Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie kruipruimte

besparingstips

Vloerisolatie bespaart 10-15% op je gasrekening.Wil je weten wat de vloerisolatie kosten zijn?

Vloerisolatie bespaart energie. De besparing met vloerisolatie is groter dan van kruipruimte isolatie. De besparing van vloerisolatie kun je vergelijken met andere soorten isolatie.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Besparing vloerisolatie


De besparing met vloerisolatie is al snel 5 tot 7 kubieke meter gas per m2 per jaar. Kruipruimte isolatie bespaart minder: zo'n 3 kubieke meter gas per m2. Lees over de besparing van vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Hoeveel bespaart vloerisolatie in geld? Bekijk ook alle besparingstips vloerisolatie.

Vloerisolatie of kruipruimte isolatie is meestal niet ingrijpend, maar wel effectief. Vloerisolatie levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis. Je kunt veel besparen met vloerisolatie.

Vloer isoleren besparing

Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Met vloer isoleren verhoog je je wooncomfort en bespaar je energie. Belangrijk voor vloerisolatie: de kruipruimte moet 50 centimeter of hoger zijn: je laat namelijk de onderzijde van de vloer isoleren. Anders moet je op een andere manier de vloer isoleren. Vloerisolatie is een goede manier om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Je hebt nooit meer last van koude voeten.
Ontdek alles over vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je 10-15% op je gasrekening; dat is zo’n 5-7 m3 gas per m2.
Vloerisolatie met vloerverwarming bespaart nog meer: 7-9 m3 gas per m2. Daarmee loopt de besparing op je gasrekening zelfs op tot 20%.

De kosten van vloerisolatie heb je via de energierekening binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend. 
Bekijk de vloerisolatie kosten

Kruipruimte isolatie besparing

Is je kruipruimte te laag voor vloerisolatie, dan is je kruipruimte isoleren een alternatief. In de Last van een vochtige kruipruimte? Je lost het op ...kruipruimte isolatie aanbrengen helpt tegen optrekkend vocht. En je hebt geen last meer van schimmel in huis. Vaak wordt er op de bodem van de kruipruimte een laag isolatiechips of parels aangebracht. Ook andere soorten isolatie worden gebruikt om de kruipruimte te isoleren.

Met kruipruimte isolatie bespaar je per jaar zo’n 3 m3 per m2 op je gasverbruik. De kosten verdien je binnen 7 tot 10 jaar terug via de gasrekening. Met kruipruimte isolatie bespaar je per jaar minder op je gasverbruik dan met vloerisolatie. De belangrijkste reden om de kruipruimte te isoleren, is het oplossen van vochtproblemen.
Ontdek alles over kruipruimte isolatie

Vloerisolatie besparing advies

Wil je weten of vloerisolatie geschikt is voor jouw huis? Doe dan eerst de vloerisolatie Koopwijzer. Je weet dan ook wat de besparing wordt na vloerisolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.

Start de vloerisolatie Koopwijzer
Vloerisolatie besparing vergelijken

Je kunt kiezen voor vloerisolatie of om je kruipruimte te isoleren. Andere soorten isolatie zijn spouwmuurisolatie en dak isolatie. De besparingen van soorten isolatie verschillen onderling.

Soorten isolatie:          
Minder gasverbruik per jaar   
Terugverdientijd   
Vloerisolatie 5-7 m3 per m2 7-10 jaar
Kruipruimte isolatie 3 m3 per m2 7-10 jaar
Dakisolatie 9 m3 per m2 10 jaar
Spouwmuurisolatie 9-11 m3 per m2 3-5 jaar

Hoe snel verdien je de kosten terug van vloerisolatie voor jouw huis?
Bekijk de terugverdientijd van vloerisolatie

Besparingstips vloerisolatie

 • Warme voeten door vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Last van een koude vloer? Isolatie van de vloer zelf kan interessant zijn. Vloerisolatie heeft een hoog rendement. Je bespaart direct op je energierekening. En problemen met vocht zijn opgelost. Voor vloerisolatie moet je kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn. Is vloerisolatie in je woning niet mogelijk? Dan is kruipruimte isolatie een alternatief.

 • Een goed duo: vloerisolatie en vloerverwarming

Vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte is interessant als je vloerverwarming hebt. Er gaat door vloerisolatie minder warmte verloren. Daardoor werkt je vloerverwarming beter.

 • Geen last meer van schimmel in huis

Kruipruimte isolatie voorkomt optrekkend vocht. De kruipruimte isoleren zorgt er ook voor dat je geen last krijgt van schimmel in huis en ongedierte als muggen en pissebedden.

 • Geen kruipruimte aanwezig?

Geen kruipruimte isolatie mogelijk? Als je toch vloerisolatie wilt, zijn er 2 opties.
Je kunt vloerisolatie aanbrengen door een isolatielaag onder de begane grond-vloer te leggen. Isolatie verhoogt zo de vloer met 5 tot 8 cm. Voor deze manier van vloerisolatie worden isolatieplaten gebruikt. Je zult dan wel de deuren moeten inkorten en de plinten van de keukenkastjes.
Je kunt ook de oude vloer verwijderen en een nieuwe vloer met isolatie aan de onderkant opbouwen.

 • Ventilatiegaten

Bij vloerisolatie of kruipruimte isolatie moet je de ventilatie niet belemmeren. Stop de ventilatiegaten niet dicht met vloerisolatie materiaal. Vaak last van een koude vloer? Isolatie van de kruipruimte of de vloer helpt beter dan de thermostaat hoger zetten.

Vloerisolatie en kruipruimte isoleren

Vloerisolatie informatie. Alles wat je moet weten ...Een koude vloer? Of vochtige kruipruimte? Met vloerisolatie of kruipruimte isolatie los je dit op. Vloerisolatie geeft comfort. Bereid je keuze goed voor. Hoe-koop-ik.nl heeft alles over vloerisolatie voor je op een rij gezet. Onafhankelijk en objectief.

Lees alles over vloerisolatie
Vloerisolatie advies en offertes

Vraag meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...aanvragen bij erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie vloerisolatie

Kruipruimte isoleren kosten
6% BTW vloerisolatie

Is er subsidie isola
tie?

Waar let je op bij vloerisolatie offertes?

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie