Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwisolatie herstel

muurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Geeft spouwmuur- isolatie problemen? Vroeger waren er veel vocht problemen met spouwmuurisolatie. Hoe zit dat nu? Lees over de problemen spouwmuurisolatie en de oplossingen.

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie verwijderen


Spouwmuurisolatie verwijderen is een goede oplossing om weer een comfortabel warm, zuinig en droog huis te krijgen.

Heeft jouw huis 35 jaar oude spouwmuurisolatie? Spouwmuurisolatie herstel is tegenwoordig eenvoudig! Spouwmuurisolatie verwijderen is net zo makkelijk als het huis voorzien van nieuwe spouwmuurisolatie. Zonder overlast en binnen een dag!

Spouwmuurisolatie verwijderen : de oorzaken

Spouwmuurisolatie herstel wordt vooral toegepast bij spouwmuren die in de jaren ’70 en ’80 zijn gevuld met spouwmuurisolatie. Spouwmuur isoleren: bekijk de checklist van Hoe-Ko...Verwijderen kan nodig zijn, omdat het isolatiemateriaal van 35 jaar oud, of nog ouder, weggezakt of verpulverd is.

In die jaren was spouwmuurisolatie in opkomst. Spouwmuurisolatie uit de jaren ’80 en ouder was voor die tijd goed materiaal. Maar het had soms te maken met ‘kinderziektes’. Of het isolatiemateriaal is aangetast door veroudering.
Ook de technieken om spouwmuurisolatie aan te brengen waren vroeger nog niet zo goed als nu. Isolatiemateriaal als steenwol of glaswol, populair in de jaren ’80, kan daardoor in de loop van de tijd inzakken. UF-isolatieschuim kan scheuren en verpulveren.
Alles over spouwmuurisolatie

Gevolgen verouderde spouwmuurisolatie

Jaren ’80 spouwmuurisolatie die ingezakt of verpulverd is, heeft nauwelijks isolerende waarde. De energierekening is dus veel hoger dan nodig.
Bovenin de spouwmuur zit alleen maar lucht, en onderaan vormt de opgehoopte spouwmuurisolatie een ‘koudebrug’, een sluipweg voor kou van buiten om de muren binnen te dringen. Daarom is het slim om deze spouwmuurisolatie te verwijderen.

Kosten van energieverbruik zijn niet de enige reden. Door de slechte spouwmuurisolatie worden de muren, en dus het hele huis, kouder. Vocht uit de lucht slaat als condens neer op de muren, met vochtproblemen en schimmels als gevolg. Dat kan zorgen voor problemen met behang, wandbekleding of stucwerk. Schimmels en vocht leiden ook tot gezondheidsklachten.
Hoe voorkom je vocht met spouwmuurisolatie?

Extra stookkosten, kou in huis en vochtproblemen zijn het gevolg van ingezakte spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie herstel, of muurisolatie verwijderen, is dan raadzaam. Zeker omdat het vocht uiteindelijk de constructie van het huis kan aantasten. De oplossing: oude spouwmuurisolatie verwijderen en goede, nieuwe isolatiematerialen in de spouwmuur aanbrengen.
Bekijk de Top 4 spouwmuurisolatie problemen

Waarom spouwmuurisolatie herstel?

De redenen waarom veel mensen kiezen voor spouwmuurisolatie herstel:

 • De woning is niet meer goed geïsoleerd.
 • Meer gasverbruik voor een aangename temperatuur in huis.
 • Koude en vochtige muren.
 • Schimmelplekken op de muren.

Muurisolatie verwijderen is dan de beste keuze. De huidige methodes voor spouwmuurisolatie verwijderen kosten vaak veel minder moeite dan spouwmuurisolatie herstel. Een goed isolatiebedrijf zuigt het oude isolatiemateriaal simpelweg uit de spouwmuur.

Hoe weet je of spouwmuurisolatie verwijderen nodig is?

Spouwmuurisolatie informatie: alles over spouwmuur...Het eerste waar je op kunt afgaan is het bouwjaar van jouw huis.
Is het gebouwd in de jaren ’70 of ’80 en heeft het huis spouwmuurisolatie? Dan loop je de kans dat spouwmuurisolatie herstel nodig is om het huis weer goed te isoleren.
Is het huis comfortabel warm? Of moet je toch wel erg veel stoken, terwijl het huis geïsoleerd is? Heb je last van koude muren of onverklaarbare vochtplekken? Heb je los isolatiemateriaal in de kruipruimte aangetroffen? Ook dat zijn aanwijzingen dat spouwmuurisolatie verwijderen nodig kan zijn.

Een ervaren isolatiebedrijf kan onderzoeken hoe de staat van de spouwmuurisolatie is. Dat gebeurt bijvoorbeeld door met een camera in de spouw te kijken.  Zo’n onderzoek is gratis en je zit dan nergens aan vast. Wel weet je dan zeker of spouwmuurisolatie herstel nodig is, en kun je bespreken of de kosten van spouwmuurisolatie verwijderen opwegen tegen de besparing die het geeft.
Lees de grootste fouten bij spouwmuurisolatie

Wanneer spouwmuurisolatie verwijderen?

Oude spouwmuurisolatie verwijderen gebeurt vaak als een huis helemaal gerenoveerd wordt. Een nieuwe koper laat het huis vaak verbouwen en wil ook dat het comfortabel geïsoleerd is. Het verwijderen van oude spouwmuurisolatie geeft weinig overlast. Het kan daarom op elk moment. Bijvoorbeeld als je ontdekt dat de jaarafrekening van het energiebedrijf veel hoger is dan verwacht. Ook de komst van het nieuwe energielabel zorgt dat meer mensen oude muurisolatie verwijderen gaan.

Hoe gaat spouwmuurisolatie verwijderen?

Tegenwoordig is spouwmuurisolatie verwijderen een vaak toegepaste techniek. Het is net zo eenvoudig als het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Het ziet er bovendien bijna hetzelfde uit!
Het begint natuurlijk met een goed onderzoek van de spouwmuur door het isolatiebedrijf. De staat van de spouwmuurisolatie wordt in kaart gebracht. Als spouwmuurisolatie herstel nodig is, krijg je een advies:

 • Techniek 1: De oude spouwmuurisolatie verwijderen en de spouw vullen met nieuw isolatiemateriaal.
 • Techniek 2: De spouwmuurisolatie aanvullen van bovenaf.


Spouwmuurisolatie verwijderen is eenvoudig: onderaan de gevel worden enkele stenen verwijderd. Daarop worden grote slangen aangesloten. Bovenin de gevel worden kleine gaatjes geboord, waardoor lucht met hoge druk de spouwmuur in wordt geblazen. Zo wordt de oude spouwmuurisolatie uit de muur geblazen, keurig opgevangen en afgevoerd. De stenen worden teruggeplaatst, de gaatjes gevoegd en binnen een dag is het verwijderen van spouwmuurisolatie gebeurd.

Hoe lang duurt spouwmuurisolatie verwijderen?

Hoelang duurt spouwmuurisolatie? hoe-koop-ik.nl On...Meestal kost spouwmuurisolatie verwijderen voor de hele woning 1 werkdag. Met de machines waarmee je spouwmuurisolatie verwijderen kunt, kan een vakman zo’n 100 m2 spouwmuur per dag aan. Je merkt er eigenlijk weinig van.

Wat gebeurt er met spouwmuurisolatie na verwijderen?

Spouwmuurisolatie verwijderen gebeurt door het materiaal weg te zuigen door slangen, die zijn aangesloten op een container die het isolatiemateriaal opvangt. Daardoor is het verwijderen een stofvrij proces. Nadat alle isolatiemateriaal verwijderd is, wordt het afgevoerd om op een milieuvriendelijke manier verwerkt te worden. Het materiaal kan soms worden gerecycled voor een tweede leven.

Spouwmuurisolatie verwijderen en aanbrengen

Vaak wordt, na het spouwmuurisolatie verwijderen, aansluitend een nieuwe isolatielaag aangebracht in de spouwmuur. De voordelen:

 • Slechts 1x onderzoek en advies nodig.
 • Werkzaamheden zijn aansluitend te plannen.
 • Binnen 2 dagen weer een comfortabel en zuinig huis.
 • Uitvoering en garantie in 1 hand.
 • Combinatie prijstechnisch gunstig.


Verschil oude isolatie en nieuwe isolatie

Voordelen spouwmuurisolatie op een rij. Zijn er na...In de jaren ’80 en daarvoor stond spouwmuurisolatie nog in de kinderschoenen. De isolatiematerialen  en technieken voor spouwmuurisolatie waren nog niet zo goed ontwikkeld. Tegenwoordig is de isolatiewaarde van spouwmuurisolatie veel groter. Bovendien is de duurzaamheid van de materialen sterk verbeterd. Net als het aanbrengen van de spouwmuurisolatie. Het wordt verlijmd om inzakken te voorkomen. Op nieuwe spouwmuurisolatie krijg je weer 10 jaar garantie!
Bekijk voordelen spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie kosten en subsidie isolatie: all...Wat gaat oude spouwmuurisolatie verwijderen kosten? Die vraag is pas te beantwoorden na een onderzoek van de spouwmuur. De kosten van spouwmuurisolatie verwijderen, verschillen per situatie. Het hangt af van de staat van de spouwmuur en het oppervlak van de aangetaste spouwmuurisolatie. Het verwijderen van spouwmuurisolatie wordt vrijwel altijd gecombineerd met het opnieuw isoleren van de spouw.

De kosten verschillen per situatie. Reken voor spouwmuurisolatie verwijderen op kosten van zo’n  € 18 tot € 25 per m2.

De kosten van spouwmuurisolatie verwijderen verdienen zichzelf terug door de energiebesparing die je met goede isolatie bereikt. Zeker als je ook de kosten meerekent voor herstel van vochtproblemen of aantasting van de constructie van jouw huis.
Wat zijn de spouwmuurisolatie kosten?

Offertes spouwmuurisolatie herstel

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...Als je precies wilt weten wat spouwmuurisolatie verwijderen kosten zal voor jouw huis, kun je het beste een offerte aanvragen bij een ervaren isolatiebedrijf. Die doen bij jou thuis gratis en vrijblijvend onderzoek en geven dan een schriftelijke offerte af. Bij een combinatie van de twee werkzaamheden krijg je wellicht een gunstig aanbod. Zo betaal je minder kosten voor spouwmuurisolatie verwijderen.

Vraag meerdere offertes aan voor het verwijderen en opnieuw aanbrengen van spouwmuurisolatie. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Dan kun je de prijzen, het advies en de service goed met elkaar vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie muurisolatie:

Alles over spouwmuurisolatie
Spouwmuur
Hoe kies je een goed isolatiebedrijf?
Beste spouwmuurisolatie

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten spouwmuurisolatie
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie