Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energie vergelijken abc

termen nu makkelijk

Energie vergelijken: alle termen gemakkelijk uitgelegd van hoe-koop-ik.nl.

Moeilijke termen over energie vergelijken worden uitgelegd. Wat is een energievergelijker? Voorschotnota? Energiebelasting? Piek-dal tarief?

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Gewone stroom

Gewone stroom is wat ook wel grijze stroom wordt genoemd.

In de wandelgang wordt onder 'gewone stroom' de elektriciteit bedoeld die je geleverd krijgt als je nog nooit overgestapt bent op andere elektriciteit.

Gewone stroom is niet-duurzame energie. Gewone stroom wordt gemaakt met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas en aardolie. Gewone stroom is steeds vaker een mix van kolen en gas of kolen en biomassa (bijvoorbeeld tuinafval). Daardoor wordt gewone stroom groener en neemt het aandeel van duurzame energie ongemerkt toe.

Gewone stroom vergelijken

Gewone stroom vergelijken doe je niet iedere dag. Als je weet waar je op moet letten is gewone stroom vergelijken gemakkelijk. Belangrijk is dat je op een eerlijke en objectieve manier de gewone stroom vergelijken kunt. En dat je kunt rekenen op actuele stroomprijzen. Vergelijken bij ons is heel eenvoudig.

Gewone stroom vergelijken is interessant omdat er veel concurrentie is. Je kunt daarmee je voordeel doen: stroomprijzen vergelijken levert geld op! Meer dan 30 energieleveranciers, op zoek naar nieuwe klanten, maken scherpe acties . Die melden ze aan bij websites die stroomprijzen vergelijken. Zo kun jij geld besparen: even stroomprijzen vergelijken.

Gewone stroom en stroomprijzen

Gewone stroom en stroomprijzen vergelijken kan altijd. Overstappen kan aan het einde van je contract, of als je geen vast contract hebt voor energie. Belangrijk is dat je dagelijks de actuele stroomprijzen vergelijken kunt.

Ga je de gewone stroom vergelijken, let dan goed op de opbouw van de stroomprijzen. De stroomprijzen bestaan eigenlijk uit 3 delen. De leveringskosten, de netwerkkosten en belastingen. Vergelijk de stroomprijzen waarvan de opbouw duidelijk is, zodat je geen appels met peren vergelijkt.

Sommige energieleveranciers verlagen variabele kosten en verhogen het deel vastrecht van de stroomprijs. Zo komen ze bij het stroomprijs vergelijken goed uit de verf. Let hier op als je de stroomprijs vergelijken gaat.
Op hoe-koop-ik.nl zie je altijd de totale jaarlijkse stroomprijzen. Vergelijken gebeurt zo objectief. Alle kosten van verbruik, vastrecht, netbeheer en belastingen worden bij elkaar opgeteld. Daar gaat een eventuele welkomstkorting van de energieleverancier vanaf. Zo kun je de echte verschillen in stroomprijzen vergelijken.

De laagste stroomprijzen bij het energie vergelijken hoeft niet de beste aanbieding te zijn. Een variabele prijs kan na een half jaar worden verhoogd. Zo kan bij stroomprijzen vergelijken de nummer 2 of 3 goedkoper uitpakken, als dat energie is met een vaste prijs. Je kunt dan de stroomprijzen vastzetten voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Dat geeft je extra zekerheid.

Let er op dat je bij het stroomprijzen vergelijken dezelfde soort energie kiest. Als je weet welk soort energie je zoekt, is stroomprijzen vergelijken al een stuk makkelijker.

Meer weten over energie vergelijken

Doe de Koopwijzer energie vergelijken

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...De Koopwijzer energie vergelijken helpt je met antwoorden op belangrijke vragen voor jouw situatie.

  • Welk soort energie past het best bij jou?
  • Waarop energie vergelijken: laagste prijs, vaste prijs of groen?
  • Hoeveel bespaar je met energie vergelijken?
  • Welke energieleveranciers bieden jou de beste keuze?
  • Waar let je op bij energie vergelijken?
    En nog veel meer!

Breng je situatie en wensen in kaart met de Koopwijzer energie vergelijken.

Doe de KoopwijzerEnergie vergelijken

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Energie vergelijken kun je op prijs, groen, zekerheid en vrijheid. Hier vind je alle energieleveranciers en aanbiedingen op een rij. Kies je voor de laagste prijs? Het groenste product? Voor de meeste zekerheid of juist vrijheid?

Vind het beste energiecontract voor jou.

Start energieprijzen vergelijken

 terug naar termen energie vergelijken

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie