Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vocht in kruipruimte

vochtproblemen

Last van een vochtige kruipruimte? Je lost het op met kruipruimte isolatie of vloerisolatie.

Een vochtige kruipruimte leidt tot vochtproblemen in huis. Oorzaken van vocht in de kruipruimte. En de gevolgen van een natte kruipruimte. Hoe kun je een vochtige kruipruimte isoleren?

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Vochtige kruipruimte


Een vochtige kruipruimte leidt vroeg of laat tot meer ingrijpende vochtproblemen. Een natte kruipruimte veroorzaakt allerlei problemen die je eenvoudig kunt voorkomen. Hoe? Door isolatie van de vochtige kruipruimte.

Vocht in kruipruimte

Vochtige kruipruimte. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk...Als jouw huis een vochtige kruipruimte heeft, doe je er goed aan de situatie aan te pakken. Op het eerste oog heb je er weinig last van, een vochtige kruipruimte in huis. Je ziet het toch niet en je hoeft er nooit te zijn. Al lijkt het onschuldig: een natte kruipruimte kan de oorzaak zijn van een hoog energieverbruik, natte muren, scheuren in leidingen, houtrot en aantasting door schimmel. Kruipruimte isoleren is dan verstandig.

Oorzaken vocht kruipruimte

Er zijn vele oorzaken aan te wijzen voor een vochtige kruipruimte. Vocht in de lucht kan ‘aanslaan’ oftewel condenseren tegen koude delen, zoals buitenmuren of de onderkant van een koude vloer. Condens in de kruipruimte heeft vaak met ventilatie te maken.

Ook kan een kruipruimte vochtig zijn als gevolg van een hoge stand van het grondwater in de kruipruimte. Schommelt het grondwaterpeil enkele centimeters, dan staan er ineens plassen in de kruipruimte. Als het vocht verdampt, leidt dat tot een hoge relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte en daardoor tot condens. Een andere veel voorkomende oorzaak van een natte kruipruimte is een breuk of scheur in een (verzakte) riolering.

Vocht in de kruipruimte: de gevolgen

Vloerisolatie let op!!Een vochtige kruipruimte leidt meestal tot andere vochtproblemen in huis. Kruipruimte vocht verdampt door spleten in de vloer, waardoor er al gauw 1 tot 10 liter vocht per dag in de binnenlucht van het huis terecht komt. Dat vocht moet geventileerd worden, of het slaat aan tegen koude muren of ramen.

De muren kunnen vanuit de kruipruimte het vocht opzuigen, waardoor ze slecht te verwarmen worden. Dat kost meer energie en maakt je huis minder comfortabel warm. Vochtige muren leiden bovendien vaak tot schimmelvorming. Een vochtige atmosfeer in huis en schimmelvorming is beslist geen gezonde atmosfeer voor mensen met longproblemen.

Vocht in kruipruimte tast ook houten balken, vloerdelen en dergelijke aan. Met houtrot als gevolg. Metalen leidingen in een kruipruimte kunnen gaan roesten en scheuren, met alle gevolgen van dien.
Geen vocht in de kruipruimte, maar zelfs water in de kruipruimte?
Alles over water in kruipruimte

Vochtige kruipruimte oplossing 

Isolatiechips voor kruipruimte isolatie. Onafhanke...Zoek jij voor de vochtige kruipruimte een oplossing? Dan is het goed om eerst na te gaan wat de oorzaak is van de natte kruipruimte. Pas dan kun je het vochtprobleem in de kruipruimte oplossen. Een goed en vertrouwd isolatiebedrijf kan je hierin adviseren.

Schelpen en andere soorten isolatiemateriaal voor ...Met kruipruimte isolatie breng je geen isolatie aan op de onderkant van de vloer, maar op de bodem van de te isoleren kruipruimte. Op de zandbodem wordt een laag isolerend materiaal gelegd.
Soms is het goed om in een vochtige kruipruimte folie toe te passen, in andere situaties zijn isolatiechips, isolatieparels, isolatiematrassen of schelpen een goede oplossing. Is een verzakt riool de oorzaak; dan moet die hersteld worden om voor de vochtige kruipruimte een oplossing te vinden.
Bekijk isolatiemateriaal kruipruimte isolatie

Vochtige kruipruimte isoleren

Kenmerk van al deze oplossingen is dat je het vocht in de kruipruimte isoleert van de rest van het huis. Je zorgt ervoor dat het vocht niet meer kan verdampen en condenseren. Dat zorgt ervoor dat de lucht in huis droger wordt en het huis niet aangetast kan raken door vocht.

Alles over kruipruimte isolerenNatte kruipruimte ventileren

Vochtige kruipruimte: ventilatie kan een oplossing zijn. Als het vocht in de kruipruimte verdampt, en niet direct via ventilatieroosters kan worden afgevoerd, dan zoekt het een andere uitweg of gaat het condenseren tegen vloer en muren.
Ook in de kruipruimte gaan isolatie en ventilatie hand in hand.

Kosten vochtige kruipruimte isoleren 

Vloerisolatie kosten. Hoeveel gaat vloerisolatie v...Ben je benieuwd naar de kosten om de vochtige kruipruimte te isoleren? De hoogte van die kosten hangen samen met de oplossing die je kiest.

Gemiddeld zijn de kosten van een vochtige kruipruimte isoleren zo’n € 20 tot € 25 per m2 kruipruimte. Deze kosten zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen en inclusief 6% btw. Die kosten verdien je meestal terug doordat je minder energie hoeft te verbruiken om het huis te verwarmen.
Wat kost kruipruimte isoleren?

Vochtige kruipruimte? Doe de Koopwijzer

In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...Wil je weten of kruipruimte isolatie geschikt is om bij jou de vochtige kruipruimte op te lossen? Doe dan de Koopwijzer vloerisolatie.

Doe de vloerisolatie Koopwijzer
Offertes vochtige kruipruimte isoleren

Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...Wil je af van vocht in kruipruimte? Oplossing: laat er een vertrouwd isolatiebedrijf vrijblijvend naar kijken. Dat gebeurt als je een offerte aanvraagt voor kruipruimte isolatie.

Als je meerdere offertes aanvraagt, kun je die goed vergelijken: welke oplossing wordt er geboden voor de vochtige kruipruimte, wat zijn de kosten om de kruipruimte te isoleren en hoeveel ga je besparen op je energierekening?

Bij hoe-koop-ik.nl ontvang je met 1 aanvraag, 3 offertes van vertrouwde en erkende isolatiebedrijven die veel ervaring hebben in het isoleren van vochtige kruipruimtes. Gratis en vrijblijvend.


Vraag nu meerdere offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie kruipruimte isolatie:

Alles weten over vloerisolatie
Alles over bodemisolatie

Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie