Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energie vergelijken abc

termen nu makkelijk

Energie vergelijken: alle termen gemakkelijk uitgelegd van hoe-koop-ik.nl.

Moeilijke termen over energie vergelijken worden uitgelegd. Wat is een energievergelijker? Voorschotnota? Energiebelasting? Piek-dal tarief?

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Stroomverbruik

Het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden is 3500 kWh per jaar. Dat elektriciteit verbruik kost bijna € 650 per jaar.

Stroomverbruik verlagen

Besparen op elektriciteit. Alle energie besparings...Wil je een lagere energierekening, dan is besparen op je stroomverbruik een goed idee. Daarom geeft hoe-koop-ik.nl volop tips voor het besparen op stroomverbruik.

Het totale stroomverbruik van huishoudens stijgt. Je moet eens het stroomverbruik berekenen van alle apparaten in huis. We hebben steeds meer apparaten in huis: mobiele telefoons, spelcomputers, laptops. Het gemiddelde stroomverbruik is daardoor sterk gestegen.

Het stroomverbruik van een eenpersoons huishouden is gemiddeld groter: de tv verbruikt evenveel elektriciteit, of je er met 4 personen naar kijkt of alleen.
Hoe kun je je stroomverbruik verlagen?

Gemiddeld stroomverbruik

HEnergieverbruik in jouw huis. Met energie vergelij...et gemiddeld stroomverbruik van een huishouden in 1980 was 3.400 kWh elektriciteit per jaar. Nu is dat gemiddeld stroomverbruik 3.500 kWh. Een kleine stijging. Tussen 1980 en 1990 daalde het stroomverbruik door de komst van energiezuinige apparaten. Doordat het aantal apparaten per huishouden is gestegen, is ook het gemiddeld stroomverbruik weer gestegen.

Het stroomverbruik van een tropisch aquarium is meer dan 1000 kilowattuur per jaar, dat van een computer bijna 150 kilowattuur. Twee computers in een huishouden zijn al goed voor ruim 9% van het jaarlijkse stroomverbruik. Daarbij komt nog het elektriciteit verbruik van de wasmachine, wasdroger, koelkast, vriezer, inductiekookplaat, keukenmachines etc. Vooral wasdrogers laten het stroomverbruik stijgen. Jaarlijks zijn ze goed voor 450 kilowattuur.

Stroomverbruik en geld besparen

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Bij het energie vergelijken kun je kijken naar duurzaamheid, naar prijs of naar zekerheid. Je kunt ook stroomkosten vergelijken op looptijd van het contract.
Energie kosten vergelijken kan honderden euro’s per jaar schelen op je energierekening. Een gemiddeld huishouden kan door energie vergelijken ontdekken dat overstappen op een andere energieleverancier tot € 500 per jaar kan opleveren.

Meer weten over energie vergelijken

Doe de Koopwijzer energie vergelijken

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...De Koopwijzer energie vergelijken helpt je met antwoorden op belangrijke vragen voor jouw situatie.

  • Welk soort energie past het best bij jou?
  • Waarop energie vergelijken: laagste prijs, vaste prijs of groen?
  • Hoeveel bespaar je met energie vergelijken?
  • Welke energieleveranciers bieden jou de beste keuze?
  • Waar let je op bij energie vergelijken?
    En nog veel meer!

Breng je situatie en wensen in kaart met de Koopwijzer energie vergelijken.

Doe de KoopwijzerEnergie vergelijken

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Energie vergelijken kun je op prijs, groen, zekerheid en vrijheid. Hier vind je alle energieleveranciers en aanbiedingen op een rij. Kies je voor de laagste prijs? Het groenste product? Voor de meeste zekerheid of juist vrijheid?

Vind het beste energiecontract voor jou.

Start energieprijzen vergelijken

 terug naar termen energie vergelijken

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie