Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Bodem isoleren

bodemisolatie kopen

Last van een vochtige kruipruimte? Je lost het op met kruipruimte isolatie of vloerisolatie.

Bodemisolatie helpt bij vochtige kruipruimte. Wat is beter: bodemisolatie of vloerisolatie? Kies je bodemisolatie chips of parels in de kruipruimte?

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Bodemisolatie


Bodemisolatie is ideaal voor huizen met een vochtige kruipruimte. Het lost vochtproblemen op en zorgt voor een minder koude vloer. Let wel op: bodemisolatie is iets anders dan vloerisolatie. Bodemisolatie is een isolerende laag onderin de kruipruimte; vloerisolatie is een isolerende laag tegen de onderkant van de vloer.

Beide soorten isolatie besparen stookkosten. Maar dat is bij bodemisolatie vaak niet het belangrijkste. Onafhankelijke informatie, tips en advies over bodemisolatie.

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Bodemisolatie : hoe gaat dat? Hoe-Koop-Ik.nl Onafh...Veel mensen denken dat bodemisolatie hetzelfde is als vloerisolatie. Maar dat is een misvatting. Bodemisolatie is een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte, vaak bestaande uit bodemisolatie chips, schelpen of bodemisolatie parels. Bodemisolatie wordt ook wel kruipruimte isolatie genoemd.
Vloerisolatie is een isolerende laag aan de onderkant van de vloer. Voor bodemisolatie is een kruipruimte van minimaal 20 tot 30 centimeter hoogte nodig.

Alles over kruipruimte isoleren

Kruipruimte en bodemisolatie

Vloerisolatie zorgt voor een minder koude vloer. Bodemisolatie helpt met isoleren tegen de kou, maar wordt vooral gebruikt om het vocht in de kruipruimte te reguleren. Het helpt tegen vochtoverlast, vocht dat de muren indringt en muffe lucht in huis. Soms is het verstandig om bodemisolatie en vloerisolatie beide toe te passen. Ook als vloerisolatie niet mogelijk is, bijvoorbeeld door een te lage kruipruimte, wordt bodemisolatie toegepast.
Last van een vochtige kruipruimte?

Bodemisolatie bij vocht in kruipruimte

Vloerisolatie let op!!Vloerisolatie en bodemisolatie hebben wel met elkaar te maken. Beide worden aangebracht onder de vloer en worden soms gecombineerd. Een koude en vochtige kruipruimte kan ervoor zorgen dat de vloer altijd koud aanvoelt, ook al is het in huis 20 graden.

Door het aanbrengen van vloerisolatie stijgt de temperatuur van de vloer met enkele graden. Dat geeft vooral een comfortabel gevoel. Ook zorgt vloerisolatie ervoor dat er geen optrekkend vocht uit de kruipruimte in de houten vloerdelen kan trekken. Maar vloerisolatie is zelf geen remedie tegen een vochtige kruipruimte.
Alles over vloerisolatie

Bodemisolatie kruipruimte

Bodemisolatie isolatiemateriaal. Hoe-Koop-Ik.nl On...De kruipruimte is de ruimte onder de vloer, vaak enkele tientallen centimeters diep. In sommige kruipruimtes kan de grond flink vochtig zijn. Soms staan er zelfs, afhankelijk van het seizoen, plassen of een laagje water in de kruipruimte.

Bodemisolatie - kruipruimte isolatie is een andere naam - is ervoor om dat vocht onder de vloer te reguleren. De isolatielaag zorgt dat het vocht niet kan doordringen tot de houten vloerdelen. Bodemisolatie voorkomt klachten als kou, optrekkend vocht en schimmelvorming door vocht in de kruipruimte. De bodemisolatie houdt vocht tegen en zorgt ervoor dat de lucht in de kruipruimte stilstaat. Vocht kan zo niet meer omhoogtrekken.

Er zijn soorten bodemisolatie - schelpen bijvoorbeeld - die in de winter, als de kruipruimte vochtig is, het water opnemen en dit in de zomer weer langzaam 'uitademen'. Op die manier wordt door bodemisolatie kruipruimte vocht gereguleerd.

