Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Hoe vloerisolatie kopen?

stappenplan

Vloerisolatie kiezen? Waar let je op? Volg de stap voor stap vloerisolatie van hoe-koop-ik.

Vloerisolatie kopen, doe je niet zomaar. Welke stappen zet je om het beste isolatiemateriaal en isolatiebedrijf te kiezen voordat je vloerisolatie kopen gaat?

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Vloerisolatie kopen

stap voor stap: hoe koop ik vloerisolatie?


Vloerisolatie kopen : die keuze maak je niet zomaar. Je laat maar éénmaal vloerisolatie aanbrengen of de kruipruimte isoleren, dus wil je dat het goed gebeurt. Waar let je op als vloerisolatie gaat kopen?

Vloerisolatie gaat een leven lang mee. Je wilt vloerisolatie kopen voor een warmere vloer en besparen op je stookkosten. Bereid je goed voor op de keuze voor vloerisolatie of isoleren van de kruipruimte. En het isolatiemateriaal dat daarbij past.
Met de volgende 6 stappen voor vloerisolatie kopen:

Stap 1:

Vloerisolatie kopen voorbereiden

Stel jezelf vooraf aan vloerisolatie kopen deze 4 vragen:

vraag 1: Is je huis geschikt voor vloerisolatie?

Vloerisolatie bespaart 10-15% op je gasrekening.Wi... Het bouwjaar:
Na 1983 zijn de huizen standaard voorzien van vloerisolatie. Een huis dat gebouwd is vóór 1983 heeft geen vloerisolatie. Direct de vloer of kruipruimte isoleren tijdens de bouw gebeurde in die tijd zelden. Kortom: vloerisolatie is interessant bij huizen van vóór 1983.

De kruipruimte:

Voor vloerisolatie moet je huis wel een kruipruimte hebben. Vanuit de kruipruimte isoleren de mensen van het isolatiebedrijf de vloer. Een kruipruimte heeft altijd een toegangsluik, meestal bij de voordeur of in de meterkast. Tip: vraag eens bij de buren of die wel een kruipruimte hebben. Op een bouwtekening van je huis kun je het ook nakijken. Ook het isolatiebedrijf kan onderzoeken of je een kruipruimte hebt.
Voor vloerisolatie heeft je kruipruimte een minimale hoogte nodig van 50 cm. De laag vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte onder de vloer aangebracht.
Is je kruipruimte te krap, dan is vloerisolatie niet mogelijk. De kruipruimte isoleren kan misschien wel. De kruipruimte wordt dan voorzien van een laag isolatiemateriaal op de bodem.
Alles weten over vloerisolatie

Advies voor jouw huis

Iedere vloer en kruipruimte is anders. Daarom is het belangrijk, dat een isolatie adviseur bij je thuis komt kijken. Hij geeft je deskundig advies: vloerisolatie of de kruipruimte isoleren. Zo’n adviesgesprek is gratis en vrijblijvend als je dat via hoe-koop-ik.nl aanvraagt. Vraag nu advies en offertes aan.

vraag 2: Hoeveel bespaar je met vloerisolatie kopen?

Besparingstips vloerisolatie. Hoeveel bespaart vlo...De kosten van vloerisolatie verdien je relatief snel terug. Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je energiekosten na vloerisolatie?
Als je de vloerisolatie Koopwijzer doet, zie je meteen hoeveel je voor jouw huis kunt besparen.

vraag 3: Waarom wil je vloerisolatie kopen voor je huis?

In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...Wat is voor jou de belangrijkste reden om het huis te isoleren met vloerisolatie of kruipruimte isolatie? Dit is belangrijk om straks te bespreken met het isolatiebedrijf. Het kan de keuze voor vloerisolatie en het soort isolatiemateriaal bepalen.
Wil je af van koude voeten? Wil je een comfortabel aanvoelend huis? Wil je verlost worden van een vochtige kruipruimte? Wil je veel gaan besparen op je energierekening? Bijdragen aan het milieu? Het energielabel van je huis verbeteren?

Bekijk de voordelen van vloerisolatie en ontdek de belangrijkste redenen voor jou om te kiezen voor vloerisolatie. Voor kruipruimte isolatie gelden weer andere voordelen.

Wil je weten of vloerisolatie mogelijk is voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer vloerisolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na vloerisolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Start de vloerisolatie Koopwijzer


vraag 4: Welk vloerisolatie materiaal wil je kopen?

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie of kruipruimte isolatie. Niet elk Vergelijk vloerisolatie op eigenschappen als isola...isolatiebedrijf levert alle soorten isolatiemateriaal. Ontdek eerst of je zelf een voorkeur hebt. Ga naar Kijk & Vergelijk vloerisolatie. Daar kun je de voordelen en nadelen van alle soorten isolatiemateriaal vergelijken.

Vergelijk vloerisolatieStap 2:

Vloerisolatie kopen? Vraag offertes aan

De tweede stap bij vloerisolatie kopen is het aanvragen van offertes. Offertes zijn Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...altijd gratis en vrijblijvend via hoe-koop-ik.nl. Je zit nergens aan vast.

Ieder huis is anders. De vloer isoleren betekent dus keuzes maken. Daarom komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken. Welke vloerisolatie is het beste voor jouw huis? Hij beoordeelt de hoogte, de staat en bereikbaarheid van de kruipruimte. Hij let op eventuele vochtplekken en schimmel, koudebruggen en het type vloer. Zo weet het isolatiebedrijf wat er nodig is voor een juiste vloerisolatie of kruipruimte isolatie. Hij vertaalt dit in een offerte op maat. Soms ontvang je die direct en soms wordt die later toegestuurd.

De isolatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde,
 • hebben ruime ervaring op het gebied van vloerisolatie en kruipruimte isolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen als IKOB-BKB.
 • werken met KOMO-garantie.

Vraag nu meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag 3 offertes aanvragen bij isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de vloerisolatie kosten vergelijken.

Vraag vloerisolatie offertesStap 3:

Offertes beoordelen voor vloerisolatie kopen

Offertes voor vloerisolatie kunnen sterk verschillen. Let goed op wat je isolatiebedrijf je nu eigenlijk Vloerisolatie tip!aanbiedt. Bij hoe-koop-ik.nl krijg je een checklist met ‘10 tips om offertes te vergelijken’.
De checklist krijg je per e-mail als je offertes hebt aangevraagd. Zo kun je ‘appels met appels’ vergelijken en gericht vragen stellen over de vloerisolatie offertes. Let er bijvoorbeeld op dat het arbeidsloon een BTW tarief heeft van 9% i.p.v. 21%. Er zitten voorwaarden aan deze btw regeling.

Stap 4:

Keuze maken waar je vloerisolatie kopen gaat

Als je de offertes voor vloerisolatie goed hebt vergeleken ben je al dicht bij het besluit om je huis te isoleren. Je weet welk isolatiebedrijf je de opdracht wilt geven. Spreek de laatste details door. Leg alles goed vast, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Je maakt een afspraak en het isolatiebedrijf komt je vloer of kruipruimte  isoleren.

Stap 5:

De dag van vloerisolatie kopen

Vloerisolatie aanbrengen duurt meestal maar een halve dag. Dat hangt af van de omvang van de Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...vloerisolatie (m2), de bereikbaarheid van de kruipruimte, eventuele gebreken en het isolatiemateriaal. Meestal komen er twee uitvoerders van het isolatiebedrijf. Bij vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal aangebracht aan de onderkant van de vloer, bijvoorbeeld met PUR schuim. Bij kruipruimte isolatie wordt het isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte gestort of aangebracht, bijvoorbeeld isolatiechips.

Je hebt nauwelijks overlast of rommel en er is geen verbouwing nodig om je huis te isoleren. Wel kun je op de dag van aanbrengen geuroverlast hebben. Dit hangt af van het gekozen isolatiemateriaal. Vloerisolatie gaat een leven lang mee. Vanaf nu zul je merken dat je huis aangenamer voelt door de vloerisolatie. Je vloer voelt 2 tot 4 graden warmer aan. Ook zul je merken dat je flink gaat besparen op je energiekosten. Met kruipruimte isolatie zul je merken dat vochtproblemen en de gevolgen daarvan (bijv. schimmel, ongedierte, aantasting vloer) zijn opgelost.

Stap 6:

Vloerisolatie kopen goedkoper met subsidie?

Wat zijn de vloerisolatie kosten? Doe de vloerisol...Er is vanuit de overheid in 2021 geen landelijke regeling voor isolatie subsidie. Wel geldt in 2021 het verlaagde BTW tarief van 9% op vloerisolatie, ook een soort subsidie.
Lees over subsidie vloerisolatie

Verder zijn er gemeentelijke of provinciale subsidies om je huis te isoleren. Bij je eigen gemeente kun je informeren of er een subsidieregeling is voor woningverbetering.
De isolatie adviseur kan je meer vertellen over eventuele subsidie, als je vloerisolatie offertes aanvraagt via hoe-koop-ik.nl.
Maar zelfs als er geen subsidieregeling is, is het isoleren van je vloer een verstandige keuze. Je merkt direct het verschil in comfort en je hebt vloerisolatie in 7 tot 10 jaar terugverdiend.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan voor vloerisolatie of kruipruimte isolatie. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie vloerisolatie:

Ontdek alles over vloerisolatie
Hoe kies je isolatiemateriaal?

Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?

Wat is de beste vloerisolatie?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie