Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie

nieuws archief

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Spouwmuurisolatie nieuws berichten lees je op hoe-koop-ik.nl. Nieuws uit het archief spouwmuurisolatie.

Storm? Goede test isolatie!


Schrijf je nou WINT-er-tijd of WIND-er-tijd?

De KNMI geeft voor vandaag code rood af, een heus weeralarm. Schiphol annuleert vluchten en de NS rijdt met een aangepaste dienstregeling. De herfst is begonnen. Het waait niet, het stormt! Ook in huis? Wellicht tijd voor isolatie!


Isolatie houdt warmte binnen

Voel je koude trek in huis? Bij een storm als vandaag is dat snel te ontdekken. Een huis dat niet geïsoleerd is verliest 25% van de warmte door de muren.  Dat betekent letterlijk ‘stoken voor de mussen’. Er zijn veel huizen in Nederland met een zuinige Hoog Rendement Cv ketel. Maar een niet geïsoleerde buitenmuur betekent dat dit hoge rendement geen maximale besparing oplevert.
Lees Storm? Goede test isolatie!

Libelle Wonen "Spouwmuurisolatie goed idee!"


In oktober besteedt Libelle Wonen aandacht aan isolatie.
Met de winter op komst een actueel onderwerp.
Met de juiste stappen kan je huis een stuk aangenamer voelen. Hoe-koop-ik.nl leverde de informatie aan.

Isoleer in stappen
Isolatie kun je doen om lagere maandlasten te krijgen. Je bespaart fors op je gasrekening en het comfort in huis wordt beter. Ook het milieu profiteert mee.
Lees het artikel over Spouwmuurisolatie in Libelle Wonen.

Vakantiegeld? Stop het in je spouwmuur!


Je vakantiegeld is gestort of komt er deze maand aan. Wat doe jij ermee? Uitgeven in een zonnig oord? Sparen? Er is een manier om geld te verdienen met je vakantiegeld.

Hoeveel vakantiegeld krijg je? Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...
Ieder jaar is de uitbetaling van het vakantiegeld in mei of juni. Vakantiegeld, ook wel vakantiebijslag genoemd, is tenminste 8% van je loon. Ben je in loondienst, dan is vakantiegeld verplicht. Het bedrag wordt opgebouwd over het brutoloon. De uitbetaling zie je op je loonstrook. Als je eerder met vakantie gaat kun je soms een voorschot krijgen.
Het oorspronkelijke idee achter vakantiegeld is dat je het letterlijk kunt gebruiken om op vakantie te gaan. Maar veel mensen zien het als een extraatje. Ze gebruiken het voor hele andere doelen, dan de vakantie.

Niet op vakantie, dan maar sparen?
Besparen met cv ketel. Alle besparingstips.
Ga je niet op vakantie? Heb je geen grote uitgave? Dan zetten veel consumenten het geld opzij. De banken willen de vakantiegeld stortingen graag ‘binnen’ houden. Consumenten worden juist in mei en juni gelokt om spaargeld bij ze te storten. Maar, de spaarrentes zijn erg laag vergeleken met enkele jaren terug. Als je € 2000,- op een spaarrekening zet, heb je na een jaar € 40,- meer. De gemiddelde spaarrekening levert momenteel een karige 2% rente op.

Met vakantiegeld je maandlasten verlagen!
Hoe? lees verder bij: Vakantiegeld? Stop het in je spouwmuur!

Plan energie besparen

CO2 besparing kan door spouwmuurisolatie. Je bespa...


In juni komt er een “Energieakkoord”. Daarin staan maatregelen waarmee Nederland structureel duurzamer wordt. Het plan gaat helpen fors energie te besparen en daarnaast banen te creëren. De energie die we nog wel nodig hebben, moet groener.

Meer banen, minder energie
Het plan moet aan twee kanten snijden. Nederland moet structureel duurzamer worden. Daardoor gaan we fors minder energie verbruiken. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.
Om dit te bereiken zullen maatregelen nodig zijn , die tot extra banen lijden. Wel 10.000 per jaar, voor de komende 7 jaar. Dit zou betekenen dat economie en duurzaamheid aan elkaar gekoppeld worden. Daarvoor wordt al langer gepleit. Zo wordt energie besparen de  motor voor bedrijven en banen in de duurzame sector.
Lees verder over plan energie besparen

Akkoord woningmarkt en isolatie


Deze week is er in politiek Den Haag een akkoord gesloten om de woningmarkt te stimuleren. Wat betekent dit voor spouwmuurisolatie?

In het akkoord is onder andere het volgende vastgelegd:

1. Verlaging van het BTW tarief 

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Dit geldt voor een periode van 1 jaar en start op 1 maart 2013.

2. Oprichting fonds voor energiebesparing

Er komt een fonds om energiebesparing te stimuleren in de bestaande bouw. In 2013 komt er 200 miljoen euro beschikbaar en volgend jaar 400 miljoen euro. De ene helft van deze bedragen is bedoeld voor bestaande huurwoningen, de andere helft voor bestaande koopwoningen.

Dit is geen subsidie maar een zogenaamd “revolverend fonds”. Via het fonds kun je een lening afsluiten voor energiezuinige investeringen in je woning. Een “revolverend fonds” leent dus geld uit, dat weer terugbetaald moet worden. Meestal inclusief rente. Het terugbetaalde geld kan weer opnieuw worden uitgeleend. Zo houdt het fonds zichzelf in stand. Over de voorwaarden van uitlenen is nog niets bekend.

Wat betekent verlaging van het BTW tarief voor isolatie?

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Voor isolatie geldt al enkele jaren een speciale BTW-regeling. Voor de arbeidskosten van isolatie geldt al het lage BTW-tarief van 6%.  En als de materiaalkosten een klein deel uitmaken van het totaal, dan vallen die ook onder het tarief van 6% BTW. Vaak is dat zo. Voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie heeft deze BTW-maatregel daarom geen extra effect. Het was al interessant. Dit lage BTW tarief voor isolatie is eigenlijk een soort subsidie isolatie.

Lees verder over: Akkoord woningmarkt en isolatie

10 tips energie besparen


Heb jij de jaarrekening al gezien van het energiebedrijf? Voor veel consumenten valt het verbruik vaak hoger uit dan verwacht. Tijd om eens kritisch naar je huis en gebruik te kijken. Je kunt zelf veel doen om je energieverbruik te verlagen. Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...

Het grootste deel van je energiekosten wordt bepaald door je gasverbruik. Daar kun je veel op besparen. Hoe?
Met deze 10 tips kun je snel en eenvoudig je stookkosten verlagen.

1. Zet 1 uur voor het slapen de thermostaat lager. Er is dan nog genoeg warmte in huis voor dat laatste uurtje.
2. Plaats radiatorfolie voor warmte-isolatie van muren. Een makkelijke en goedkope manier van isoleren.
3. Dicht kieren en naden van ramen met tochtstrips.
4. Plaats een tochtborstel/ tochtklep op de brievenbus.
5. Ontlucht de verwarming. En controleer of je moet bijvullen. Een halflege cv ketel moet extra hard werken. Bijvullen en ontluchten gaat gemakkelijk.
6. Sluit de klep van de schoorsteen als de haard uit is. Dit bespaart wel 10% van de stookkosten.
7. Plaats schuimhoesjes om de warmwater leidingen in je huis. Dan koelt het water in de leiding minder af. Dit scheelt per meter leiding al gauw 10 m3 gas per jaar.
8. Hang geen gordijnen voor je radiator. En leg er geen handdoeken op. Zo kan de warmte beter uitstralen.
9. Ventileer je huis. Een droger huis kost minder energie om te verwarmen.
10. Is je cv ketel 12 jaar of ouder? Deze verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR-ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone cv ketel.

Lees verder: 10 tips energie besparen

Duurzaam huis is energiezuinig.


Duurzaamheid en duurzaam bouwen kom je steeds meer tegen. Maar wat houden deze begrippen in? En wat kun je zelf doen om een duurzaam huis te krijgen?

Duurzaam bouwen Spouwmuurisolatie: wat is de beste isolatie voor j...

Bij duurzaam bouwen of verbouwen wordt gekeken naar het effect op het milieu tijdens de levensduur van het huis. Ook wordt gekeken of een huis aan toekomstige wensen van de bewoner kan worden aangepast.

Duurzame materialen

Bij duurzame materialen wordt gekeken van de totale levenscyclus van het materiaal en naar het gebruik van grondstoffen voor het materiaal. Is het materiaal recyclebaar? Of kan het herbruikt worden? Dit heeft ook invloed op het duurzame karakter van een materiaal. Voor hout bestaat bijvoorbeeld het FSC keurmerk. Dat staat voor hout uit duurzaam beheerde bossen.

Energiezuinige woning

Een duurzame woning is een energiezuinige woning. Door een woning energiezuiniger te maken, daalt de CO2 uitstoot. En bespaar je op je energiekosten. Hoe maak je je huis energiezuiniger?

Besparing door spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert een behoorlijke energiebesparing op. Bij ongeïsoleerde muren verdwijnt er 25% van de warmte. Muren hebben het grootste oppervlak van je huis. Daar kun je dus het meest besparen. Je bespaart al snel 8-10 kubieke meter gas per m2 per jaar.
Lees verder over: Duurzaam huis is energiezuinig.

Energie besparen met spouwmuurisolatie

dag van de duurzaamheid


“Wat doe jij uit?” is de campagne om iedereen in Nederland 10% te laten besparen op energie.Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...

En dat kan gemakkelijk. Bijvoorbeeld door stekkers uit het stopcontact te trekken van apparaten die op stand-by staan. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.
Eigenlijk is dat geen energie besparen, maar het tegengaan van energieverspilling. Je comfort wordt er niet minder door. Verspilling tegengaan is gemakkelijk en noodzakelijk.

Doel 10% energie besparen
Het campagneteam wil heel Nederland achter het idee krijgen om in 1 jaar 10% te besparen op je energieverbruik. En daarmee ook de CO2-uitstoot te verlagen. Daarvoor wordt op 10 oktober een nationale elektriciteitsmeter onthuld. 10:10 is ooit bedacht en gestart in Engeland. De campagne is wereldwijd doorvertaald.

Stroomverbruik en gasverbruik
De aandacht voor alleen stroomverbruik is bijzonder. Het grootste deel van het energieverbruik in Nederland komt uit gasverbruik, ruim tweederde deel. Dat gebruiken we voor verwarming en warmwater. Veel huishoudens gebruiken veel meer gas dan nodig.
Lees verder: Energie besparen met spouwmuurisolatie

Dierendag: dieren isoleren van nature


Het vieren van dierendag doen we al 82 jaar! De eerste dierendag was op 4 oktober 1930. Aanleiding was een briefwisseling tussen 2 vrouwen uit Engeland en Tsjechië.


Dierendag idee

Een van die vrouwen was Margaret Ford, voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming. Zij ontving een brief met het voorstel om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Werelddierendag was begonnen. Op dierendag wordt extra aandacht besteed aan de dieren. We laten weten dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. Maar van dieren kunnen we ook veel leren.

Dieren beschermen zich tegen de kou
Wist je dat veel dieren zich van nature al isoleren? Daar kunnen we veel van leren. Er zijn verschillende manieren waarop dieren zich beschermen tegen winterse kou. Zo kunnen ze extreem lange haren hebben, een dubbele vacht of een zeer dichte wintervacht. Deze dieren zijn van nature goede isoleerders:
•    Het angorakonijn houdt zich lekker warm met een extreem lange vacht.
•    Naast het angorakonijn bestaat er ook een langharige angorageit. Hun dikke, lange vacht beschermt uitstekend tegen kou.
•    De wolf heeft een zeer dichte en zachte wintervacht, met een korte ondervacht en lang, grof, dekhaar.
•    Wolmuizen leven hoog in de Andes. Hun dikke vacht beschermt ze tegen het barre weer.
•    Saki apen hebben een volle ruige vacht, waardoor ze steviger lijken dan ze zijn.
•    De Zuid-Amerikaanse zeebeer heeft een zeer dikke vacht. Vandaar .......................

Dieren en isoleren

Hoe dieren zich van nature isoleren, heeft geleid tot het isoleren van huizen. Zo worden huizen vanaf de jaren 80 standaard voorzien met isolatie.
Lees verder over Dierendag: dieren isoleren van nature

Spouwmuurisolatie blijft 6% BTW

bespaar 25% op je gasrekening!


Vandaag ging de BTW van 19% naar 21%. Dat kost een gemiddeld huishouden ruim € 180 per jaar. En meer zaken worden duurder: benzine, de zorg-, woon- en autoverzekering. Kortom: het leven wordt duurder in 2012 en 2013. En daarna?

Toch is er ook goed nieuws: je huis isoleren loont en gaat je flink geld besparen. En spouwmuurisolatie blijft 6% btw!  Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.
Het is niemand ontgaan: de huizenmarkt heeft het moeilijk. Voor 2012 meldt het Centraal Planbureau een crisisvariant, waarin de huizenprijzen 4,5% dalen. De gemiddelde tijd dat huizen te koop staan blijft onveranderd lang. Gevolg: huiseigenaren stellen verhuizen uit. En besluiten om hun woonwensen te realiseren in de huidige woning.

Besparing energiekosten

Huiseigenaren met woonwensen denken vaak aan een nieuwe badkamer, keuken of dakkapel. Vaak een hele investering. Maar er is meer. Comfort kun je ook op een veel eenvoudigere wijze verhogen. Met spouwmuurisolatie. Is jouw huis nog niet geisoleerd? Dan vliegt de warmte door je muren. Met spouwmuurisolatie zorg je voor een aangenaam huis. Je hebt geen last meer van kille muren of muren die kou afstralen. En eventuele vocht-of schimmelproblemen op muren zijn opgelost.

Van alle soorten isolatie bespaart spouwmuursisolatie het meest. Hiermee zorg je voor een 25% lagere gasrekening.
Dat komt neer op een besparing van zo'n € 150 tot € 200 per jaar.

Spouwmuurisolatie 6% BTW

Vaak schatten huiseigenaren de spouwmuurisolatie kosten veel te hoog in. Als vuistregel hanteer je voor de kosten van spouwmuurisolatie zo’n € 15 per m2.
Lees verder: Spouwmuurisolatie blijft 6% BTW

Woningeigenaren: kosten spouwmuurisolatie lager


De kosten van spouwmuurisolatie worden door woningeigenaren vaak te hoog ingeschat. Spouwmuurisolatie kosten: hoe bereken je dat? wat ...Onderzoek van hoe-koop-ik naar de kosten van spouwmuurisolatie bevestigt eerder onderzoek: het isoleren van de spouwmuur is goedkoper dan men denkt.

Vaak wordt gedacht dat spouwmuurisolatie wel € 2.500,- tot € 3.000,- kost.  De werkelijke kosten van isolatie van de spouwmuur liggen flink lager. Spouwmuurisolatie bij een hoekwoning of 2-onder-1-kap kost gemiddeld € 1.800,- tot € 1.900,-. Dat bedrag verdien je in 3 tot 5 jaar terug. En daarna is elk jaar besparing pure winst!

Al eerder bleek uit onderzoek van Milieu Centraal dat de verwachting van huiseigenaren, van de kosten van spouwmuurisolatie, niet strookt met de werkelijkheid. Dit wordt de prijsperceptie van spouwmuurisolatie genoemd.

Lees verder over: Woningeigenaren: kosten spouwmuurisolatie lager

Spouwmuurisolatie bespaart meer

dan overstappen andere energieleverancier

28 juni 2012
Ruim 2 miljoen huiseigenaren in Nederland laten een jaarlijks voordeel van enkele honderden euro’s liggen. Uit onderzoek blijkt dat er 2,2 miljoen huizen in ons land zijn die nog geen spouwmuurisolatie hebben. Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...

Met spouwmuurisolatie kun je tot 25% van de gasrekening besparen. Daarmee kun je door het isoleren van de spouwmuur meer besparen dan met overstappen naar een andere gasleverancier.

Lees verder over: spouwmuurisolatie bespaart meer

Vakantiegeld? Stop het in je muur!

besparing spouwmuurisolatie groter dan geld op de bank

Besparingstips isolatie: alle besparingstips op een rij.


De zomer is begonnen en het vakantiegeld gestort. Wat doe jij met je vakantiegeld? Veel consumenten schijnen het op de bank te parkeren. Maar er is een manier om meer te verdienen.

Vakantiegeld bestedingen
Uit onderzoek door het Nibud onder 500 mensen blijkt dat 20% het vakantiegeld besteedt aan het aflossen van schulden of het opheffen van rood staan bij de bank. De helft van de mensen die dit jaar vakantiegeld ontvangen, geven het uit aan vakantie. En een  derde zet het op de spaarrekening. Deze laatste groep doet er niets mee, tenzij ze het nodig hebben voor een grote uitgave. Is dit wel een slimme keuze?

Spaarrentes laag
De spaarrentes zijn laag vergeleken met enkele jaren terug. De gemiddelde spaarrekening geeft  momenteel een karige 2,3% rente. Dat levert niet veel op voor een jaar. Een meer rendabele investering is je huis te laten voorzien van spouwmuurisolatie. Daarmee kun je structureel je gasrekening tot 30% verlagen!

Verlaag je maandlasten!
Is jouw huis voor 1980 gebouwd en heeft het nog geen spouwmuurisolatie? Dan vliegt 25% van de warmte door je muren.
Lees verder over: Vakantiegeld? Stop het in je muur

Maand juni in de race voor top 3


De eerste 2 weken van juni zijn flink kouder dan normaal. Sinds de start van de KNMI-metingen in Wat zijn de beste zonnepanelen? Alles over zonnepa...1901, zijn er slechts 3 jaren met een koudere juni maand (1916, 1923 en 1991).

Koude juni na warme lente
In de afgelopen lente hadden we 13 zomerse dagen, normaal zijn dat er maar 4. Een dag, mag zich ‘zomers’ noemen als de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt.
Juni zet dat warme beeld niet voort. De afgelopen 2 weken haalden we gemiddeld 12,8 graden Celsius. Normaal is dat 16,1 graden. Een fors verschil. Wat heeft dit voor effect op de energierekening?

Duurzame producten: koop ze in de zomer


In de uitverkoop koop je die winterjas voor het seizoen erop. En in het najaar scoor je nog net dat leuke bad-setje. Waarom denken mensen met kleding wel vooruit en met duurzame aankopen niet? Het is slim om ook op andere producten te besparen door ze op tijd aan te schaffen. Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...

Nood aan de man
Sommige aankopen doe je pas, als de nood aan de man is. Meestal gaat dat zo met winterbanden. Vriesweer en sneeuwval kondigen zich aan op het journaal van 8 uur. Winterbanden gaan als warme broodjes over de toonbank. Als jij de garage belt, is er dan al een wachtlijst van dagen of weken. Gevolg: glibberpartijen en stress in de auto. En krijg je dan je winterbanden, dan kun je naar korting fluiten, want tja… er is nu meer vraag dan aanbod.
Vooruitzien loont dus. Zo ook met het nemen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of het kopen van een nieuwe cv-ketel. Want als het koud weer is, merk je pas dat kou en tocht door de muren of vloer komt. Of dat je cv-ketel nu wel erg oud wordt. Waarom wachten tot het winter is?

Lees verder over: Duurzame producten: koop ze in de zomer

Energierekening volgend jaar hoger

tijd voor spouwmuurisolatie


Gisteren berichtte het NOS-journaal dat de energierekening volgend jaar ruim €160 zou gaan stijgen. Een goed moment om naar je energierekening te kijken. En naar spouwmuurisolatie.

Kostenstijgingen
Spouwmuurisolatie kosten en subsidie isolatie: all...Een gemiddeld huishouden in Nederland is jaarlijks € 2000 kwijt aan energie. Een stijging van € 160 per jaar betekent dat een huishouden volgend jaar 8 procent meer betaalt. De oorzaak is onder andere de BTW verhoging en een hogere gasprijs.

Gasrekening kan snel omlaag
Een gemiddeld huishouden is het meest kwijt aan de gasrekening. Tweederde deel van de energierekening bestaat uit de kosten van gas. Daar is een forse besparing te behalen. Lees verder.

Spouwmuurisolatie verhoogt waarde huis


Nu de woningmarkt op slot zit, besluiten veel woningeigenaren voorlopig niet te verhuizen. In plaats daarvan gaan steeds meer consumenten hun huis verbouwen of renoveren. Spouwmuurisolatie: alles wat je weten wilt voordat...

Waarde stijging huis
Vaak denken consumenten dat een nieuwe badkamer of keuken een waardestijging van het huis oplevert. Dat is niet zo. Zo’n nieuwe keuken is aan smaak onderhevig en na 5 jaar zijn de keuken trends weer veranderd. Wat voegt wel waarde toe aan je huis? Dat is een verbouwing waarbij je extra ruimte krijgt in huis of waardoor je huis energiezuiniger wordt.

Serre of spouwmuurisolatie?
Een nieuwe dakkapel of serre aan huis geeft extra ruimte. Dat zal zich uitbetalen in een waardestijging van je huis. Maar zo’n verbouwing is vaak kostbaar, ingrijpend en kost veel tijd. Waardestijging van je huis kan eenvoudig door je huis energiezuiniger te maken. Isoleren zorgt ervoor dat je energierekening omlaag gaat en je energielabel omhoog. Een energielabel laat zien hoe zuinig een woning is. Een energiezuinig huis zorgt voor een lagere energierekening en zo voor lagere maandlasten. Van alle soorten isolatiemethoden is spouwmuurisolatie het beste voor je energierekening. Bovendien is spouwmuurisolatie binnen 1 dag uitgevoerd, een verbouwing is niet nodig. Ook vloerisolatie zorgt voor een waardestijging en is zonder verbouwing binnen 1 dag aangebracht.

Energielabel: meer voordelen
Met spouwmuurisolatie voldoet je huis aan hogere eisen in de woningmarkt. Sinds 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als zij hun huis gaan verkopen of verhuren. Het energielabel levert ook voordeel op bij de verkoop van het huis. Een beter energielabel betekent een hogere verkoopprijs.

Lees verder over: Spouwmuurisolatie verhoogt waarde huis

Isoleren en ventileren: een goed duo


Door je huis goed te isoleren kun je jaarlijks veel besparen op je energierekening. In een goed geïsoleerd huis is het wel belangrijk dat er goed wordt geventileerd. Zo voorkom je dat het in huis te vochtig wordt. Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Vochtig huis
Iedereen produceert vocht. Door te ademen, bij het koken, douchen en wassen. Bijna 10 liter per dag. Je kunt dat beperken door te koken met de deksels op de pannen, je was buiten te drogen en de badkamer goed te ventileren na het douchen.
Door te ventileren wordt vochtige lucht afgevoerd en komt verse lucht je huis in. Zo voorkom je dat het klimaat in huis ongezond wordt en er vochtproblemen ontstaan. Zoals schimmelvorming en een muffe lucht.