Voordelen bodemisolatie

Zonnepanelen voordelen: lagere energierekening, be...Eigenlijk heeft bodemisolatie voordelen te over. Ga maar na, met bodemisolatie:

 • Wordt het vocht in de kruipruimte geïsoleerd.
 • Ontstaat er een droger en gezonder klimaat in huis.
 • Voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Maakt een einde aan muffe lucht in huis.
 • Een droger huis is sneller warm: bespaar op de energierekening.
 • Voorkomt vocht in huis dat kans geeft op allergische reacties.
 • Minder huisstofmijt, pissebedden, muggen, slakken en zilvervisjes.


Soms is het niet mogelijk om bodemisolatie aan te brengen. Bijvoorbeeld als er leidingen in de kruipruimte zijn die bereikbaar moeten blijven. Die kun je niet bedekken met een laag bodemisolatie chips, schelpen of bodemisolatie parels. Ook als er een gasbuis ligt zonder mantelbuis, die meer gevoelig is voor lekkages, kan er geen laag bodemisolatie in de kruipruimte. In zo’n geval kun je vloerisolatie overwegen.

Bodemisolatie aanbrengen

Op de zandbodem van de kruipruimte wordt een laag isolerend materiaal gelegd. Welke materialen voor bodemisolatie gebruikt worden, hangt af van de omstandigheden. Vaak zijn dit isolatiechips of isolatie parels. Maar ook schelpen en isolatiematrassen zijn mogelijk.

Vergelijk vloerisolatie op eigenschappen als isola...Wil je de eigenschappen vergelijken van verschillende soorten isolatiemateriaal voor bodemisolatie? Dat is eenvoudig met Kijk & Vergelijk. Daar vind je isolatiematerialen zoals bodemisolatie chips, bodemisolatie parels en bodemisolatie schelpen.

Kijk & Vergelijk bodemisolatie

Bodemisolatie kosten

Vloerisolatie kosten. Hoeveel gaat vloerisolatie v...De bodemisolatie kosten worden berekend per vierkante meter (m2). Vooral het oppervlak van de bodemisolatie is belangrijk. Maar ook het aantal cm materiaal voor bodemisolatie in de kruipruimte maakt verschil. Daarnaast worden de kosten van bodemisolatie bepaald door de arbeidskosten. Maar ook het isolatiemateriaal verschilt in prijs.

Gemiddeld kost bodemisolatie kosten zo’n € 20 tot € 25 per m2.
Deze kosten zijn voor het materiaal van bodemisolatie, machine- en arbeidskosten inclusief 6% btw.
Wat kost bodemisolatie?

Bodemisolatie kopen

De prijzen van bodemisolatie materiaal op een rij:

 • Schelpen kosten € 25 per m2 bij een laagdikte van 30 cm.
 • Bodemisolatie chips en bodemisolatie parels kosten ongeveer € 20 per m2.
 • Isolatiematrassen kosten ongeveer € 17 per m2. Met isolatiematrassen heb je meer m2 nodig: je moet ook het metselwerk op de fundering in de kruipruimte inpakken.

Bodemisolatie zonder verbouwing

Bodemisolatie is eenvoudig aan te brengen zonder verbouwing. De vloer hoeft niet verwijderd te worden. Een isolatiebedrijf heeft een halve dag nodig om bodemisolatie aan te brengen.

Bodemisolatie? Doe de Koopwijzer

In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...Wil je weten of bodemisolatie geschikt is voor jouw huis? Doe dan de Koopwijzer vloerisolatie.

Doe de vloerisolatie Koopwijzer
Offertes voor bodemisolatie

Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...Wil jij zeker weten of bodemisolatie bij jouw kruipruimte mogelijk is? Of vloerisolatie misschien de juiste oplossing is? En welke materialen je voor bodemisolatie het beste kunt gebruiken?

Vraag dan offerte aan bij een ervaren isolatiebedrijf. Dan kun je praten met iemand die je alles weet over bodemisolatie parels, chips en schelpen. Dan weet je bovendien precies wat bodemisolatie kosten gaat, en wat het je oplevert. Als je meerdere offertes opvraagt, dan kun je goed vergelijken.

Bij hoe-koop-ik.nl ontvang je met 1 aanvraag, 3 offertes van vertrouwde en erkende isolatiebedrijven die veel ervaring hebben in het isoleren van vochtige kruipruimtes. Gratis en vrijblijvend.


Vraag nu meerdere offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie kruipruimte isolatie:

Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?
Alles over water in kruipruimte

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie