te koop staan. ‘Voorzien van dubbel glas’ staat er niet voor niets vermeld. Het is iets waar bij het taxeren van de woningwaarde altijd op gelet wordt. Als je dubbel glas laat aanbrengen, stijgt je energielabel ook met een stap. Dat betekent dat eventuele kopers meer geld voor je woning over hebben.
Vergelijk dubbel glas


      Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...

Overtuigd van de feiten van dubbel glas? Dubbel glas kent nog veel meer voordelen. Zo bespaart dubbel glas veel geld. Je energielabel gaat omhoog. En met dubbel glas voelt je huis behaaglijker aan.
Bekijk alle voordelen dubbel glas

Offertes dubbel glas

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...Plannen voor dubbel glas? Vraag dan nu meerdere offertes aan. Dat kan via hoe-koop-ik.nl met 1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van dubbel glas, adviezen, en service van glasbedrijven vergelijken.

Vraag dubbel glas offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Meer informatie dubbel glas

Dubbel glas info &tips
Wat is de dubbel glas prijs?
Hoe kies je een glaszetter?

Welk glas past bij jou?

Doe de dubbel glas Koopwijzer

Direct advies voor jouw huis.

Welk dubbel glas is geschikt?

Wat zijn de dubbel glas kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dubbel glas offertes

Dubbel glas? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende glasbedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Gratis 2 handige checklists bij offertes aanvragen...


Vergelijk dubbel glas

Kijk & Vergelijk dubbel glas.
Alle soorten glas:
Standaard isolatieglas
HR glas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas
vergelijk dubbel glas

dubbel glas: alle informatie