Ventileren is geen energieverspilling
Vaak wordt gedacht dat ventileren energieverspilling is. Een misvatting. Vóór de isolatie van je huis kon frisse lucht binnenkomen via kieren. In een vochtig huis voelt het kil en ruikt het vaak muf. De kans op allergische reacties wordt groter. Ventilatie voert vocht af. De lucht wordt droger. En droge lucht in huis kost minder energie voor je cv-ketel om te verwarmen dan vochtige lucht. Daarom is na spouwmuurisolatie ventilatie belangrijk. Door goed te ventileren blijft het vochtgehalte op het juiste niveau.

Lees verder over: Isoleren en ventileren: een goed duo

Warme truiendag

zet de verwarming lager

CV-ketel nieuws. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl


Warme truiendag wordt één keer per jaar georganiseerd door het Klimaatverbond. Daarmee vragen ze aandacht voor de klimaatverandering. Dit jaar is 10 februari warme truiendag. Zet die dag de verwarming lager en bespaar op de stookkosten. Trek gewoon een warme trui aan. De thermostaat standaard 1 graad lager bespaart 7% op je stookkosten en verlaagt de CO2-uitstoot.

CO2-uitstoot verlagen
Warme truiendag is verbonden aan het Kyoto-protocol uit 2005. Bedoeld om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Voor de periode 2008-2012 zou dat gemiddeld 5,2 procent moeten zijn.

Jouw bijdrage voor het milieu
Warme Truiendag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag. Ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Jij kan daar aan bijdragen. Trek 10 februari een warme trui aan en zet de verwarming lager. De thermostaat standaard een graad lager bespaart 7% energie en vermindert CO2 uitstoot. Doe ook mee op 10 februari en zet je verwarming lager die dag.

Energie besparen nodig en hip
Driekwart van je energierekening gaat naar gas. Daar is veel op te besparen! De Warme Truien campagne mikt op eenvoudige maatregelen om op energie te besparen. Zoals vervanging van verwarmingsketel, het plaatsen van dubbel glas en het nemen van gevel, dak en vloerisolatie.
Het goede nieuws is dat steeds meer mensen beseffen dat we zuiniger om moeten gaan met onze brandstoffen om zo de CO2 uitstoot te beperken. Ze besluiten...

Lees verder over: Warme truiendag 10 februari

Isoleren: nu doen

goed voor het milieu en je portemonnee


Er is veel te doen over het besparen van energie. Door veranderingen in ons klimaat en het feit dat fossiele brandstoffen opraken, wordt er aan alle kanten gewerkt aan energiezuinige oplossingen. Daarnaast blijft de vraag naar energie stijgen en daarmee ook de energieprijs. Wat kun jij bijdragen om energie te besparen?

Minder hard stoken
Elk jaar moeten we onze vooruitzichten bijstellen. Dan is de ijskap weer sneller gesmolten en de CO2-uitstoot toch hoger. Het is slechts een kwestie van tijd. Wanneer je een bijdrage wilt leveren aan het milieu en tegelijkertijd geld wilt besparen, wordt het tijd om je huis goed te isoleren.

Voorkom warmteverlies
Je huis isoleren voorkomt warmteverlies. Van alle soorten isolatie bespaart spouwmuurisolatie het meest op schaarse brandstoffen. Met spouwmuurisolatie hoef minder hard te stoken, want de temperatuurverdeling in huis is veel gelijkmatiger. En in de zomer blijft je huis langer koel.

Spouwmuurisolatie verkleint de CO2-uitstoot (broeikaseffect). Je bespaart 9 tot 11 m3 gas per m2. Dat scheelt tenminste € 440 op je energierekening per jaar. Door een lagere energierekening heb je de kosten voor spouwmuurisolatie snel terugverdiend. Al binnen 3-5 jaar. Zonder deze isolatie ontsnapt 25% van de warmte uit je muren. Daar kun je dus veel op besparen. En je krijgt er een comfortabel aanvoelend huis voor terug.

Lees verder over: Isoleren: nu doen

Stijgende energieprijzen

hoe zit het met het gastarief en stroomtarief?


Jouw energieprijzen worden met name bepaald door vraag en aanbod op de internationale energiemarkten. De prijzen op de energiemarkt zijn wereldwijd gestegen. De afgelopen 5 jaar met gemiddeld 5% per jaar. En die trend zet zich door. Hoe komt dat?  Spouwmuurisolatie kosten en subsidie isolatie: all...

Groeiende vraag energie
De vraag naar energie blijft stijgen. Daarnaast staat de olie- en gasproductie onder druk door politieke instabiliteit en onzekerheid in de Arabische landen. Ook wordt er na de problemen in de kerncentrale in Japan kritischer gekeken naar kernenergie. Als de vraag naar energie harder groeit dan het aanbod, zullen de energieprijzen verder blijven stijgen.

Gasprijs beïnvloedt indirect stroomprijs
Als de olieprijs verandert, heeft dat direct invloed op de gasprijs. Doordat de olieprijs sterk is gestegen, zijn de gastarieven voor consumenten verder gestegen.
Voor de prijzen van elektriciteit werkt dat anders.

Lees verder over: Stijgende energieprijzen 2012

Huis verkopen of verhuren?

let op het energielabel


Plannen om een huis te kopen of huren? Kijk dan goed naar het energielabel van je droomhuis. Dit geeft belangrijk inzicht in het energieverbruik van het huis. Een energielabel laat zien hoe zuinig een woning is en wat er beter kan. In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...

Goede score, lage maandlasten
Het energielabel geeft informatie over de mate van isolatie van het huis en het energieverbruik. Hoe oud is de verwarmingsinstallatie? Dat is belangrijke informatie. Een energiezuinig huis zorgt voor een lagere energierekening en zo voor lagere maandlasten. Een huis met een goed energielabel komt eerder in je bereik. Daarnaast geeft een huis met een goed energielabel meer wooncomfort.

Energielabel: meer voordelen
Sinds 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als...

Lees verder: huis verkopen of verhuren?

Energierekening omlaag

regel het gewoon zelf: verlaag je energierekening


De energiebedrijven hebben hun tarieven voor 2012 bekend gemaakt.

Energieprijzen omhoog

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.De energiebedrijven verhogen hun tarieven voor 2012. De levering gaat ongeveer 75 euro meer kosten. Ook de prijzen voor het netwerk worden verhoogd. Dat gaat om ongeveer 30 euro. Daarnaast verhoogt de overheid nog eens de energiebelasting met bijna 15 euro. Alles bij elkaar ben je als consument gemiddeld 120 euro meer kwijt. Dat wil zeggen, als je er zelf niets aan doet.

Onbelangrijk bericht?

Het is de vraag hoe belangrijk de energierekening is voor de consument. Het lijkt van niet. Het is namelijk opvallend, dat een huishouden per jaar honderden euro’s aan stroom en gas verspilt. De consument neemt daarin een veel te afwachtende houding aan.

Draai het om: energierekening omlaag!

Met simpele maatregelen kan de energierekening aanzienlijk omlaag. En niet eenmalig, maar blijvend.
Lees verder: Energierekening omlaag in 2012

Beatrix en spouwmuurisolatie


In haar kersttoespraak sprak Koningin Beatrix haar zorg uit over ‘het welz
ijn van het beheer van de aarde’. De toespraak ging voor een groot deel over duurzaamheid.

Ze is van mening dat er ‘met onze kostbare planeet zorgeloos wordt omgesprongen’. Dit thema werd in de media positief ontvangen. Maar heeft ze ook ideeën over hoe het beter kan? Zeker.

Lees verder

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Isoleer en bespaar 30% op je energiekosten. Onafha...

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie